Февруарски бебчета 2026г

• 28 590
  • 800
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета!

Нова съм в групата, но и аз очаквам своето бебче през февруари 2026 г. – живот и здраве! Засега всичко върви добре, макар че вторият месец беше по-предизвикателен – чувствах се много отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. Имах и един неприятен момент със световъртеж, който ме стресна доста. Тогава не ми позволиха да си оставя пробата за стерилна урина, и се наложи да чакам права 30 минути – гладна и без вода, а наблизо нямаше от къде да си купя.

Днес съм в 10 г.с. + 6 дни, а утре влизам в 11-та седмица. Все още не съм решила къде да раждам. Направих вече теста за генетични аномалии, а виждам, че и много други бъдещи майки също са го направили, което е чудесно.

Чета какво ли не из форумите и в ChatGPT относно конкретни лекари в Токуда и Света София (България). Колебая се между д-р Апостолова и д-р Кобаков. С Апостолова все още не съм имала среща – досега бях следена от друг лекар в Токуда.

Ще се радвам, ако споделите вие къде сте решили да раждате и дали имате лични впечатления от тези двама лекари или от самите болници.

Благодаря предварително! ❤

Първото си дете раждах в Токуда и останах много доволна.
Сега пак се следя там при др Богданова. При Апостолова ходя на профилактични и е страхотна. Много е миличка и дори за профилактичен преглед обяснява много. За жалост минусът на Токуда е, че се чака доста.. но според мен Апостолова много ще ви допадне.

# 256
Здравейте, момичета!

Нова съм в групата, но и аз очаквам своето бебче през февруари 2026 г. – живот и здраве! Засега всичко върви добре, макар че вторият месец беше по-предизвикателен – чувствах се много отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. Имах и един неприятен момент със световъртеж, който ме стресна доста. Тогава не ми позволиха да си оставя пробата за стерилна урина, и се наложи да чакам права 30 минути – гладна и без вода, а наблизо нямаше от къде да си купя.

Днес съм в 10 г.с. + 6 дни, а утре влизам в 11-та седмица. Все още не съм решила къде да раждам. Направих вече теста за генетични аномалии, а виждам, че и много други бъдещи майки също са го направили, което е чудесно.

Чета какво ли не из форумите и в ChatGPT относно конкретни лекари в Токуда и Света София (България). Колебая се между д-р Апостолова и д-р Кобаков. С Апостолова все още не съм имала среща – досега бях следена от друг лекар в Токуда.

Ще се радвам, ако споделите вие къде сте решили да раждате и дали имате лични впечатления от тези двама лекари или от самите болници.

Благодаря предварително! ❤

Първото си дете раждах в Токуда и останах много доволна.
Сега пак се следя там при др Богданова. При Апостолова ходя на профилактични и е страхотна. Много е миличка и дори за профилактичен преглед обяснява много. За жалост минусът на Токуда е, че се чака доста.. но според мен Апостолова много ще ви допадне.

Богданова ми е познато име от телевизионно предаване, докато за Апостолова не знам много, но ми беше препоръчана от друг специалист в Токуда, както и от екипа на CellGenetics, където си правих НИПТ теста — без дори да съм питала. Струва си да направя една консултация с нея, особено като имам предвид, че неонатологията в Токуда е доста добре развита – вероятно една от най-добрите. Просто цената за една услуга е по-висока 😜

# 257
  • София
Момичета, аз също мисля за Токуда, но как се случва на практика? Отиваш и си записваш час, влизаш и казваш - искам да родя при вас? Няма да се следя в Токуда, но вече няколко човека ме питат дали съм избрала лекар за раждането, а то има още 6 месеца...

# 258
Момичета, аз също мисля за Токуда, но как се случва на практика? Отиваш и си записваш час, влизаш и казваш - искам да родя при вас? Няма да се следя в Токуда, но вече няколко човека ме питат дали съм избрала лекар за раждането, а то има още 6 месеца...

Можеш да си запишеш час или чрез платформата на сайта на болницата, или като се обадиш на кол центъра.
Препоръчвам обаждане – въпреки че понякога са малко груби, 😜 така ще ти дадат повече опции за часове и лекари.
Успех! 😊

# 259
Аз ще ходя при Стоилов. Но предвид, че това е субективно изследване и има човешка намеса, следователно и възможност за грешка си запазих още един час в МЦ Оскар, заради добрата апаратура с която разполагат. Относно препоръките е силно относително и за най-добрите съм чела негативни отзиви.

Здравейте, включвам се и аз.
След ЗЕТ трансфер (6 ти поред) успехме! Забременях с близнаци , минали ПИД, с отлично качество благодарение на уникалния д-р Емре Тургут. Прекарах Ковид края на юни. Температура до 38,8 за няколко часа успех с парацетамол да я сваля. Искаха ме на преглед след 15 ти , заради вируса. На 16 ти този месец чухме сърчицата на двете бебчета, радост голяма! Броях дните до края на 3 я месец, страхувах се, почивах си, спазвах всичко, което се искаше от мен. Тази събота едното ми бебче нямаше пулс… изгубих го. Съкрушена съм и много объркана- защо? Аз ли направих нещо? Как ще продължа ? Думи като- имаш едно, не тъжи не са никак полезни…
Препоръчайте ми добър специалист за фетална морфология по възможност в Пловдив.
Благодаря и успех, мили момичета!

# 260

Можеш да си запишеш час или чрез платформата на сайта на болницата, или като се обадиш на кол центъра.
Препоръчвам обаждане – въпреки че понякога са малко груби, 😜 така ще ти дадат повече опции за часове и лекари.
Успех! 😊

Bellybloom2026 аз съм в 10 седм и 4 дни. Всяка от нас се вълнува и аз дори от преглед до преглед едвам издържам дали всичко е наред, но мисля, че трябва да си по-спокойна и да не ходиш всяка седмица го АГ Simple Smile
И наистина е хубаво да се ограничи контакт с chatGPT и четене из форуми Simple Smile (непоискан съвет)
Иначе аз още не съм направила Пренатален и ФМ ми е насрочена за 12.08 живот и здраве.
При мен мисля, че отшумяват леките неразположения от началото на бременността Simple Smile
А да ви питам : имате ли по-голям апетит? Храните ли се повечко? Качили ли сте грам/кг?

# 261

Успех! 😊

Bellybloom2026 аз съм в 10 седм и 4 дни. Всяка от нас се вълнува и аз дори от преглед до преглед едвам издържам дали всичко е наред, но мисля, че трябва да си по-спокойна и да не ходиш всяка седмица го АГ Simple Smile
И наистина е хубаво да се ограничи контакт с chatGPT и четене из форуми Simple Smile (непоискан съвет)
Иначе аз още не съм направила Пренатален и ФМ ми е насрочена за 12.08 живот и здраве.
При мен мисля, че отшумяват леките неразположения от началото на бременността Simple Smile
А да ви питам : имате ли по-голям апетит? Храните ли се повечко? Качили ли сте грам/кг?

За жалост нямам никакъв апетит. Нищо не ми се яде.. 70% от нещата ги повръщам след ядене 🤷🏻♀ на кг не съм мръднала засега.

# 262
  • София
Аз имам толкова се голям проблем със стомаха, че почти не ям - болки, подуване след всяко хранене. Общо взето ям на обяд нещо дребно и после почва едно ходене по мъките. Добре, че съм вкъщи и не слагам сутиен, за да ми притиска стомаха. Уви, не забелязвам да отслабвам, че и без това нося бая килца и най-вероятно ще ми проличи 6-7 месец 😁 Вие имате ли си коремчета?

# 263
Аз имам толкова се голям проблем със стомаха, че почти не ям - болки, подуване след всяко хранене. Общо взето ям на обяд нещо дребно и после почва едно ходене по мъките. Добре, че съм вкъщи и не слагам сутиен, за да ми притиска стомаха. Уви, не забелязвам да отслабвам, че и без това нося бая килца и най-вероятно ще ми проличи 6-7 месец 😁 Вие имате ли си коремчета?

Аз все си мисля, че нямам и че това е от яденето, понеже сутрин след тоалетна ми е добре корема (не е плосък, не е голям, леко си имах една идея сланинки преди бремеността) и сега ходя само с рокли и не съм пробвала някой панталон или дънки дали все още ми стават. Като кг май някакви 200-300 гр за двата месеца. Принципно ям закуска, обяд и вечеря и ако ям нещо др гледам да е плод (като разбира се понякога се изкушавам и с някой малък боклук)

# 264
При мен мина чаканата ФМ, всичко е наред за момента Blush С доста предположения докторката се изказа за момиче, но да видим.
Направо си ме беше страх при измерването на кг., но се оказа, че не съм качила килограми (не започвам от малко). Спазвам режим, но си има дни, в които похапвам :/
За раждане и следене избирам отново Надежда, много мога да хваля тази болница.

# 265
Здравейте!
Имам доста кг над нормата и това беше една от причините да не предприема забременяване, докато не сваля, за да има здраво бебе и мама, но пък се случи непланирано и се налага сега много да внимавам.. засега не съм качила, даже свалих 1-2 кг.
Имам коремче вече, с по-широки дрехи и предвид, че и преди си имах, може да се зачуди човек дали съм бременна хихи
Бях на ФМ при двама АГ, всичко е наред 🙏
Пуснах и пренатален и докато чакам резултата ми звъннаха, че нямало достатъчно фракция от плода и се налага още веднъж да ми вземат кръв, а дори не беше рано (11+2). Пуснах отново и чакам следващия четвъртък резултата.
 Моля се всичко да наред!

# 266

Успех! 😊

Аз съм в 13 седмица и все още нямам апетит какъвто очаквах да имам. Хапвам даже малко по-малко от преди и изобщо нямам качено кило. Даже към 7-10 седмица беше ад нищо не ми се ядеше все се чудих какво да ям колкото да не ми е празен корема. А изчетох толкова статии как в началото е много важно храненето, нооо изобщо не се храних добре както и сега нямам апетит

# 267

Успех! 😊

Водите се само мъничко след мен – страхотно е, че имам още един „колега“ по пътя, да си даваме кураж! 😊 Питах ли ви вече къде смятате да раждате? 🤭

При мен 9-та гестационна седмица беше най-напрегната – обзеха ме всякакви притеснения за бебето, макар че нямаше конкретна причина. Иначе, да – определено започнах да хапвам повече, по-скоро по-често. Менюто ми е пълно с плодове, само и само да не излапам всички вафли на света. 😅

Засега нещата вървят добре, чувствам се удовлетворена. Ако съм качила нещо, то са буквално грамове. Не се теглих с точност преди бременността, но обикновено съм между 52–53 кг. Сега съм 52.9, така че май по-скоро не съм качила. Но имам усещането, че голямото наддаване ще дойде след 4-тия месец. 😄

Колкото до ChatGPT – използвам го основно с терапевтична цел, както писах и в друг пост. Действа ми успокояващо и подрежда мислите ми. 🫣

Иначе и аз съм на ФМ на 12.8 – очаквам кръвните резултати, за да ги обсъдим, ако се наложи. Аз съм в ДЦ Марковс, а вие къде ще ходите?

# 268
Аз не съм от София, от по-малък град съм, ще правя ФМ в Стара Загора. Аз започвам от 65.5 горе долу... До преди седмица и нещо си поспивах и сутрин до 8 и малко и следобеден сън, от няколко дни освен, че следобед не ми се спи, бъде се в 6 и нещо и за да е по-весело нощем като стана до тоалетна си откарвам поне час будна.. весели неща все 😆 при АГ за ЖК съм на 11.08, стискам палци всичко дотогава да си е наред

# 269
Аз не съм от София, от по-малък град съм, ще правя ФМ в Стара Загора. Аз започвам от 65.5 горе долу... До преди седмица и нещо си поспивах и сутрин до 8 и малко и следобеден сън, от няколко дни освен, че следобед не ми се спи, бъде се в 6 и нещо и за да е по-весело нощем като стана до тоалетна си откарвам поне час будна.. весели неща все 😆 при АГ за ЖК съм на 11.08, стискам палци всичко дотогава да си е наред

Събуждането през нощта ми е най-голямото изпитание, общо взето. Много ценя съня си, но напоследък сякаш стана невъзможно да го имам пълноценно. За щастие спя следобед – работя от вкъщи и това ми го позволява.

Общи условия

Активация на акаунт