Хайде на театър - 16

• 29 327
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Еее, благодаря много, много го харесвам! За кино "Одеон" само на място ли е? Защото за Дом на киното не мога да се справя със системата или вече е продадено всичко 😍
Скрит текст:
Снощи разбрах, че е направен филм за живота на Иво Димчев - един според мен абсолютно извънреден, уникален, дори скандален артист. Филмът е спечелил основната награда  на международния фестивал за кино в Сараево. Аз съм гледала някои от спектаклите на Димчев в миналото като авторските му представления Лили Хендел и Спящи кучета, както   Арехология на сънуването с реж. Галин Стоев, в което не само Димчев, но и всички актьори бяха впечатляващи. Ходила съм и на два негови концерта. По време на ковид дори като гост на едни мои познати съм присъствала на домашен концерт, част от цикъл, който Димчев създаде за да разведрява хората. Филмът разказва и за този период от живота му.  Днес си кухип билет за една от двете единствени прожекции на “В Ада с Иво” в Дом на Киното. Вече залата беше пълна повече от половината, така че ако някой от вас реши, нека побърза Simple Smile Да предупредя: Иво Димчев не е съвсем лъжица за крайно консервативен ,традиционен вкус. Мощната му ексцентрика, силната индивидуалност може както да отблъсне, така и да влюби завинаги зрителя. Ето датите:  26 сеп - Дом на Киното
30 сеп - кино Одеон

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 23:32 от anmasu

# 691
Аз си купих от самия дом на киното днес около обяд... Значи до вечерта е приключило всичко. В Одеон от място купувам, но май трябва да побързате Simple Smile

# 692
Привет, имам едни два билета за 16.9,  Последният час на М Монро, които търся да заменя за друга дата.

И.Димчев го харесвам много. Артист и плюс

# 693
  • София
Аз пък изобщо не го харесвам, пък нека не разбирам. Моето субективно мнение е, че човекът няма никакъв талант. Направо не знам как стана известен. Цялото му творчество ме потриса. А за това, че спечели и ИКАР съм абослютно безмълвна.

Вчера гледах на ССФ "Градски легенди". Имаше смешни моменти, добре започна, но имаше и много глуповати сцени, които едвам ги изтраях. Оценка 2.5/5.
Който тепърва ще ходи да има предвид, че вечер вече става доста студено.

# 694
Дами, " Bai Ganio" в Младежкия театър, подходящ ли е за петокласник?

# 695
В описанието на пиесата има текст, че спектакълът не се препоръчва за лица под 13 години.

https://mlt.bg/bai-ganyo___5509

# 696
Аз пък изобщо не го харесвам, пък нека не разбирам. Моето субективно мнение е, че човекът няма никакъв талант. Направо не знам как стана известен. Цялото му творчество ме потриса. А за това, че спечели и ИКАР съм абослютно безмълвна.

Е Иво Димчев поне от десетилетие е със заета програма 2 години напред със свои спектакли и концерти, които представя буквално в целия свят пред пълни салони. Човека освен това владее няколко езика. Играе вече рядко в България. Единствено по време на ковида е бил за по - дълго тук и измисли тези домашни концерти, които до колкото съм запозната са над 500. Мисля, че Мариус имаше потенциала да достигне този успех, но в едно интервю самият той казва, че едва се оправя с англииски и това му е попречило.

# 697
  • София
Аз не казвам, че няма участия или че не е известен, а че съм изумена, че това се е случило. Simple Smile

# 698
  • София
Според мен е много талантлив и доста провокативен, харесвах обаче повече по-ранното му творчество и ходех на концертите му, после зави в някакъв микс с чалга и руски частушки, може би вече не е там. Със сигурност обаче е много интересен човек и съжалявам, че няма билети.

# 699
Няма как да харесам такова творчество… и аз като sea.sea, но за всеки влак …

# 700
Със сигурност не е и мой тип артист. Не съм запозната със спектаклите му, но и нямам желание честно казано. Сещам се веднага единствено за песента му "Баница", която ще оставя без коментар. Simple Smile Преди много години ми се стори симпатичен и интересен в интервю при Цитиридис, но после тотално ми преобърна мнението за себе си. Потресаващо нечестно спечели плакета в Черешката на тортата, без да може грам да готви, като нарочно оценяваше с малко точки другите участници, а те от своя страна благородно поощриха извратената вечеря, която им поднесе - баница с дъвкани лично от него кори, някаква храна в епруветки, течности в банки за физиологичен разтвор, подрънкващи вериги в шопската (робска) салата и какво ли още не. Държа се изключително арогантно и недостойно.
После пък се скара на българите от сцената при награждаването, че в чужбина е по-ценЕн, отколкото у нас, понеже по подразбиране тука явно сме някакви нищо неразбиращи от изкуство илитерати. Толкова пък да не може да приеме, че творбите му не са по вкуса на всеки. Отблъсква ме мен такова поведение, иначе нямам проблем с различност и ексцентричност. Но, разбира се, нека има и своята подкрепяща аудитория.

# 701
Ето това ме дразни в този вид “творци”, че на база на своята различност се опитват да вадят дивиденти, залагайки на пошлост и извратеност, което не мога да разбера защо се оценява като нещо уникално… от мен стига толкова по темата. На когото му харесва да ходи.  А да, и очаквайте за всекиго  “златни бонбони от Китай” 😳 това обяви в едно сутрешно неделно предаване.
ПС. Много време мисля му отделихме в театрален форум.

# 702
Оу, доста отблъскващо, пропуснала съм тея му изяви.

# 703
Аз не гледам черешката на тортата и като цяло не гледам доста от продукцията, която ни предлагат телевизиите. Предпочитам да използвам това си време ходейки на театър, кино или разговори на по чаша вино с моя мил съпруг. Както казах, не съм и почитател на този кратък период в Творчеството на Димчев, в който вероятно като експеримент се появяват и песни като “Баница„. Въпросът ми е, кой от участниците, които изказват своите негативни критики към Димчев  е  гледал негови спектакли? Бил е на негови концерти? Защото моето мнение е базирано единствено и само върху творчеството му. Че Иво Димчев е крайно неординерен особено за всеки мейнстрийм вкус е така. Но това не изключва изключителния му индивидуален почерк, чийто смисъл явно е оценен и то от години навсякъде по света от вероятно десетки хиляди зрители. И далеч извън границите на ЛГБТ общностите. Това от мен за сега. Днес заминаваме най - сетне на море. Желая ви прекрасни и светли дни Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 12:00 от Tilda.M.

# 704
  • София
Аз съм гледала негови клипове, съответно попадала съм и на негови песни, но ми става достатъчно ясно, че не е нещо, което бих отишла да  гледам. Аз лично за себе си мога да кажа, че личността му няма нищо общо с това, че не харесвам творчеството му.

Общи условия

Активация на акаунт