Хайде на театър - 16

• 32 796
  • 738
  •   2
Отговори
# 60
Днес съм на ЕДИП с реж. Деклан Донелан. Преди два месеца гледах Медея и доста ме впечатли, така че се вълнувам силно от предстоящият спектакъл. Simple Smile

Сподели после мнение. Hug
Мен ме отказа продължителността от час и 20 мин стоене прав и четенето на субтитри 😄

# 61
  • София
И аз съм любопитна, но се подразних, че при промоциите излизаше, че няма места, а после се появиха по 60 лв., доста дразнеща постъпка.
В същото време купих скъпи билети за Хеда Габлер, а пък после ги пуснаха на промоция, въпреки че преди никога не са пускали премиери на промоция.
Въобще, доста непостоянно и непредвидимо поведение на НТ Иван Вазов и по-скоро на лошия им ПР, което определено дразни постоянните зрители, за сведение на г-жа ПР, ако чете тук все още.

# 62
А аз днес съм на "Куклен дом, част 2". Не съм гледала "Нора", но прочетох резюме из нета и мисля, че няма да ми е неразбираемо. Някой гледал ли е "Последна стъпка" пак в Народния?

# 63
Гледах вчера "Енигматични вариации" в ТБА. Авторът Ерик-Еманюел Шмит ми е слабост, дори сега чета негова книга, така че очаквах и тази пиеса да ми хареса. Всъщност това е една постановка, в която става дума за любов, онази най-голямата и истинска... Великолепни Васил Михайлов и Милен Миланов! Не спирам да се възхищавам на духа на този артист и на желанието за игра дори на 87 години, наистина е изумително. Бяха щедро възнаградени с аплодисменти и ако Васил Михайлов не беше изморен и не бързаше да слезе вече от сцената, определено щяхме и много повече да ги аплодираме. Препоръчвам и дано се играе през новия сезон отново, защото си заслужава. Simple Smile
Споделям вълнението и възхищението Ви, защото и на мен Васил Михайлов ми е любим актьор. Simple Smile Наистина прекрасна постановка.
Подобни чувства изпитах и по време на великолепния моноспектакъл на Ицхак Финци на 7.06 в зала "Азарян".
Изумително е какъв бодър дух, остър ум и безценни спомени притежават дори и на тази преклонна възраст.
Аз лично се прекланям пред таланта, мъдростта и жизнеустойчивостта им.

# 64
Хора, явно аз съм много тъпа Simple Smile Но сигурно ще има и други като мен, затова да ви кажа какво ми се случи.Видях промоция на сатирата и отидох до касата да си купя билети по 13 лв. Обаче какво се оказа, те са само за Голяма сцена и то за горните редове. В рекламата не го пише. Там пише, че количествата са промоционални и аз реших да отида, за да не свършат. Simple Smile Имайте предвид.

Скрит текст:

# 65
Днес съм на ЕДИП с реж. Деклан Донелан. Преди два месеца гледах Медея и доста ме впечатли, така че се вълнувам силно от предстоящият спектакъл. Simple Smile

Tilda.M, Моля те, да споделиш отзив след това! Ще ми бъде много интересно!

KylieM, не си тъпа Simple Smile, не е написано, нито  е уточнено. Благодаря, че сподели Simple Smile щях да ходя за билети за Провинциални анекдоти, но те са на Камерна, не на Голяма Simple Smile и явно не влизат в промоцията. И ще помисля.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 18:58 от PoshSpice

# 66
KylieM, според мен по-скоро посоченото от теб представление не е от тези щастливи 13...
Ето за " Империя на красотата " (камерна сцена) има по 13 лв на задните редове

# 67
  • София
Оставям това тук и отивам да гледам "Тартюф". 😃

P.S: Бясна съм просто, на касата на МГТ са дублирали и моето място и на хората около мен, оставили са си ръцете просто...

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:25 от sea.sea

# 68
KylieM, според мен по-скоро посоченото от теб представление не е от тези щастливи 13...
Ето за " Империя на красотата " (камерна сцена) има по 13 лв на задните редове

kativita, май по-скоро за мен става въпрос. Simple Smile Да, за "Империята" има, но "Анекдотите" явно не влизат. Утре на 13-ти заглавията им за деня са по 13 лв. Имат 3 неща, за едното отдавна няма места - "Светици и перверзници" (впрочем от преди промоцията, ама карай, да кажем, че не са догледали като са я пускали Simple Smile , знам, защото го дебна от два-три месеца), второто е за жена, убила мъжа си насилник. Мерси. Изкушавам се да взема за третото - "Не забравяйте да се подпишете" с Лулчева и Боби Турбото. Ще го мисля до утре. Simple Smile

Редактирам се: разгледах скиците на Сатирата и от камерните им само за "Империята" има промоционални билети. И толкова ли е сложно да го напишат и да го обяснят? Промоциите са за да улесняват зрителите, а не да ги подвеждат. Нали не греша Simple Smile  На вратата на касата им пише - 13 дати, не 13 заглавия. На някои дати имат по 2-3 представления, от които не всички са на 13 лв. Simple Smile Утре ще дам все пак шанс на промоцията им за деня "всички заглавия за деня на 13 лв", дано не е подвеждаща информацията.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 21:38 от PoshSpice

# 69
Някой гледал ли е "Последна стъпка" пак в Народния?

Аз. Бях писала мнение в групата, мисля че е в предишната тема 😊

# 70
Оставям това тук и отивам да гледам "Тартюф". 😃

P.S: Бясна съм просто, на касата на МГТ са дублирали и моето място и на хората около мен, оставили са си ръцете просто...
sea.sea, какво стана, как разрешиха проблема с дублиращите билети?

# 71
  • София
Седнаха хората на други свободни места в близост, ама ако нямаше такива, не знам...
А и в крайна сметка Сатиричния няма никаква вина за това...

# 72
Утре ще гледаме обичаното тук "Живак" на бургаска сцена! Нямам търпение! Честита нова тема!

# 73
А аз днес съм на "Куклен дом, част 2". Не съм гледала "Нора", но прочетох резюме из нета и мисля, че няма да ми е неразбираемо. Някой гледал ли е "Последна стъпка" пак в Народния?

И аз също съм я гледала. Малко тежичка ми дойде на мен и като че ли ми липсваше повече интеракция между героите. Беше малко като няколко паралелни моноспектакъла. Въпреки това бих го препоръчала заради историята и чудесната актьорска игра. Ако Ви понасят по-тежки теми и не ви натоварват твърде много, ще Ви хареса.

Тази вечер гледахме "Перфектни непознати". В началото не ме грабна съвсем, доста крещяха всички. Но с времето все повече и повече започна да ми допада. Много приятен хумор през по-голямата част от постановката, а на финала ми стана някак много емоционално. Приятно представление беше, но с подобен сюжет и жанр "Съблечи се за вечеря" в Младежкия определено повече ми хареса.

# 74
Привет след полунощ, скъпи театромани! Днес си направих нещо като театрален маратон с лек риск да не стигна от единия театър до другия. Но успях слава богу. Като начало отидох на едно танцово представление в Топлоцентрала ( исках билети за друго, но там бяха свършили) и така влязох на Danceperimental - DeFine your story на неизвестните за мен Музотанц. Какво да кажа? Интересна идея, няколко танцьори сядат на един стол с гръб към публиката и масичка с телефон, който звъни и те разказват кратко желание, проблем или душевно състояние, след което го танцуват. После и желаещи от публиката ( имаше и две мънички дечица ) се включват като участници. Интересна заявка наистина, обаче до края си останах с усещането за симулиране дори от случайните зрители.  Не се стигна при тези опити до по - съществено непредизвикано откровение. Слава богу цялата работа приключи за по - малко от час и така успях да стигна до поредния в тефтера ми спектакъл на Деклан Донелан - ЕДИП, осъществен от трупата на румънския национален театър в Крайова. Запозната съм с Донелан още от гостуването на групата му Чийк бай Джауъл може би преди 15 години в София. Тогава представиха изумителна версия по Шекспировата “Както ви се харесва“. Спомням си , че три часа и половина за мен минаха като миг, а всички роли се играеха от мъже, но толкова убедително, че на 10 -тата минута забравяш, че   тези от тях, които се превъплащаваха в женските роли не са истински жени. Освен това цялата пиеса беше разположена от 17 век, до почти наши дни: времето на Маргарет Тачър. От тогава следя до колкото мога най - вече по мрежата спектаклите на Донелан. За мен днешното Едип, беше истински модерен, но и вълнуващ с мъдрата си, смислена модерност театър. Софокъловия Едип е пренесен по времето на ковид годините и зрителя става свидетел и участник  съвсем отблизо на лавина от психоза, която контролира чувства, амбиции, болно желание за власт, алианация и изгубени човешки души. Настървено търсене на загубеното откровение и човешкото... На пръв поглед като подход българското Медея в Народен и румънския Едип са близки - публиката и на двете стои права по час и половина и актьорите играят сред нас... ( когато гледах Медея го харесах ... сега обаче не съм толкова сигурна ) Румънското Едип е в десетки пъти по силно и нависоко. Много истинско и сърцераздирателно го почувствах. Като, че ли тези актьори много точно знаеха какво да правят във всеки миг, докато нашите макар и добре играещи поставеното от режисьора, представяха представата си за модерност - да, с емоция, но някак по - обща... Докато в Едип в един момент самата аз се припознах силно в Йокаста... Абе имаше магия и то черна Simple Smile Мащабно помитащо представление. Лична оценка 10 / 10 без колебание. Жалко, че няма да имам възможност да го гледам на живо за втори път.
В една друга тема писах, че преди няколко дни в Уго нашата компания се засече с младия Спартак Тодоров. Продаваше билети това талантливо, хубаво момче. Аз и мъжа ми си взехме, така че вероятно почти ще приключа театралния сезон с неговия моноспектакъл Спартак на 28 юни в Ай ем студио. Интересен и готин ми е този млад артист, направи ми впечатление още в сериала Алфа, и след това затвърди хубавото усещане с брилянтно представяне в Представление и наказание от Иван Станев, дори бих казала и в Бесове в Натфиз. Друго си мисля обаче... до къде стигнахме талантливите ни, мили артисти сами да си продават билетите?! Къде е културната ни политика, къде е подкрепата към младите?! Май и този министър на културата ще се окаже кьорфишек, а хората на изкуството незаслужено низвергнати без грижа и обич от държавата.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 01:32 от Tilda.M.

Общи условия

Активация на акаунт