Февруарски бебчета 2026г

• 22 313
  • 800
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен !
Записвам се тук -първа бременност ми е , след закъснение на цикъл  4 дена направих тест -положителен, при първи възможен свободен час - след седмица отидох на гинеколог, потвърди бременността - гест.сак отговарящ на 5седмица и 5 дни. Досега имам обичайните симптоми- болезнени гърди, леко гадене , понякога много слабо или сутрин , или цял ден, или пък някои дни по-силно, не повръщам.Гинеколога не ми каза тогава нищо за термин, но това което въведох като данни в термин калкулатора ми дава 2 февруари 2026.
Утре съм пак на преглед , (вече съм в 8седмица и 3дни) както и за необходимите изследвания.
Успех на всички Simple Smile
Ще се радвам да споделяме как протичат бременностите ни.
Как се чувствате?
На мен като за първи път ми се редуват настроенията, ту съм притеснена, ту съм спокойна и чувството е още странно , като нямам още видими симптоми , понякога сякаш за секунда забравям и се подсещам , ама аз съм бременна! Simple Smile

# 76
  • 🌊
При мен нещата с гаденето са извън контрол и влизам в болница. Иначе малкото е перфектно има сърце на кон😂

# 77
  • София
Здравейте! И аз се записвам в темата, имам едно нормално раждане преди три години и един аборт октомври миналата година.
Днес бях на преглед и по ПРМ съм 6г.с , по късна овулация и по прегледа от днес съм 5г.с + 4. Видя се гестационен сак 9мм и жълтъчно мехурче. След две седмици съм на преглед за сърчице. Тези две седмици ще полудея от притеснение и не знам как ще дочакам да минат.. не трябва ли и след 1 седмица вече да се види ембрион

# 78
Ариел, Бобина, добре дошли! Аз бях на преглед в 5+5, но АГ каза че ембриончето е толкова малко, че само ден по-рано е нямало да се види. На преглед съм след няколко дни (7+5). Като симптоми имам само умора и съвсем леко гадене, за което незнам дали да се радвам. С предишните три бременности имах ужасно гадене и от време на време повръщане, сега почти нищо.

Чебурашка, заради повръщане ли си в болница? Много неприятно. Дано бързо да се подобриш и да те изпишат. Пиши отново как си.
Освен гореописаните симптоми и аз нямам усещането, че съм бременна и на моменти забравям. Още не сме казали на никой, само една моя приятелка знае.

# 79
  • София
Ариел, Бобина, добре дошли! Аз бях на преглед в 5+5, но АГ каза че ембриончето е толкова малко, че само ден по-рано е нямало да се види. На преглед съм след няколко дни (7+5). Като симптоми имам само умора и съвсем леко гадене, за което незнам дали да се радвам. С предишните три бременности имах ужасно гадене и от време на време повръщане, сега почти нищо.

Чебурашка, заради повръщане ли си в болница? Много неприятно. Дано бързо да се подобриш и да те изпишат. Пиши отново как си.
Освен гореописаните симптоми и аз нямам усещането, че съм бременна и на моменти забравям. Още не сме казали на никой, само една моя приятелка знае.

И аз откъм симптоми имам само леко гадене 1-2 пъти на ден, ама не е нещо непоносимо. И също вечер заспивам рано, което е много необичайно 😀 аз за ембрион просто не знам защо не ме извика след седмица примерно, а чааак след две 😒

# 80
Ами явно, за да можете да чуете и сърце. На мен след прегледа в 5+5 ми каза че мога да дойда след 10 дни, но понеже децата имат репетиции всеки ден и нямаше как да отида му казах, че мога след два седмици. И той: а, още по-добре! На въпросния преглед видяхме премигване на екрана, което беше пулса, но беше рано да се чуе. Според мен, колкото по-късно се отиде, толкова повече ще има какво да се види  Animal Heart Eyes Cat      Ако нямаш някакви притеснителни симптоми, търпение и оптимизъм. Ако пък настояваш за по-ранен преглед едва ли ще те върнат.

За спането същото - вечер ми се доспива рано, въпреки че съм нощна птица, сутрин едвам отлепям.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 19:28 от Anastasiya_S

# 81
  • София
Това със спането явно е заразно Simple Smile Започнах да заспивам по светло, че дори и следобед, ако съм вкъщи. Но пък щом тялото го иска Simple Smile

# 82
При мен нещата минават сравнително добре , до сега не съм повръщала. 7+1 сме , гади ми се , понякога ми се виее свят. На преглед съм на 26 и нямам търпение. Вие как приемате лекарствата и витамините.  Например аз имам доста неща утрогестан , Б12 , ПреМаМа Дуо , Неотофолик Мета и Магнерот. ( тази дълга комбинация , мисля , че се дължи , защото първото ми детето е родено преждевременно). Утрогестана  го слагам вагинално , но другите ако ги изпия едно след друго ми става лошо понякога , понякога не.  Обаче покрай грижите за първото ми момиченце , се притеснявам , че ако ги разделя едните сутрин , едните следобед ще ги забравя.

# 83
  • София
Пробвай с кутийка за лекарства. Сред ин витрото пия една шепа и гледам да са през поне час, за да не ме боли стомаха. Само кутийката ме спасява да не забравя някое

# 84
Здравейте и от мен!
Аз бях на преглед в 4+5 видя се плоден сак и ме викна отново след 2 седмици. Ама аз нямам никакви симптоми че съм бременна и се притеснявам..
Отделно се бях разболяла жестоко с ужасен задух и хрипове в гърдите та пих и антибиотик, за който достатъчно се наплаших..
Сега съм в 5+5 и с предната бременност имах ужасно гадене и това че нямам никакви симптоми ме притеснява доста.. не знам как ще си дочакам часа

# 85
Здравейте, и аз нямам симптоми, освен,че ми се спи повече! Е, и ПМС! Направо се чудя дали всичко е наред! Предишните ми 3 бременности бяха с ужасно гадене до почти 5 м. и засилено обоняние! Сега няма такива работи, може би ако наистина бебето "върви" назад може да е рано или пък защото таткото е друг...И аз не знам! В петък съм на лекар в клиника, в която правят ФМ и апаратурата е добра! Дано всичко е наред и да видим ембрионче! Успех на всички с предстоящи прегледи!

# 86
Аз също нямам особени симптоми, освен напрежение в гърдите, понякога сънливост и боцкане отдясно (което може да е доста натрапчиво на моменти). Допреди няколко дни си пусках през ден чхг и се успокоявах, че се удвоява-това ми бе единствения знак, че всичко е наред.

# 87
  • София

Holy_treesome, коя е твоята клиника, в която правят ФМ. При нас няма такъв специалист и трябва да се насоча някъде на друго място, а нямам никаква идея къде.

# 88
С предишните бременности ходих в МЦ Фемина на Ст.гара в София! Сега пак там съм записала час за петък! Иначе зацапах в розово и ще видя дали няма да отпадна от групата, но каквото е писано ще стане!

Holy_treesome, коя е твоята клиника, в която правят ФМ. При нас няма такъв специалист и трябва да се насоча някъде на друго място, а нямам никаква идея къде.

# 89
  • София
Здравейте, момичета, записвам се в темата Simple Smile
Днес съм в 6 + 1 г.с. и видяхме ембрион със сърдечна дейност. Бързам да отбележа, че колко рано може да се види сърдечната дейност зависи основно от разделителната способност на ултразвуковия апарат, с който борави лекарят.
Малко за мен:
Това, живот и здраве, ще ми бъде трето дете. Имаме батко на 6г. и кака на 2г. На 36г. съм и по (втора) професия и призвание съм акушерка Simple Smile
Имаме ли си Фейсбук група и искате ли да си направим? Аз не държа, но от друга страна с групата на наборите на баткото още си контактуваме.

Общи условия

Активация на акаунт