Любители на рози 5

• 15 178
  • 547
  •   1
Отговори
# 15
Канела също била подходяща. Антисептично е, както и меда. Не е точно вкоренител. Моите клонки в България също бяха в медена вода.Пускат листенца сега.

# 16
Влезте в тая фейсбук група Roses-Розите и със сигурност може да бъдете направени на нищо, защото си купувате рози под номера, от Лидл или други вериги или питате за някоя роза коя може да е със снимки на някой производител. Там някои женички са леко ненормални 😆, админите и те трият публикации на поразия и изповядват мантрата, че розите трябва да са с паспорт от лицензиран разсадник. Ако напишеш някой производител се считало за реклама и може и да ти свалят публикацията.

# 17
Като споменаваш Лидъл Grinning, днес видях че продават рози в нашия. Едната беше катерлива, другата храстовидна. Няма ги в брошурата. Или поне аз не ги видях. Утре ще ходя да ги огледам по-добре и ще снимам. Днес бях с мъжа ми и не ми даде да се заглеждам в розите, защото сме били на пазар. Ми те и розите се пазаруват. Grinning

# 18
Морковелке, не е само в групата за рози. Същата история е с хортензиите и най-вероятно с всички растения. Не знам какво са луднали всички да смятат, че трябва да се купува от 5-6 места, които имат претенции, че разбират и продават качествени растения. Не смятам, че тези като Росица Митин са нещо повече от хоби градинар. Нито има специално образование, нито е толкова на ти с тематиката. Всеки може да си регистрира фирма и да продава растения онлайн. Изпатих си вече от “качествени растения с паспорт”.

# 19
  • София
А до кога могат да се засаждат рози в градината? Мина ли му времето? До края на юни става ли или вече би им било мн жегесто?

# 20
  • при късмета
Ето я катерещата ми роза

Тази, която трябваше да е синя, очаквах лилава, а тя се оказа жълта. Много се ядосвах на цвета, не харесвам жълтото, но пък е местена няколко пъти, докато стигне до проектирането място и расте и цъфти като бесна, няма какво да я събори. И мирише повече от прекрасно и силно. Нито знам име  нито сорт, нищо

# 21
Ма ко, аз пък обожавам жълти рози и тази много, много ми харесва!

# 22
  • в страната на чудесата
Защо не пръскате с дека ЕК за въшки?
А го ползвам много за чемшири и пр.

# 23
Хортензии не харесва и не съм запозната какво се случва в техните групи, но при розите е страшно.
Аз изобщо не бях запозната с розите, преди няколко години се запалих по тях. Случайно ми попадна реклама на Иванови, започнах да им разглеждам снимките и така след 1-2 години вече реших да поръчам и да опитам да ги отгледам в саксии. Миналата година си харесах няколко от тях, поръчах ги и чак тогава пак случайно попаднах на групата, която споменах и започнах да се образовам. За мен до тогава розите бяха бяла, жълта, червена, тази е много хубава, тази не ми харесва. Вече ги бях получила като разбрах, че техните също си имат имена и пак им се обадих да ги питам кои съм си купила. Помпонела и Пашмена и сама си ги познах, ама другите не. Техните снимки някои са много обработени и може и да си купиш нещо, което няма да цъфти така 😆. Аз така съм харесала Акрополис на тяхна снимка, на всички останали не я харесвам много тая роза. И сега върви хилава, цъфна, но нещо още не може да ме очарова. Като се обадих да питам кои съм взела жената като чу номера, изкоментира, че е много красива роза.Ако е жива още няколко години може и аз да я преоткрия, ако знаех че е тя не бих я взела. Аз само заради това искам да знам имената на розите под номера, за да ги видя как изглеждат на реални снимки на хора и тогава да реша дали ми харесват. На този етап предпочитам евтини рози под номера така и да се загуби някоя по- малко ще ме е яд. Макар че две ми умряха и още си страдам по тях- Висше общество и Лемон Рококо, още се чудя дали пак да ги поръчам тях или нещо друго. Та затова не ги разбирам леко фанатичните възгледи на разни жени там. Те били селекционери и всички хора като мен или такива, които само качват снимки били им развалили групата 😆. Една скоро се оплакваше, че я питали от къде са и розите, това там се счита за реклама 😆. Друга гневен пост написа, че хората правили реклама на Лидлските рози, да спрели, че били боклуци, абе пада смях 😆😆😆.

В групите за рози казват, че рози от контейнер могат да се садят през цялата година.
Аз сега се сетих да питам нещо. Есента нали продават на гол корен, обаче има производители, които си ги продават в саксии. Какво ще се случи зимата с такава роза, ако купя такава?

# 24
Една имам купена и е от Лидл. Има име- забравих го. Търсих в интернет за  лидълските рози, дали някъде има да са споменавани по имена, но моята не я намерих. Лилава е. Нещо валс имаше в името май.
Април мисля я засях. 3 бяха вътре, 2 се хванаха. Взех я за 9 лв, после ги пуснаха на половин цена и в една от групите започна масово да се споменава. Май това ядоса много от жените.
Намерих в телефона си. Снимала съм я.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 17:03 от Merelenda

# 25
Хубави са розите на Лидъл, здрави корени.

# 26
Мен точно това ме отблъсква. Претенции на килограм и постоянно натякване, когато човек каже откъде си е купил дадена роза. Какво като си взел растение от Лидл или Кауфланд ако е здраво и се развива супер?
ч

# 27
  • София
Мерси морковелка, значи ако някой ме зарадва за рд с някоя, няма да е късно.
Мда, ама аз установявам, че твърдо харесвам тип дейвид остин(и кордес тук там имат по някоя мн хубава) и то определени разцветки, защото са много кичести, пухкави, напомнят ми повече някак на божур, такива рози и имат разкошни преливащи цветове и вариация от размери и от сходни разцветки и може човек да си избере подходяща, да де ама в лидл няма такива🤣 иначе и аз искам да отида в лидл, да я видя на живо и да е евтина и здрава 😂ако ще и съвсем безименна.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 18:26 от Angel_Dust

# 28
Ами така питаш жените, даже съм виждала и такива коментари на една производителка. Как се развиват в горещите обаче не мога да кажа.Аз моите също още не съм ги насадила. Миналата година пак някъде по това време ги насадих. Обаче не ми тръгнаха добре и не се развиха изобщо, цъфнаха по веднъж с цвят колкото монета. Не знам обаче каква е причината, саксията или почвата, защото и тя не ми беше хубава.
На мен Боряна Пандурска ми каза, че есента ще има нови рози, но тя ги продава в контейнер и се чудя да купя ли пак от нея или да търся гол корен.

# 29
Здравейте, чета ви от доста време.

В края на предната тема някой спомена името на Севдалин Петров, имам три рози купувани от него Ан Хендерсъм, Black barama и още една която харесах из фейсбук групите и беше споменато неговото име. Питах го и есентта ми изпрати розите двете имаха цвят само едната нямаше. Доволна съм от розите, всички се хванаха, дано да ги сваря нацъфтели като си отида тази седмица, че са на 70-80 км от града в който живея. Имам купувани и от Диана Димова, от Лидъл взех тая пролет три рози на полвин цена, от Мосюбриколаж купих доста пролетта като ги пуснаха на 3 лв и те се хванаха. Само дето си ходя на три четери седмици и на доста рози оттървам цъфтежа, но каквото такова.

Една много красива роза, дано цъфне и това за което съм я купила. Не знам името и.

В предната тема се коментираше (търсих, но неможах да го намеря) как да се вкорени резник с мед. Ще съм много благодарна ако някой каже. Искам да пробвам с едни рози, които си набрах от селото на ММ без бодли и букетни.

Общи условия

Активация на акаунт