Февруарски бебчета 2026г

• 27 922
  • 800
  •   1
Отговори
# 720
Моята шефка знае от самото начало и нямам никакви проблеми и с ходенето на лекар и изследвания, но може би защото съм държавен служител, ако бях в частният сектор щеше да е друго.

Имам въпрос 😁 Четох, че при устно уведомление на работодателя за бременност той има право да те уволни, дори бременността да е установена от лекар и да си регистрирана за ЖК. Правилно ли съм разбрала? Вие споделихте ли тази новина? Отпуската ми свършва и трябва да осведомя шефа, а никак няма да му се хареса тази бременност. Нагърбила съм се с няколко проектни дейности и забременях точно когато ги стартирахме. Бях се вглъбила в работата с идеята да се отърся от мислите за предстоящото инвитро. Очаквам всякаква форма на реакция, защото отстрани изглежда сякаш съм го подвела, ама поне законово искам да се предпазя 😳

# 721
Alfafa, и аз знам, че устна уговорка нищо не те пази законово. Аз планирам началото на септември да ида на АГ, да го помоля да ми даде амбулаторен лист и така да кажа на ТЛ. Честно казано хич не искам да казвам, ама май си е време..

SilviK, аз следя в Pregnancy+ и Baby Center. Ако искаш сайт на български - https://ohnamama.bg/

Благодаря ви за инфото за басейните/морето! Мислех че изобщо не е препоръчително. Ще помисля за една спа почивка с ММ да се кисна в някой басейн. И аз предпочитам море, но в България вече ще е пълно с водорасли и студено, май минерален басейн в планината звучи по-добре

# 722
То и аз съм в държавния сектор, просто никой не е очаквал и ще бъде голяма изненада. Още повече, че няма да имам заместник, та моите ангажименти ще се разпределят между колегите и ще събирам негативи 😁  Ще е чудно, но каквото такова 😁

Моята шефка знае от самото начало и нямам никакви проблеми и с ходенето на лекар и изследвания, но може би защото съм държавен служител, ако бях в частният сектор щеше да е друго.

Имам въпрос 😁 Четох, че при устно уведомление на работодателя за бременност той има право да те уволни, дори бременността да е установена от лекар и да си регистрирана за ЖК. Правилно ли съм разбрала? Вие споделихте ли тази новина? Отпуската ми свършва и трябва да осведомя шефа, а никак няма да му се хареса тази бременност. Нагърбила съм се с няколко проектни дейности и забременях точно когато ги стартирахме. Бях се вглъбила в работата с идеята да се отърся от мислите за предстоящото инвитро. Очаквам всякаква форма на реакция, защото отстрани изглежда сякаш съм го подвела, ама поне законово искам да се предпазя 😳

# 723
И аз знам, че трябва да е писмено информирането, за да го "зачетат" един вид. Иначе се рискува наистина уволнение в някои случаи и от някои работодатели

# 724
Пиете ли някакви витамини? Моята АГ ми каза, че мога да си купя каквито искам обаче се чудя дали имам нужда изобщо от тях и какви да бъдат.

# 725
Аз лично пия железен препарат, в който има и фолиева киселина, витамин Ц по време на приема на желязо, магнезий по схема от лекар, омега 3, когато не съм имала възможност да консумирам риба, скоро ще започвам и витамин Д, понеже ми е с ниски стойности. Като не съм купувала комбинирани витамини, а всичко ми е на отделно понеже някои витамини и минерали изискват разстояние между приемите или определен часови диапазон.
Мразя хапчета и съм фен на балансираното сезонно хранене, но съм и реалист, че няма как да си набавим всички нужни микронутриенти със съвременната храна, колкото и домашно производство да консумираме.

# 726
  • София
Пия само Магнезий и фолиева. Много от комбинираните витамини изобщо не се усвояват.
Витамин D-то например е добре да е на капки и то върху неща мазно, ендокринолозите съветват да се вземат капки Вигантол върху залче хляб например. Други се приемат с разстояние във времето.

# 727
И аз съм само на фолиева + омега (пренатал денк DHA) и магнезий, нищо друго не пия
Скоро съм на лекар и ще го питам дали има нужда да добавя още нещо, но за сега съм на това

# 728
Спрей  витамин Д фолиева и железен препарат с витамин Ц, но от железният препарат получавам сериозни проблеми с червата и хич не ми се пие.

Пиете ли някакви витамини? Моята АГ ми каза, че мога да си купя каквито искам обаче се чудя дали имам нужда изобщо от тях и какви да бъдат.

# 729
Аз пия фолиева киселина и Премама Дуо + пробиотик
С храната едва ли успявам са си набавя всички тези витамини и смятам , че няма да навредят, а ще ми помогна само тъй като са с натрупване

# 730
Аз от началото на бременността пия pregna formula те са много витамини в едно включително има и фолиева киселина в тези витамини.  Гинеколога каза че няма проблем да ги пия до края на бременността

# 731
Аз съм на фолиева - метилирана и затова не пия комбинация от витамини, защото там  винаги е обикновена, а не я усвоявам. Пия и вит Ц, пръскам спрей Б12, Магнерот, Вигантол капки ( личната ми обяснява, че нямам нужда лятото, а съм на долната граница и сама реших да пия, не съм питала по колко, капя си по 4 капки - yellow_girl благодаря за съвета за хляба) АГ каза ок са тези витамини, викам да пия ли други комбинирани са омега 3, нямало нужда, още било рано.

# 732
Аз пия фолиева киселина, а от скоро заради анемията ми изписаха да пия желязо и вит б12. Но не мога да разбера от някое от тези ли ме боли стомаха, много е гадно.. Ще кажа все пак на АГ.

# 733

Аз пия Elevit по 1 на ден, Магнерот 3 х 1т., и Биозин мама 2 х 1т, защото АГ ми каза, че иска да подсилим имунитета, за да не се разболея по време на бременността.

# 734
Елевит звучи добре, биозин мама е повече за подсилване на имунитета, като се има предвид, че работя с деца, май не е лошо да го започна и аз (на 10.09 съм на преглед при АГ ще взема да питам кога е добре да го започна)и да засилят вит Д за есенния учебен сезон.

Аз пия Elevit по 1 на ден, Магнерот 3 х 1т., и Биозин мама 2 х 1т, защото АГ ми каза, че иска да подсилим имунитета, за да не се разболея по време на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт