Февруарски бебчета 2026г

• 22 773
  • 800
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте имам въпрос, пили ли сте тези витамини и ако да пихте ли си отделно фолиева киселина? На мен ми казаха, че тези витамини са достатъчни

# 136
  • София
Това е само фолиева киселина. Аз пия само такава, откакто правя опити и продължавам. Няма нужда от допълнително фолиева.

# 137
  • София
Здравейте, момичета! Има ли някой друг с тромбофилия от гр.София случайно?

# 138
Това е само фолиева киселина. Аз пия само такава, откакто правя опити и продължавам. Няма нужда от допълнително фолиева.
Много благодаря, като не разбирам и питам 🫶

# 139
  • 🌊
Аз сега малко да се оплача:
Скрит текст:
Ох, с феталните морфологии за мен ще е голям проблем. Всеки казва "О, отивай в София", но няма как да стане особено за първите. Самолет няма как, влаковете в момента са изкупени, с кола и гадене ще се довърша, абе оплаквам се.
Още не съм на център от гадене и не знам как ще се върна на работа. Разрешиха ми хоум офис, но пак понякога като ме удари спирам да мисля и съм само "Вдишай-издишай"
Нямам търпение за прегледа на 10ти, защото се притеснявам. Покрай гаденето се залежавам и при смях или по-рязко движение има моменти където ме срязва рязко.
отделно имах много учтив разговор с представители на Хип покрай програмата им за бременни. Днес ме събудиха онези с медицинското лечение на капачки и бях готова набрала когато видях непознат номер... но бяха супер учтиви и разбрани.

# 140
  • София

Чебурашка, защо самолет не може? При ин витро в Турция или Кипър още на следващия ден след трансфера пращат мамите да си ходят със самолет.

# 141
  • 🌊
АГ и хематолог ми казаха да ги избягвам заради тромбофилията. Sad

# 142
Момичета, днес съм много доволна и щастлива 😀 Най-накря чух пулс и видях малката точка, която си седи спокойно в мен и отговаря на 7+3 седмица. Цяла нощ не съм спала,  заради този преглед, но не е имало причина за притеснение. Казаха ми да си запиша час за ранен скрининг към 10 август, като опциите са Оскар и Марковс.  Някоя от вас вече насочила ли се е? Не знам и кога е подходящо да се насоча и запиша за женска консултация, дали да не изчакам поне до 10-а седмица, чудя се.
Честито! Аминалата бременност се следях в Оскар. Там изчисляват и риск от преекламсия, така че ви го препоръчвам.
АГ и хематолог ми казаха да ги избягвам заради тромбофилията. Sad

# 143
Здравейте момичета , чета ви активно , но не смогвам да пиша. Понеже още работя и не намирам време с три годишното си детенце .
Първо желая кураж и търпение на всички прекарали , загуба. Преди дъщеря ми имам абразио , спря да се развива в 9г.с. Нямаше никакви мед. причини , нямам трамбофилия или нещо друго всичко си пуснах. Тогава лекаря ми каза , че явно природата си знае работата и , че да си блъскам главата с болно дете , не е лесно ( сега не искам да , кажа нищо , лошо към майки които се грижат за своите ангелче та) Просто споделям какво ми каза тогава АГ. И след 5м , забременях с дъщеря ми . (Той просто искаше да ми каже , че явно щом е спряло сърцето , нещо не е било наред )

Покрай моята бременност,  аз съм сравнително добре , нямам кой знае какви симптоми освен , че ми се спи постоянно . Вече съм качила 4кг . На 26.06 бях на преглед чух , сърце видях ембрионче всичко за сега е наред. Аг ме вика на 21.07 ще пускам прена тест . Другата седмица ни предстои почивка на българското черномоерие,  ще гледам да съм внимателна и да не стоя много на слънце.

# 144
Здравейте момичета , чета ви активно , но не смогвам да пиша. Понеже още работя и не намирам време с три годишното си детенце .
Първо желая кураж и търпение на всички прекарали , загуба. Преди дъщеря ми имам абразио , спря да се развива в 9г.с. Нямаше никакви мед. причини , нямам трамбофилия или нещо друго всичко си пуснах. Тогава лекаря ми каза , че явно природата си знае работата и , че да си блъскам главата с болно дете , не е лесно ( сега не искам да , кажа нищо , лошо към майки които се грижат за своите ангелче та) Просто споделям какво ми каза тогава АГ. И след 5м , забременях с дъщеря ми . (Той просто искаше да ми каже , че явно щом е спряло сърцето , нещо не е било наред )

Покрай моята бременност,  аз съм сравнително добре , нямам кой знае какви симптоми освен , че ми се спи постоянно . Вече съм качила 4кг . На 26.06 бях на преглед чух , сърце видях ембрионче всичко за сега е наред. Аг ме вика на 21.07 ще пускам прена тест . Другата седмица ни предстои почивка на българското черномоерие,  ще гледам да съм внимателна и да не стоя много на слънце.

В коя седмица сте ? На мен също ми предстои другата седмица пътуване до черноморието и малко се притеснявам 😁

# 145
  • София

Sevvnu, и след моя аборт в 6-а седмица, лекарката ми каза, че просто понякога природата си знае работата, но това за съжаление ни изтри болката и ужаса от преживяното. Сега в близо 8-а седмица все още не мога да се зарадвам истински. Уви, няма какво да направим в такива ситуцаии.
И аз другата седмица съм на почивка, питах може ли да се къпя, като разбира се, много ще се пазя от горещината, но за жалост отговор не получих. Както преценя сама. А аз сама какво мога да преценя не знам. Четох, четох световни проучвания, никъде не пише, че може да възникне проблем, но все пак е редно да ми го каже моят лекар, а не да се ровя из медицинските списания.
При мен също няма много симптоми, но умората е огромна. Непрекъснато ми се спи и имам чувството, че ако ме оставят, ще си дремя по 20 часа в денонощието.

# 146

Sevvnu, и след моя аборт в 6-а седмица, лекарката ми каза, че просто понякога природата си знае работата, но това за съжаление ни изтри болката и ужаса от преживяното. Сега в близо 8-а седмица все още не мога да се зарадвам истински. Уви, няма какво да направим в такива ситуцаии.
И аз другата седмица съм на почивка, питах може ли да се къпя, като разбира се, много ще се пазя от горещината, но за жалост отговор не получих. Както преценя сама. А аз сама какво мога да преценя не знам. Четох, четох световни проучвания, никъде не пише, че може да възникне проблем, но все пак е редно да ми го каже моят лекар, а не да се ровя из медицинските списания.
При мен също няма много симптоми, но умората е огромна. Непрекъснато ми се спи и имам чувството, че ако ме оставят, ще си дремя по 20 часа в денонощието.

За къпането моята АГ каза , че инфекции се получавали от мокри бански и просто като изляза от морето да си сменя банския . Но аз смятам да не си правя експерименти и ако успея да се сдържа изобщо да не влизам 😆

# 147
  • София
Със сигурност веднага щом се намокря ще сменям банските, ще помъкна поне 3-4 чифта Simple Smile Дано не се окаже, че не ми стават, че аз и без това съм си прасенце, не мога да преценя качила ли съм нещо или не.
Лошото е, че го дават страшна жега и без човек малко да се разхлади, не е работа, а доколкото знам топлината е много опасна за бременните. Ще се прибирам в най-голямата жега, но сутрин и следобед си е  доста топло.

# 148
За морето, моят АГ ми изтъкна наличието на някакви микроорганизми във водата. Уклончиво ми отговори, останах с впечатление, че не препоръчва морските бани, аз и с баткото не влизах преди 2 години по ред други причини, та не знам вече къде е истината.

# 149
Днес съм 9+3. С термин 08.02 .  Поисках да се включа в групата във ФБ

Общи условия

Активация на акаунт