Майка ми не одобрява приятеля ми

• 2 522
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Надявам се, че не си му споделила как майка ти приема майка му за "луда".
На тази възраст вече трябваше отдавна да си самостоятелна жена, а не "момиче". Докато си "момиче", може да се събудиш на 50 и още да чакаш маминото одобрение и да живееш в детската стая.

# 16
Майка ти да е доволна, че въобще имаш  приятел. В малък град не вярвам изборът да е безкраен.

# 17
Здравейте, момиче на 27 г. съм и от няколко седмици започнах да излизам с едно момче от града ни, което е година по-голям от мен.

Нито ти си момиче, нито той е момче. Вие сте двама възрастни, които трябва да вземат живота си в своите ръце. Родителите могат да имат съвещателен глас по въпроса, но не могат да ви спират. Това е. Ако трябва отидете в голям град.

Иначе първо помислих, че това ще да е поредната тема за ученичка, влюбена в циганин и решила да живее в гетото понеже много се обичат, а той не е такъв. И после се изумих, че нещата са каквито са.

# 18
Мен повече би ме притеснило, че бащата има вече няколко жени. Дали майката го е оставила, или той е решил, че му е сложно да е съпруг и баща? Крушата не пада далеч от дървото, синът да не се окаже прекалено бащичко.
В тоя дух - и твоята майка изглежда доста  простовата жена.

# 19
  • София
Какви момичета и момчета на тези години!? И защо майка ти е наясно с кого се виждаш от няколко седмици? Звучиш като на 13, а не на годините, на които си писала, че си.

# 20
  • Deutschland
Не разбрах "момчето" на колко години е.
Иначе на 27 трябваше отдавна да си скъсала пъпната връв.

# 21
  • София
Здравейте, на 27 г. съм и отскоро си имам приятел. Майка ми не го одобрява, защото не харесва родителите му. За мен тези доводи не са сериозни. Споделих всичко на приятеля ми и той каза, че няма да се откаже от мен и това, че тя не го харесва по никакъв начин не го спира. Тези дни говорихме пак с майка ми и й казах, че искам да му дам шанс на него, но не искам заради това да сме в лоши отношения с нея. Тя каза, че ще отстъпи и че няма как да ми забрани, защото живота си е мой. Били ли сте в подобна ситуация?

Ами като не го харесва да не живее с него и готово Simple Smile

# 22
  • ES
Аз не прочетох някъде майката да си е налагала мнението просто го е изказала мисля като всяка майка каквито сме ние всичките тук.
Моята майка все ми викаше, на където ти отиваш, аз се връщам.

# 23
Не може да се изказваш, че майката на приятеля на дъщеря ти е "луда", дори и наистина да е такава. Еле, пък да караш дъщеря си да скъса с момчето по тази причина.

Авторката не се включи да изясни повече по въпроса, но като цяло да се изнася и да се научи на самостоятелност.

# 24
  • Be realistic - plan for a miracle.
Била съм, ама бях на 17, не на 27.
Какви са доводите против в конкретика?

Здравейте, на 27 г. съм и отскоро си имам приятел. Майка ми не го одобрява, защото не харесва родителите му. За мен тези доводи не са сериозни. Споделих всичко на приятеля ми и той каза, че няма да се откаже от мен и това, че тя не го харесва по никакъв начин не го спира. Тези дни говорихме пак с майка ми и й казах, че искам да му дам шанс на него, но не искам заради това да сме в лоши отношения с нея. Тя каза, че ще отстъпи и че няма как да ми забрани, защото живота си е мой. Били ли сте в подобна ситуация?

# 25
  • Пловдив
И аз не те одобрявам!

# 26
Виж какво никой, дори и майка ти не може да ти каже с кого да се виждаш. Излизай и докажи спокойно във времето че той си заслужава. Може пък той да ти докаже, че не си заслужава Simple Smile

И никога, никога, никога на приятел, мъж, познат не казвай ако майка ти е казала нещо против него. Общо взето си предала всички  и си постъпила детински!

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 17:39 от the Дорис

# 27
Може би това е първото ѝ гадже, вече ще знае.

А произходът в малкия град е от огромно значение.

# 28
А произходът в малкия град е от огромно значение.

По принцип навсякъде е от значение (освен изключенията, но те са точно това – изключения). Там е разликата, че в малкото населено място хората се познават и знаят какво могат да очакват, за разлика от големия град, където анонимността понякога може да изиграе лоша шега.

# 29
Не разбрах защо не ги харесва.
Сега ако в семейството на момчето има хора с наистина психични отклонения, умствено изоставане, алкохолизъм, затворнически истории - ами права е жената.
Само, че до тази възраст е трябвало и ти да де научиш да стоиш далеч от такива.

Общи условия

Активация на акаунт