Созопол 2025/2026 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 26 329
  • 371
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Здравейте! Направила съм резервация за края на юни и началото на юли, но се оказа, че паркингът не е включен в цената на апартамента. Близо е до плаж Харманите. Някой може ли да ме ориентира какво долу горе се очаква да платим? Не сме почивали скоро в България, а мъжът ми изобщо не обича да плаща за паркинг. В началото на сезона дали е много пренаселено или ще имаме късмета да се насладим на спокойна почивка? Приемам препоръки и за ресторанти. Благодаря!

Каква храна предпочитате? Миналата година останахме най-доволни от ресторанти "Созополи", "Старият Созопол" и "Рибари".  "Нептун" е много похвален също, но все не намираме място там.

# 361
Нептун го посетихме в часове без натоварване, реално бяхме 2 маси и изобщо не съм доволна от нищо, включително липсата на плащане с карта.

Не знам някой да разчита на паркиране без да плаща, особено ако ползва колата всеки ден. За мен е кауза пердута. Дори на местата със зона и непопулярен час ни беше трудно.

# 362
Питайте там където сте запазили..ще знаят къде ще може.

# 363
При нас конкретно като правих резервацията в букинг пишеше, че има паркинг. После стана ясно, че се заплаща, но собственикът още не знаел каква ще е цената. Та исках да проуча и някакви алтернативи, защото една година в Черноморец паркирахме в някакъв тунел и за да излезем трябваше да се преместят 5 коли, а то по време на почивка ходи ги търси. За ресторантите не сме много претенциозни, ако си намерим нашия първия ден сме склонни цялата почивка да го посещаваме стига храната да е вкусна и прясна. В началото на сезона това ми се струва абсолютно постижимо. Ще разгледам предложенията тук и ще чета отзиви. Благодаря Simple Smile

# 364
  • София
Innn, към вече препоръчаните мога да добавя Buono и механа Българи. И двете се намират на централния плаж, в частта към новия град. Механата е с жива музика вечер и има всичко - хора, чалга, естрада...

# 365
Около Хармани има няколко паркинга и със сигурност ще може да си намерите място за паркиране, особено извън активен сезон. Според мястото ви за настаняване до плаж Хармани може да прецените къде ще ви бъде най-близо и удобно. https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D … &ie=UTF-8#smwie=1
Отворете картата и като кликнете върху някой от отбелязаните паркинги може да намерите контакти, респективно да звъннете, за да получите актуална информация за цените. Принципно плащането на час/ден изилиза по-скъпо в сравнение с цената за по-дълъг период. Не рискувайте да паркирате по улиците, защото минават паяци и уж безплатното паркиране ще ви излезе солено като платите глобата и престоя на наказателен паркинг.
Нагоре по улица Одеса над почивната база на МВР и над стадиона между новите кооперации евентуално може и да намерите безплатно място за паркиране, което обаче си е на ваш риск, но от мои близки с апартаменти там разбрах, че улиците са разкопани и се прави някакъв ремонт. Би следвало вече всички строителни дейности да са стопирани за турстическият сезон, но може и да не са.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 10:15 от Fatalina

# 366
Здравейте,
И аз се записвам за тазгодишната почивка. От години плажуваме на Созопол, но в централната част, тази година ще сме за първи път в Санта Марина, с надеждата, че ще е по-спокойно и подходящо за малко дете. До сега сме използвали само басейна на Вива Маре. Тази година сме в апартамент от частен собственик в комплекса, дано не се разочароваме. Уж има включен паркинг в цената, предстои да разберем. Видях, че има вътрешна детска площадка и сладкарница с детска зона за игра. Между стария и новия град детската площадка също е много популярна, това също ни е опция за забавление.

До сега винаги сме си плащали паркинг, било то пред хотел, било на общински, нямаме година с безплатен такъв, нито пък сме успели да намерим подобна опция. Една година беше толкова пълно, че питахме къде ли не и нямаше места, наложи се да оставим ключа за да я подместват Sad излезеш на общински и после няма връщане..., частните паркинги ги предпочитам, за често влизане и излизане, там ти се пази място.

Прочетох, че се движи влакче от Санта Марина - Созопол, стар град – Созопол, нов град – Стадион Арена Созопол – Магазин Лидъл – к. Каваци – к. Смокиня мислим за плажуването да се възползваме от него.

# 367
  • Sofia
Влакче няма от поне няколко години. Има автобус, но той се движи само в топ-сезон и само в светлата част на деня (на около 1 час). За тази година още не са пуснали разписание.

# 368
  • София
Здравейте,
И аз се записвам за тазгодишната почивка. От години плажуваме на Созопол, но в централната част, тази година ще сме за първи път в Санта Марина, с надеждата, че ще е по-спокойно и подходящо за малко дете. До сега сме използвали само басейна на Вива Маре. Тази година сме в апартамент от частен собственик в комплекса, дано не се разочароваме. Уж има включен паркинг в цената, предстои да разберем. Видях, че има вътрешна детска площадка и сладкарница с детска зона за игра. Между стария и новия град детската площадка също е много популярна, това също ни е опция за забавление.

До сега винаги сме си плащали паркинг, било то пред хотел, било на общински, нямаме година с безплатен такъв, нито пък сме успели да намерим подобна опция. Една година беше толкова пълно, че питахме къде ли не и нямаше места, наложи се да оставим ключа за да я подместват Sad излезеш на общински и после няма връщане..., частните паркинги ги предпочитам, за често влизане и излизане, там ти се пази място.

Прочетох, че се движи влакче от Санта Марина - Созопол, стар град – Созопол, нов град – Стадион Арена Созопол – Магазин Лидъл – к. Каваци – к. Смокиня мислим за плажуването да се възползваме от него.
Миналата година почивахме в Санта Марина , много ни хареса и тази година пак резервирахме .
Малкото ни момче сега е на две години, миналата година беше на една съответно.
Перфектно, спокойно място точно за семейна почивка.
Има си и недостатъците, разбира се!
Направо си е задължително да имате паркомясто за вас.
Ние ходехме с колата до плаж Златна Рибка.
За съжаление нацелихме много бурно августовско море и прекарахме доста време на басейните.Има отопляеми, има и големи за плуване.
За детето (малкото) поръчвах от детска кухня Фуристо, тази година пак така мисля да направя.
Ние хапвахме в околните ресторанти,като в долния си имаше и обедно меню и беше много вкусно.

# 369
NBM Благодаря, че ми каза, ще проверя как седят са нещата с автобуса и паркирането на Златна рибка 🙁

*Bubble* Нашето детенце е почти колкото твоето, много ти благодаря за информацията 🤗 чудесна идея ми даде с детската кухня, определено ще се възползвам 💕

# 370
  • Бургас
Безплатно паркиране в Созопол в сезона е мисия невъзможна!
Има купища платени паркинги и сини зони!

Вече е оживено по улиците през деня. Отвориха и отварят заведения и магазини.

Ремонтни дейности все още има, поради изграждане на водопровод и тем подобни изкопни действия.
Има и затворени улици и ремонти.

# 371
NBM Благодаря, че ми каза, ще проверя как седят са нещата с автобуса и паркирането на Златна рибка 🙁

*Bubble* Нашето детенце е почти колкото твоето, много ти благодаря за информацията 🤗 чудесна идея ми даде с детската кухня, определено ще се възползвам 💕
За автобуса обичайно информация за разписанието му илиза на сайта на община Созопол или в края на юни или до към средата на юли, но това само в случай, че общината сключи договор за този сезон с фирма - изпълнител на транспортната услугата.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 07:44 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт