АС и други романтични К-драми - тема 14

• 11 853
  • 402
  •   1
Отговори
# 255
  • Варненска клюкарка
Профче, то освен ние тук, едва ли много корейци помнят АС, той е по-скоро популярен сред чуждестранните зрители.  Каквито са късопаметни корейците за сериали, славата на повечето заглавия минава бързо, а АС не е от хитовите. В АС е била принцеса в първата половина на двадесетте си години, а такива актриски не ги броят особено, големите имена на тази възраст сред жените актриси не са много, а и е било преди вече цели 9 години....Накратко едва ли някой се сеща че Йонката е имала малка роля там, щом дори корейци не знаят че в АС са събрани цяло съзвездие имена преди да ги връхлети голямата слава, нито знаят че АйЮ играе там главна роля, нали ги чета - миналата година разбрали неразбрали че Сокчо вече бил играл с АйЮ и тръгнаха да издирват първото им "партньорство" и се почна "ауу Нам Джу Хьок, ауу Бекхьон, Сухьон..." и т.н. Joy А Йонката има точно капризно лице на кралица/принцеса и никак не я виждам за готвачка. Впрочем тези дни се сетих че съм навъртярла 3 години стаж с корейските сериали, беше август когато изгледах АС.
Аз пък се изумих от разликата във възрастта на главните от Бон апети, цели 11 години е - Юна на 35 кралчето на 24, ама наистина е симпатичен. Впрочем сериалът е започнал доста силно, рейтинга на първа серия е 4,9%, някои не могат да докарат толкова за цялото време на излъчване. Сериалът с Шики пък е започнал още по-силно- с 8,1.

Тая история за актриската дето и се ще да се е забъркала с Джимин я срещам вече няколко дни... Иначе знаем че агенциите  потвърждават с "Ние не се месим в личния живот на нашите хора" или се правят на ударени все едно че нищо не са чули. Ама знаем и че в шоубизнеса всеки може да е с всеки, особено в Корея дето са такива майстори в замитането на следи - само корейците смятат че любимците им трябва да се държат като донесени от щъркела.

Аз пък се хиля днес с едно видео от корейското блу рей издание на Бегача, ама много бързо го премахнаха, за има-няма 2 -3 часа, че много пищят за тоя блу рей, а и с оглед на пикантните кадри фенове вдигнаха голяма врява... Накратко Сокчето и Хе Юн снимат в басейн, ама тя се превърна в мис мокра фланелка с всички последствия които вървят с тоя израз, поредното им държане за ръка го оставям настрана, ама голям смях - тя се потопи пак в опит да сеприкрие, но не пускат ръцете си, вместо това или тя повлече ръката му към горната очертана част на тялото си, или той тръгна да прикрива гледката с ръка, конфуз отСекъде Joy Знаем че корейките може да ходят с рокли до д-то, ама горната част на телата им, дори на айдъките е абсолютно табу, там никой не показва нищо, камо ли пък нещо да се полюшва, или да го пипа мъжка ръка.  Потапянето няма да показвам, нито как една от асистентките почти влезе с дрехите в басейна  Joy На стоп кадър нее същото катода мърдат.
Качеството е потресаващо, но повечето блу рей видеа нарочно ги пускат така, белки оцелеят за повече време....

И така, а коментарите бяха допълнителен  колорит

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 19:52 от Беллора

# 256
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дообре, еднорозите дойдоха последните десетина-петнайсет минути, но все пак дойдоха. Особено ми хареса, че накрая дойде и Джиньон (GOT7) Crazy. Добра пътечка за някакво продължение. Все пак не всички еднорози бяха на място. Колежката от университета, която всъщност е бяла и добра, и богаташката не си намериха половинки, а от Чуу и Джиньон би излязла страхотна екранна двойка. Но от сюжета няма какво повече да се изцеди, така че се надявам, ако ги съберат, то да е в традиционен студентски сериал.

И сега трябва да си заплюя нещо друго за гледане, защото излезлите по 2 епизода от Апетита и 12 вече съм ги изгледала.

# 257
  • Русе
Новите предложения за м.септември 2025г.
05.09 Богомол: Выход убийцы / Queen Mantis / - 8еп. п/с крими
05.09 Моя юность /  My Youth / - 12еп, петък х 2еп, ром.мелодрама
06.09 Аферисты по-корейски / Confidence Queen / - 12еп., с/н, крими комедия
10.09 Полярная звезда / Tempest / - 9еп., първите 3еп. на 10.09, после х 2 всяка сряда- полит. крими
12.09 Ты и всё остальное / You and Everything Else / - 15еп.
13.09 Сотня воспоминаний / A Hundred Memories / - 12еп., с/н , млад.мелодрама
15.09 Новый президентский проект / New President Project / - 12еп., п/в ,
19.09 Давай полетим на луну / Let's Go to the Moon / - 12еп., п/с
20.09 Удачный день Ын Су / Walking on Thin Ice / - 12еп., с/н, крими-трилър
22.09 Такой близкий лжец / Intimate Ripley / A Graceful Liar / - 100еп.
24.09 Первая леди / First Lady / - 12еп., с/ч, полит.мелодрама
24.09 Осуждение / Conviction / - 8еп, сряда, крими-трилър - киберпрестъпления
26.09 Мутная вода / The Murky Stream / Takryu /  - 9еп., петък, 1-3еп. излизат на 26-ти, следв. х 2еп., ист/драма/екшън с Роуон
29.09 Хорошая женщина Бу Се Ми / Ms. Incognito / - 12еп., п/в, крими/роман./драма
...................
Позволих си да отбележа само Роуон, но има и други много интересни и любими артисти, които ще гледаме през м.септември.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 12:06 от winona

# 258
  • Варненска клюкарка
Уин спомена РоУн  и се сетих че не съм споменавала, че той има нова дата за постъпване в армята - 27 октомври и така след първоначалната обявена дата 21 юли и допълнителни медицински тестове, явно му е дадена отсрочка за да изчисти някакъв здравословен проблем и армията макар и с малко забавяне, все пак ще се случи.

УСокчо си има вече главна колежка за новия си сериал за НФ „Level Up Solo“. Става въпрос за Хан Со Хи. Даже не знам как да го обясня, но още като писаха че той ще се снима в тази драма, някак ми изникна нейното име, може би защото тя има някак екстремно, или екшън излъчване, точно за сюжета който прочетох, явно и създателите на „Level Up Solo“ я виждат така. Може би аз малко асоциирах историята и ролята с която ще се заеме УСокчо с нещо друго подобно в което е играла тя - сериалът им с Пако от миналата година пак на НФ и там ГГ голям спасител, кръв, чудовища и т.н.... Дано Сокчо да има повече късмет от Пако с подобен сюжет и същата колежка. Големи надежди се възлагат за тоя проект, защото уебтунът е събрал над 14 млрд. гледания по света, абсолютен мега хит в жанра. До преди Ча да обяви че ще влиза в  армията, феновете на уебтуна са смятали че ролята се пише за него. Пишат и за някаква анкета в стил "кой искате да видите в главната роля в ..." където месеци водещото име е било Ча... Това е втори проект за който са се спрягали имената на Сокчо и Ча.  Друго съвпадение е че и тримата УСок, Ча и Хан Со Хи са рекламните лица на Джордано, популярна марка за дрехи...
Засега няма дата за започване на снимки и двамата бъдещи партньори се снимат в други сериали, всъщност за нея не знам дали е започнала, подписа преди има няма 2-3 месца за някакъв сериал след повече от година без да се снима в нищо. Преди да подпише за настоящия, положението и дълго време беше с единя крак вън, с единия вътре в някакъв проект,  но в крайна сметка продуцентите решиха да а освободят и замениха нея и главния с други хора. Бях писала миналата година за това че след като официално потвърдиха връзката си с колегата и Ю Джун Йол и престрелките  и в мрежите с бившата му Хьори, скандалът стана причина за замразяването на проекта им, а в последствие и освобождаването им от него като главни. Аз съм  гледала Хан Со Хи в Невърдълес и я харесах.

Дано да им се получи успешно екранно взаимодействие.

Хан Со Хи се присъединява към Бюн У Сок в новата драма „Level Up Solo“.
На 29 август Sports Kyunghyang съобщи, че Хан Со Хи е потвърдила участието си в новата драма на Netflix „Level Up Solo“ с участието на Бюн У Сок.

Сюжетът на „Level Up Solo“ е базиран на едноименния уебтун. Историята се фокусира върху Сонг Джин У, ловец от ранг E, най-ниското ниво сред онези, които защитават реалния свят от чудовища отвъд мистериозната порта. Когато обаче се озовава на ръба на смъртта, той събужда скрита сила и започва бързо пътешествие, за да се превърне в „ловец от най-високо ниво“, предопределен да спаси света.
Филмова адаптация на уебтуна беше обявена през януари тази година. През юли беше обявено, че Бюн У Сок, който стана известен след успеха на драмата на tvN „Grab Sung Jae and Run“, ще играе главната роля на Сюн Джин У. Кастингът за останалите роли все още продължава.

Особено внимание се обръща на факта, че Хан Со Хи е избрана за партньорка на Бюн У Сок. Актрисата вече е демонстрирала брилянтни екшън умения в проектите на Netflix „My Name“ и „The Creature of Kyungsong“, така че зрителите очакват появата ѝ като Ча Хе Ин, единствената ловец с S-ранг в Корея, която е един от най-обичаните герои сред феновете на оригиналния уебтун.

Популярността на историята е огромна: оригиналният уебтун е събрал над 14,3 милиарда гледания по целия свят. Ето защо интересът към филмовата адаптация е изключително висок. Адаптацията е режисирана от Ий Хе Джун и Ким Бюн Со, които преди това са работили по филма „Mount Paektu“. Kakao Entertainment и Sanai Pictures са продуценти.

Актьорският състав, който включва толкова разнообразни и търсени звезди като Бюн У Сок и Хан Со Хи, допълнително разпалва вълнението за предстоящото издание на Netflix.

Междувременно Хан Со Хи в момента провежда първото си световно турне за среща с фенове, озаглавено „Xohee Loved Ones“.

# 259
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/1236539355184973
А, стига бе?! Каква класация!!!

# 260
Никого не искам да обиждам, но си имам история с мъжете в Гърция, които знаете са малко "специфични".
Скрит текст:
Преди 30 години съм на професионален курс в Атина. Почти цял месец. Заведоха ни на търговско изложение на икономиката на гръцките острови в една от местните спортни зали. В самия салон се играеше баскетболен мач, а пред една от съблекалните видяхме за пръв път от много дни много красиви мъже на едно място. Без да искаме се загледахме - оказа се, че е българският баскетболен отбор. Само въздъхнахме.

# 261
Уин, това си е класация само м/у тези 10,, за да не са в последно 10 може би Stuck Out Tongue Winking Eye

# 262
  • Русе
Уин, това си е класация само м/у тези 10,, за да не са в последно 10 може би Stuck Out Tongue Winking Eye
JoyJoyJoy
Съгласна съм за Испания и Италия, но за Гърция - не. Най-вероятно този, който е правил тази "класация", да е грък.
Изненадана бях, че от Далечния Изток е включена само Ю.Корея.
............................
След по-малко от месец и половина нашият Демончо, Сонг Канг, се уволнява. Та по този повод почнах да се питам къде потъна Ким Ю?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 20:10 от winona

# 263
На клипа пише, че е съгласно някакво нигерийско проучване Joy.

# 264
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано!
------------------------------------------------
Най-вероятно единствените гърци, които са виждали, са ей от тия -

Joy Joy

Отметнах 3 и 4 епизоди на Апетита. Непрекъснатото еднотипно показване на изпитващия почти сексуално удоволствие от висшата кухня на Юна крал, леко почва да ме отегчава. То е ясно, че кралят баш това ще изпитва Mr. Green, ама сумарно сигурно се събират по 15 минути в серия само с такива кадри. Още толкова са отделени да се изредят на храната и други разни от героите. Като прибавим въртенето на очи и демонстрираните ни дълбоки мисловни процеси на готвачката, докато избере продукти и замисли какво ще сготви, за развитие на сюжетни линии сигурно остава не повече от 25-30 % от сериалното време. Малко ми се вижда.
Да измрънкам, и че от рецептите ми се видя интересно и изпълнимо в моите си домашни условия единствено пръжнатата бохчичка от две филийки тофу с овкусена пилешка кайма между тях на другия кралски готвач. Мисля да пропусна овързването с лентичка от зелен лук. А може и сварена в бульон да беше, ама все тая. И без това най-вероятно при мен изпълнението ще е върху хартия за печене във фурната или на сух тиган.
Поне, покрай на Роца ограмотителния линк за истинския крал , се осведомих, че на Шуга клипът на една от най-популярните му песни "Daechwita" стъпва на легендата точно за този крал - Гуангегун, че е имал шут - негов двойник, отменял го понякога. Впечатлих се и колко сериали са му посветени, като сред най-популярните е Hong Gil-dong. Естествено, ако съм разбрала правилно, че може и да не съм. Колко му е да омеся компютрите и компотите! Joy

Белл, довърши ли "Моето момиче е страхотно момче"?

Мисля да си полежа малко и в среднощен час да атакувам излезлите нови серии на Twelve. Или да видя Куки какви ги е вършил в снощния си лайв, който всъщност е днешен, а днес той има РД.

-------------------------------------------------------
Ча Юн-У завърши етапа си на обучение в подготвителния център. Има много снимки от церемонията по завършване на този етап.

Останалите в спойлера.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:48 от profi_1

# 265
  • Варненска клюкарка
Проф, остават ми още 3 серии, сайтът при мен работи  на принципа никога в събота и неделя и никога вечер, та с него не можем да се уцелим на разположение.

Разбрах за каво е видеото, макар че от ФБ нищо не ми се отваря. Наскоро се възмущавах от някава рускиня дето беше нашляпала видео с едни турски актьори и актриси и писала че турците са най-красивите хора на света, ама очевидно заключенията и идваха от турските сериали. Явно все още има хора неразбрали че оснжвната формула  за такъв тип сериали е красиви главни и всичко нататък може всякак...

Отново се коментира визията на Минка, пак пишат че е останала 37 кг. Писала е в профила си  че е здрава, всичко било заради плътния и график хранела се по 3 пъти на ден, но по-лесно отслабвала отколкото пълнеела.То графикът и преди е бил и по-плътен и тя разхождаше повечко плът, като се сетя каква хубава беше с Пако.... Сега дори лицето и не е същото, въпреки теглото и скулите и са огромни, но тя не изглеждаше добре в лице и миналата година някъде през октомври, лицето и беше подпухнало, очите и като цепки, сякаш беше прекалила с някаква процедура. В края на декември на наградите ААА лицето и се беше поприбрало, но все така неподвижно, поне в тяло изглеждаше нормална - двете с Ха Юн бяха на сцената една до рюга и Хе Юн беше по-слабата, за нея писаха че тежи 42 кг, а за Минка 48 и сега пак явно има проблем с това....

Засега сериалът на Юна е с най-високия рейтинг сред сериалите на tvN през 2025- четвърта серия го е заковала на 11,1 % среден национален, а като цяло в момента има само един който е с по-висок, но не запомних телевизията и заглавието.

И аз щях да нося Ча, ще сложа, но от Шортс, явно е бил избран да команва ротата или както там се казва. Красив е дори без грим.

https://www.youtube.com/shorts/yu7NIe5n25I
https://www.youtube.com/shorts/N50Raohsoig
https://www.youtube.com/shorts/cJuWA0e7jy4

# 266
Минка отдавна прекали с трансформациите. Но не е само тя. Всичките с всеки нов сериал стават все по неузнаваеми. Едно, че "клъцни-срежи" го имат за добро утро, ами и от слабеене ще изчезнат в един момент. Чак е грозно да им гледаш пищялките като вземат да се фръцкат с късите поли и панталонки.

Другият сериал с по-висок рейтинг е многосерийна съботно-неделна семейна сапунка, а те по традиция са най-гледани. Our Golden Days се казва и между другото се превежда текущо на бългрски от Вещичките - Нашите щастливи дни.
Той 1 е архитект. Произхожда от средностатистическо семейство. Има по-малки брат и сестра. Всичките заедно с родителите и баба му живеят заедно. Техните непрекъснато му натякват, че е време да се ожени, но той няма такива намерения.
Тя е интериорен дизйнер, но работи и в едно кафене. Влюбена от години в Той, но чак сега реши да му призне чувствата си. Той обаче я отряза.
Той 2 е от богато семейство, работи в семейната компания. Има мащеха и полусестра от втория брак на баща му. С Той 1 са приятели още от училище.
50 епизода ще нищим драмите около семействата и триъгълника между Той 1, Той 2 и Тя.

# 267
  • Русе
2в1, благодаря ти за новото предложение! Flowers Hibiscus Най-после нещо съвременно, без фентъзи или уся! Започвам го полека-лека...

# 268
  • пак на Рив Гош
2в1, толкова ли е висок рейтингът на Our Golden Days? (Признавам, не съм търсила статистика).
Аз вече 4ти уикенд се каня да го зарежа... и като дойде събота вечерта, клякам и заглеждам седмичния епизод,  колкото и да не понасям главната викла Joy. Като нищо така,  епизод по епизод, да откарам до края му през януари Grinning

Бон апети вчера ми излезе на 5то или 6то място за Франция в Нетфликс (сред англо-  и друго-езични сериали и шоута).

# 269
Роци, минаха времената, когато тези сериали държаха 40-50%, но в днешни дни 20+% вече го имат за успех.
Our Golden Days за сега се върти около 15%, но е в началото. До март месец ще вдигне още със сигурност. Обичат си корейците семейните саги.

Тези сериали е най-лесно да се гледат текущо, че иначе омръзват 50 епизода. 2 епизода на седмица лесно се преглъщат, ако и да се пълни с локуми понякога. А, и ако поизредактираш малко с мишока, съвсем бързо става Smile. Стига наистина до някъде да ти харесва сюжета и да участва някой любимец.

Бон Апети и My Troublesome Star ми държат вниманието за сега. Дванадесет ми е на ръба, но зарди Шики, Гуки и г-н Ма ще продължа да гледам.
Чакам и последните 2 епизода на Beyond the Bar.

Тази седмица започват My Youth с Катеричката Сонг Джун Ки,  Confidence Man KR/Confidence Queen с Минка и  Queen Mantis с Чанг Донг Юн.

По Сторито, веднага след епизода на премиерния Срещнах те случйно, повтарят Лечителя.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 12:59 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт