Хайде на театър - 16

• 32 837
  • 738
  •   2
Отговори
# 90
И аз гледах "Цветът на дълбоките води".
Хареса ми постановката, историята на двете кралици ми е много на сърце.
И след представлението няколко часа за това и си приказвахме докато коктейлите станаха на нищо.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 00:52 от Не се сърди, човече

# 91
  • Галифрей
Да се включа и аз и аз вчера гледах “ Цветът на дълбоките води” прекрасно беше и настръхнах. Просълзих се. Великолепно беше ❤
Прекрасен класически театър и всички артисти са уникални и пасват ролите им. ❤

# 92
Всички от Цветът на дълбоките води заслужаваха цветя и силни аплодисменти (каквито получиха).

Нелепо е да се докладват и трият постове, свързани с изкуство около и в Народния театър. Хубаво е да се модерира, но и да се чете преди това. Цял месец имаше кампания във форума за насърчаване на четенето и уж Bg mamma чете…

Не виждам причина да се изтрие публикация за най-поетичния спектакъл в Народния, описващ живота на Иван Вазов (О, ти, която и да си).
Както и такава, че да се цензурира културно събитие, случващо се по рода си за пръв път и огранизирано пред Народния, в което взимат участие звезди от същия този театър като Дарин Ангелов, Владимир Карамазов, Койна Русева и автори като Захари Карабашлиев (по чийто текстове се играят представления, печелещи най-значимите театрални награди) или пък Георги Господинов (който беше на кадъра, който споделих и на когото ще се обърне специално внимание, когато през новия сезон в Народния ще бъде поставен спектакъл по негова творба – нещо, което скоро обсъждахме в темата).

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 11:49 от Аня

# 93
Може ли отзиви за "Караконджул" в Народния театър?

# 94
  • София

Прекрасно представление е. Много си заслужава.

# 95
Караконджул го препоръчвам горещо.
Много добър спектакъл.

На Медея искам да се върна, за пиесата с участието на Снежина Петрова, на някой може да му е интересно за социалния експеримент проведен с децата участници в пиесата както и други деца
Скрит текст:
Представлението което гледах в Театър Азарян със Снежина Петрова в ролята на Медея, включва и деца от малцинствени групи. Запознават ги с мита по необичаен начин - чрез игра.
Децата построяват с театрален реквизит древен град и се разделят на две - група на Язон и група на Медея.
Групата на Медея се намира в единия край, а тази на Язон в другия. Задачата на първата група е да отмъсти на Язон, а група две да прогони Медея, за да не пречи на брака с новата съпруга. Децата сами измислят как да развият сюжета, какво да направят за да успее групата им. Като играта свърши им разказват историята на Еврипид.
Във всички групи насилието е средството чрез което действат.
Интересното е, че децата възприемат Медея като положителен герой, дори и след като чуят че е убила децата си, за да отмъсти. Във всички игри тя е победител, а Язон губи.
През тези игри минават 150 деца.

В петък в НТ има Дон Жуан от сцена без граници, интересно ми е да го видя, но май ще купувам билети в последния момент, че не зная къде ще съм

# 96
  • Beyond the stars

Най-доброто, което съм гледала скоро. Великолепен Валери Йорданов.

# 97
И мен ме отвя Караконджул. Непременно и препоръчително е да се прочете разказът на Хайтов Дервишово семе преди постановката. Или след.

# 98
Аз също утре ще гледам Караконджул.
Хайтовото произведение не съм чела - дали ще е проблем?

# 99
  • Beyond the stars

Не мога да преценя, от гледна точка на това, че ми е доста добре запечатано "Дервишово семе".
По мое време се изучаваше в 8 или 9 клас и сценарият за благата ракия и кръвта беше доста впечатляващ за нас като тийнове Bowtie

# 100
Може да се намери свободно този разказ и отнема 10 мин прочита му.
Разбира се, че не е проблем да се гледа представлението и без да познаваш текста. По мое мнение е странно, защото по мои впечатления, беше в учебната програма. Но може и да съм го чела, защото харесвам Хайтов. Не помня вече. 😀

# 101
  • Галифрей
Ох “Дервишово семе” беше мъка за мен този разказ спомних,че ни накараха са пишем есе на тема “ Рамадан и Силвина-изпитание на родовия морал и морала на личността”
Никак не ми харесваше цялата история в разказа.

# 102
  • София

Кратко е Simple Smile
https://chitanka.info/text/29557

# 103
  • София
В учебната програма от по-ново време е, аз не съм го учила навремето Simple Smile.
Страхотен е Валери Йорданов в Караконджул, и не само там.

# 104
На мен ми е прясно-прясно в съзнанието, сякаш вчера съм го чела, много се наблягаше на Дервишово семе в училище, а учителят по литература беше и луд фен на Хайтов, та съвсем. Юли ми предстои на мен, но досега май негативен коментар не съм срещала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт