Отговори
# 1 380
Знам, знам! Не се притеснявай.  Hug Аз затова си повтарям и пиша цветничко, да привлича вниманието - като цвете пчела.  Wink

# 1 381
Cubbit поздравявам те за написаното, ти живееш в САЩ, аз от време на време се прибирам в БГ от Австрия.
В БГ обаче пълзи една приказка, че " всички", независимо от възрастта трябва да се ваксинират, разбирай мотото е "никога не е късно".
Това е една нагла лъжа на фармата, защото критериите са ясни, ваксиниране извън тази възраст може само да навреди най-вече като създаде ФАЛШИВИ ИЛЮЗИИ за превенция.
Ваксината се прави на много повече места от посочения от тебе сайт, дори разбрах, че аптекари ваксинирали-нямало нищо лошо...
Въобще някой трябва да се намеси и да прекрати поголовното ваксиниране, то не помага на никой друг, освен на фармата
Ето още един интересен сайт за информация за НРV-рускам го за Н-ти път тук не защото правя вятър на когото и да било, просто инфото вътре е ценно.
www.hpv-bg.com

# 1 382
Айде и аз да кажа за моя случай относно ваксините.Аз работя в рентгенова среда и всяка година минавам на профилактичен преглед през всички специалисти за да ми дадат разрешение за работа и понеже съм с конизация един док там като се запъна, че имам HPV и настоява да се ваксинирам за да съм се предпазела, как ще стане ако вече го имам не ми даде обяснение, иначе щял да ме спре от работа.Аз разбира се веднага се изследвах във вирусологията и се оказа че резултата ми е отрицателен.Абе с две думи наистина не са много на ясно с тази ваксина все още в БГ.

# 1 383
dimata-193962, точно така е, както казваш. Аз живеех до не много отдавна в Германия. Там реклами за ваксинация не се правят, но хората да по информирани - не знам как се случва, може домашния лекар или гинеколога да поема инициатива в това отношение.

motoneti, твоят пример е печален, за съжаление. Само показва колко некомпетентен е този доктор, за който говориш. И колкото и да не искам да го напиша - повечето са такива. Не разбирам само какво им пречи да се образоват на тази тема в България.
Още повече, че един здравен работник би трябвало да е наясно, че 98% от ваксините са профилактични. Само малка част са терапевтични и често става дума за имунна терапия. Толкова ли е трудно да ги научат?!  Confused
motoneti, това не е критика срещу теб, по-скоро разсъждения на глас. Има толкова много информация за HPV на най-различни езици - просто трябва да седнат и да прочетат малко, а не да се излагат с изказвания от този род.

Смехорана много добре го е написала:
Ако имаш вирус не можеш да се ваксинираш. Няма смисъл! Това е све едно да си болен от грип и да се ваксинираш след като вече си болен.
Направо ми идва да го принтна това и да тръгна по българските болници и да го разлепя.  #Cussing out

# 1 384
Аз изпаднах в големи затруднения, защото се скарахме здравата с този доктор, той казва,че ще ме спре от работа аз си мисля, че ваксината е по желание, абе направо не е за разправяне Twisted Evil
И най лошото е, че този доктор е единствения от когото зависи, дали ще се подпише или не Shocked
Истина е, че повечето не знаят за какво става въпрос, ама то е логично да му се не види.
Дано повече хора не се доверяват веднага на докторите си, а да проучат нещата първо.
Желая здраве на всички Hug

# 1 385
cubbit, където има гражданско общество няма злоупотреби от този род. Този доктор, за който пише мотонети е за затвор, как може да изнудва пациент да се ваксинира....
Направо не ми го проумява акъла това нещо
Някак си ние трябва да резистираме на идеите за поголовна ваксинация, товав определен смисъл е насилие
Сега фармата ще си изпълни плана, ама догодина ще са много надолу, как може да са толкова тъпи
Много по ефективна профилактика при жени над 30 са цитонамазката и бързият НРV тест. Ако са отрицателни, могат да се повторят чак след 3 години.
Цитонамазка и НРV тест в България струват около 80 лева, разсрочено на 3 години при отрицателен вариант е 27 лева на година-нищо, по-евтино от един педикюр..

# 1 386
  • София
motoneti , стискам палци да имаш подпис и да си работиш. Тоя д-р е гаден изнудвач.  #2gunfire

# 1 387
  • София
motoneti, я се обади на "Господари на ефира" и им разкажи!

# 1 388
Сега съм го прехвърлила на моя шеф, който знае как да си търси правата.Дефакто ако аз нямам подпис моя шеф го глобяват, добре, че е свестен човек иначе като нищо ще ме освободи от работа.Това е пълно безумие от един доктор да зависи дали си здрав и дали си в състояние да си практикуваш професията.Той едва ли не си мисли,че е по заинтересован от мен за МОЙТО си здраве Twisted Evil
Дано не съм ви досадила с моите сблъсъци с некомпетентни доктори.
Успех на всички Grinning

# 1 389
Я някой по-компетентен да се изкаже - мога ли да си направя и аз такъв НРV тест, четох че има и кръвен нали? Това става въпрос с операция съм вече, но искам да проверя дали наистина имам от гадните щамове или са ме объркали нещо  Rolling Eyes.

# 1 390
motoneti, я се обади на "Господари на ефира" и им разкажи!

alpha_beta, точно нещо такова си мислех да предложа. Тия "Господари" не ги знам и не нямам представа какво правят.
http://www.hpvgard.org/?page=21 <--- Контакт на HPVGard - Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката. Имат горещ телефонен номер. Мисля, че те също могат да направят нещо. Все пак имат някакъв PR и те...

motoneti, не си ни досадила. Това е проблем, който би могъл да има всяко момиче на практика. И аз съм на мнение, че много от проблемите намират решението си именно като се раздуе някой частен случай. Апропо, какво стана с това предаване? Има ли го още? Може и там да се обадиш.

# 1 391
Я някой по-компетентен да се изкаже - мога ли да си направя и аз такъв НРV тест, четох че има и кръвен нали? Това става въпрос с операция съм вече, но искам да проверя дали наистина имам от гадните щамове или са ме объркали нещо  Rolling Eyes.
Танина, привет.
Разбира се, че можеш. Защо не?!
Аз преди 2 месеца си правих тест + типизация отново.

Това за кръвния тест...??? newsm78 Не мисля, че има такъв.

HPV hc2 test <-- това е последния писък на "модата".
Това е същия тест - инфо на български - как се взема пробата, а именно - по стария олд-фешън уей.

What is an HPV test like?
A complete examination for HPV includes taking a sexual history and examining any symptoms you might be having. Sometimes, warts can be very hard to see, even for a trained clinician. Also it can be hard to tell the difference between a wart and normal bumps on the genital area. Your medical provider may use a magnifying lens called a colposcope to see smaller warts. A biopsy is not necessary for diagnosing genital warts. This would only be done if the bump is unusual-looking or discolored.

Some medical providers put acetic acid (vinegar) on your genital area to check for warts. This would cause any warts present to turn white, making them easier to see, especially if they are viewed through a colposcope. However, the vinegar can sometimes cause normal bumps to be highlighted, so this method of diagnosis is not exact.

There are no blood tests available to diagnose HPV.

Още:
http://vaden.stanford.edu/library/sexualHealthAndSTIs.htmlbloo : There is currently no blood test available for HPV
http://www.diagnose-me.com/cond/C500396.html Diagnosis & Tests: HPV cannot be grown in a lab and there is no blood test for it.
И така нататък.

# 1 392
За предаването, има го още може и до там да стигна ако не се осъзнаят в скоро време.
А относно кръвния тест, когато си правих типизация във вирусологията ми обясниха, че не се изолира вируса в кръвта и съответно не става.

# 1 393
  • София
Добре де, ако го имам този вирус как се лекува с ваксината ли или имуностимуланти?
Аз съм с хистеректомия и гинеколога ми отказа за взима проба за тестуване на вируса,защото каза че нямам шийка и матка,а то се взима от шийката на матката. Мъжете нямат този вирус по същата причина.
Така и цитонамазка не ми взимат,а последната лекарка, която ши дъщеря ми след взетата биопсия, ми взе от влаг.чукан цитонамазката. А сега иди разбери кой прав,кой крив.... newsm78 В диспансера също не ми взимат цитонамазка. newsm78

# 1 394
Добре де, ако го имам този вирус как се лекува с ваксината ли или имуностимуланти?

HPV не се лекува. До сега няма успешна терапия.
На пазара все още няма терапевтична ваксина. Френските лаборатории Трансген (Transgene) заедно с фармацевтичната компания Roche разработват в момента ваксината TG 4001 (MVA-HPV-IL2), която се тества все още.

Цитат
Аз съм с хистеректомия и гинеколога ми отказа за взима проба за тестуване на вируса,защото каза че нямам шийка и матка,а то се взима от шийката на матката. Мъжете нямат този вирус по същата причина.

Момент, момент! Това не е вярно!

Именно мъжете са преносители на вируса.
Те нямат симптоми, не "се разболяват", само го пренасят от жена на жена (ако са носители и правят секс без презерватив с повече от 2 партньорки).

Заразяването нанаселението с HPV е много високо, около 80-90% от всички сексуално активни хора имат поне веднъж в живота си инфекция с ЧПВ. Възрастовата група с най-висока степен на зараза е тази на 25-35 годишните. Смята се, че 25% от всички жени под 30 години са заразени.
Имунизациите са подходящи за момчета и момичета от 9 до 15 годишна възраст, както и за 16 до 26 годишни жени. Най-добре е имунизацията да се направи преди започване на полов живот.

Ти, въпреки че нямаш матка и шийка, може да си носител на вируса. Но при теб няма какво повече да се случи. Т.е. вируса не може да те засегне.

Повечето инфекции с ЧПВ протичат без симптоми. По-голямата част от жените изобщо не знаят, че са заразени. Една инфекция с ЧПВ сама по себе си не е необходимо да се терапира, съответно не се подлага на терапия (все още на пазара няма ваксина за терапия срещу ЧПВ).

Цитат
Така и цитонамазка не ми взимат,а последната лекарка, която ши дъщеря ми след взетата биопсия, ми взе от влаг.чукан цитонамазката. А сега иди разбери кой прав,кой крив.... newsm78 В диспансера също не ми взимат цитонамазка. newsm78

Принципно на жени с хистеректомия не се прави цитонамазка. Преглеждат с ултразвук, ако жената има все още яйчници - също се преглеждат. Но смисъл от цитонамазка няма. Тя е изследване, което открива изменени или ракови клетки в епитела на шийката на матката.
Танита може да се включи, тя е по-запозната от мен. Моята информация е от интернет, една близка с хистеректомия и съпруга ми.

Общи условия

Активация на акаунт