Още от както се помня имам проблем с червата. Много често при мен се редуват констипация и диария. Имала съм всякакви епизоди, случвало ми се е да припадна от болка, вървейки към банята. Като цяло не е съпътствано от други проблеми, но изхождането винаги е било доста нередовно.
Проблема имат и майка ми, и сестра ми. При мен след първото раждане състоянието се влоши и в общи линии изхождането е диария веднъж-два пъти в седмицата, през останалото време съм с констипация. Винаги, когато ми предстои нещо, за което да се вълнувам или има липса на сън, състоянието се обостря. Имам поне един път в годината епизод, в който седмица-две до три всеки ден съм с диария.
Ходила съм при специалист, но не ми обърна кой знае какво внимание. Според личния ми лекар е синдромът на раздразненото черво.
Каква би била Вашата препоръка и какво смятате, че може да бъде заболяването ми?
Имате ли някакви препоръки относно лечението?
Освен това в момента съм бременна в 30 г.с. и имам желязо дефицитна анемия, като проблемът с червата най-вероятно пречи на желязото да се усвои. Дали имате препоръка и за това?
Предварително благодаря!