Хайде на театър - 16

• 33 022
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
second, на теб разчитах да си сверяваме по график. 😀

Шегата настрана, май наистина ще ми отпаднат от програмата и Чест, и Боклук. Ако така се получи, ще пукна от яд.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:03 от Аня

# 121
Каквото и да гледате в театър 199 няма да сбъркате! Преди няколко дни гледах “ Животът пред теб” с Вяра Коларова, жестоко е …много актуално…хем се смях, хем поплаках. Скоро изкарват и нова премиера и на нея ще ходя.

О, изобщо не съм съгласна аз. Simple Smile Никога не бих препоръчала "Театър, любов моя", "Влюбена, сгодена и изчезнала", "Приятно ми е, Ива и "Морето след теб", пък нека си имат своите фенове.

Абсолютно подкрепям мнението за "Театър, любов моя" и двата моноспектакъла на Ива. И трите ми бяха голяма загуба на време. Този месец, както и юли, съм на няколко спектакъла там, така че ще пиша отзиви. 😊
“Влюбена, сгодена, изчезнала”  е представлението, което съжалявам, че съм гледал

# 122
Ооо, благодаря! Преди няколко поста питах за отзив точно за тази постановка. Много харесвам книгата.
Каквото и да гледате в театър 199 няма да сбъркате! Преди няколко дни гледах “ Животът пред теб” с Вяра Коларова, жестоко е …много актуално…хем се смях, хем поплаках. Скоро изкарват и нова премиера и на нея ще ходя.
Сега си взех и книгата, да кажеш мнение като гледаш

# 123
  • София
Здравейте! Пиша малко в последния момент, но подарявам един билет за представлението "Хага", тази вечер от 19.00 ч. в Народен театър. За съжаление няма да мога да отида и ще се радвам ако някой друг се възползва от тази възможност. Билетът е електронен, ако някой го иска, нека ми пише.

# 124
Аз успях да си купя билет за "Хеда Габлер" на 15 юли, макар че имаше билети само назад, 13-ти ред, дано да е ОК и да се вижда добре.

# 125
  • София
Аз успях да си купя билет за "Хеда Габлер" на 15 юли, макар че имаше билети само назад, 13-ти ред, дано да е ОК и да се вижда добре.

И аз ще гледам тогава живот и здраве, на 2 ред ще съм. Simple Smile

# 126
Супер, ще коментираме след това в темата...

# 127
И аз ще съм на "Хеда Габлер" но 15.07., на любимия ми първи ред. Този път достатъчно бързо, след като обявиха датата, взехме билети.

# 128
Бях на Антихрист в Народния тази вечер. Представлението си следва точно три глави от едноименната книга на Емилиян Станев. Чела съм я и знаех какво предстои. Затова и ми хареса.

Настроението ми след представлението обаче е минорно. Поведението на една жена от публиката беше странно, даже възмутително. Отдавам го на факта, че на някои много им личи, че са попаднали в театъра случайно и/или само защото са си купили билет за 10 лв.

# 129
Ох, днес явно е било вечер на зрителските изцепки. И аз нямам думи за голямата компания "дами", които не знаеха къде се намират - на стадиона, на пазара или пък в кръчмата. Такава липса на елементарно възпитание отдавна не бях виждала. Първо бяха седнали на първия ред, при положение, че местата им бяха за втори. Вдигнаха ги. Отидоха на втори ред, но отново на чужди места. Дойдоха хората с билети за правилните места и проявиха толерантност да не ги вдигат. Онези продължиха да крещят и да се чудят къде ли са им местата и колко е объркващо числата на седалките да са, видиш ли, през 1, вместо поредни. Flushed Също така ядоха някакви неща от пакетче до последния момент... После през цялото представление коментираха на висок тон така, че заглушаваха артистите на сцената, въпреки че в началото сами на себе си си дадоха обещание, че ще бъдат "културни", хилиха се гръмогласно, викаха на всеки 2 минути "Опаааа, глей ся ко става" и тропаха десетки пъти с крака от възторг, така че целият ред се тресеше... Няколко души многократно се обърнаха да ги стрелват с остри погледи - нулев ефект. Може би за първи път на 40+ стъпваха в театър, но поведението им наистина беше възмутително...
А сега за самото представление - "Черна комедия" в ТБА - определено не е моят тип комедия. Не ми беше смешно през повечето време, елементарен и повърхностен хумор от типа - спъвам се/блъскам се/падам не ми допада. Но звездата на постановката със сигурност беше Владислав Виолинов. Този човек е безкрайно талантлив. Ролята му пасна като ръкавица. Който го е гледал в "Железният светилник" и в "Черна комедия", ще разбере какво имам предвид, невероятна трансформация. Simple Smile
Иначе имаше и свежи неща, но като цяло не бих препоръчала на хора с подобен на моя вкус. Това е най-слабото според мен представление на иначе един от любимите ми режисьори Иван Урумов. Другите три негови, които гледах този сезон - "Солунските атентатори", "Хотел между тоя и оня свят" и "Кафе с претенция" бих определила като прекрасни - 5/5. Simple Smile
За днешното оценката ми е 3-3,5/5.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 12:35 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 130
Ние тази вечер гледахме "Prima Facie". Тук май не остана някой, който да не го е гледал, но да си кажа и аз, че беше един от най-въздействащите спектакли, които съм гледала! Невероятна е Елена Телбис!
Кажете освен в "Дишай" къде другаде играе?

# 131
  • София
В 199 играе в "Заешка дупка" и "Мери Джейн".

# 132
Връщаме се от "Швейцария" в 199. Брилянтна постановка. Донесе ми истинска наслада диалогът между двамата герои, играта на самите актьори. Определено е от най-добрите представления, които съм гледала през тази година, заедно с "Караконджул". Препоръчвам!

# 133
Днес гледах "Караконджул" - хареса ми. Благодаря за препоръката да прочета разказа "Дервишово семе" на Николай Хайтов предварително - помогна за изживяването.

# 134
В 199 играе в "Заешка дупка" и "Мери Джейн".

Благодаря! Записвам си ги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт