Февруарски бебчета 2026г

• 28 226
  • 800
  •   1
Отговори
# 360
Аз също съм края на 14-та седмица и още не сме казали на никой. Много държа да е на живо, а имах кървене, отлепване, кафяво зацапване и какво ли не и АГ не ми даваше да пътувам. Сега като се замисля може би се е презастраховала, защото само ми казваше "почивай си, сега ти се е паднало", а докато не прокървих в 7-ма седмица тренирах по 5-6 пъти на ден, вървях над 10хиляди крачки, независимо дали навън е студ или жега и ходех на походи в планината. А сега...лежане и 2 пъти по 20 минути разходки.
На 22 август съм на преглед и ако всичко е наред обмислям да поръчам боди с надпис, който chatGPT ми е генерирал и да се приберем уикенда след прегледа, за да съобщим. Вече ще съм в 17-та седмица и все си мисля, че ще е късно, но родителите ми са млади и съобразителни, а и не мисля да си казвам термина на никой.

# 361
Rising_Star аз се зарадвах, че сега ям повече плодове (иначе сладкото ми е слабост, но почити не ям вече), но наистина че в плодовете също има доста захар и не е най-чудесното решение.
Ms_97 надявам се, че като захладнее една идея времето и също се надявам всичко да е наред, да си ходя отново повечко, хубаво ми е, но да не е жега и баири 😆

# 362
Бременността определено "прецаква" вкусовите ни рецептори. Преди да забременея много обичах сладко, а сега не съм хапнала нищо сладко от края на май месец 😬 От мисълта за шоколад и ме побиват тръпки. Но пък без плодове не мога, ако някои бременни имат cravings шоколади и сладоледи, аз имам постоянно желание за сочни сезонни плодове и като уцеля вкусни такива (понеже в магазините не всеки път са хубави), често си ги изяждам сама и мъжът ми даже не е разбрал, че е имало такъв плод вкъщи.

# 363
Да, и аз откакто съм бременна нищо сладко не ми се яде.. правих шоколадов чийзкейк за РД на мъжа ми, изядох парче и половина 🤣 и на мен много ми се хапват плодове, просто гледам да не са банани, че те много вдигат кръвната захар 😅

От време на време ми се яде тестяно, но за сега успявам да не се поддам, освен някой сандвич, правен у дома.

Ms_97, ако не бяхме правили ин витро и ние щяхме да кажем след 3ти месец. Но знаят от деня на теста 😁 това с бодито звучи като супер готина идея! И аз преди мислех кой как ще изненадам като казвам, ама друго ни беше писано 😁
Иначе на мен сега само разходки ми дават, до скоро и не ми даваха да пътувам с кола, но май ин витро бременностите ни казват повече да се пазим. Не знам дали при нас е по-рисково в началото.

Много приятно да ви чета и да имам с кого да си коментирам 🌞

# 364
И аз преди 30 Мин си мислех колко е хубаво да има с кого да си обсъдим неща свързани с бременността, когато други хора(роднини и приятели)не знаят още за нея, а за тестяното се поддавам. Вчера ми се дояде едно тестяно нещо (няма да споменавам, че не му е периода сега) и викам на моя мъж давай да ходим да търсим... Че обиколихме 2 места - няма ест, но успяхме да поръчаме за днес една бройка и на прибиране видях на едно място да има такова нещо в малък вариант и си купих да си отзема, че ми се е дояло, а днес вече другото добре си го излапах .. доволна съм 😁
Да, и аз откакто съм бременна нищо сладко не ми се яде.. правих шоколадов чийзкейк за РД на мъжа ми, изядох парче и половина 🤣 и на мен много ми се хапват плодове, просто гледам да не са банани, че те много вдигат кръвната захар 😅

От време на време ми се яде тестяно, но за сега успявам да не се поддам, освен някой сандвич, правен у дома.

Ms_97, ако не бяхме правили ин витро и ние щяхме да кажем след 3ти месец. Но знаят от деня на теста 😁 това с бодито звучи като супер готина идея! И аз преди мислех кой как ще изненадам като казвам, ама друго ни беше писано 😁
Иначе на мен сега само разходки ми дават, до скоро и не ми даваха да пътувам с кола, но май ин витро бременностите ни казват повече да се пазим. Не знам дали при нас е по-рисково в началото.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 11:43 от Sunshine..@

# 365
Да, много е приятно и някак успокояващо. Не се чувствам толкова сама в цялото това приключение.

А, и аз си хапвам тесто понякога, обожавам сандвичи с домат и сирене. Но сега съм в офиса и си преживявам с мюсли със скир🤣 опитвам се да има баланс - да не се лишавам от нищо, но да не ям всеки ден, че вече съм 81 кг, което за мен е много 😅😅😅

Много забавно звучи вашето приключение за това нещо, чак се зачудих какво е. Супер и че сте намерили! 😁

И аз преди 30 Мин си мислех колко е хубаво да има с кого да си обсъдим неща свързани с бременността, когато други хора(роднини и приятели)не знаят още за нея, а за тестянотомсе поддавам. Вчера ми се дояде едно тестяно нещо (няма да споменавам, че не му е периода сега) и викам на моя мъж давай да ходим да търсим... Че обиколихме 2 места - няма ест, но успяхме да поръчаме за днес една бройка и на прибиране видях на едно място да има такова нещо в малък вариант и си купих да си отзема, че ми се е довело, а днес вече другото добре си го излапах .. доволна съм 😁

# 366
Ооо едно от любимите ми... - преди 2 дни се бях сетила и мислех днес да си правя за закуска, но се промени плана с това, което издирвах. Утре сутрин съм на сандвич с домат и сирене.. а пробвала ли си да го запечеш? Дали с шайба домат или настърган върху доматите.. чубричка слагаш ли? Ммм вкусотия 🥰
Да, много е приятно и някак успокояващо. Не се чувствам толкова сама в цялото това приключение.

А, и аз си хапвам тесто понякога, обожавам сандвичи с домат и сирене. Но сега съм в офиса и си преживявам с мюсли със скир🤣 опитвам се да има баланс - да не се лишавам от нищо, но да не ям всеки ден, че вече съм 81 кг, което за мен е много 😅😅😅

Много забавно звучи вашето приключение за това нещо, чак се зачудих какво е. Супер и че сте намерили! 😁

И аз преди 30 Мин си мислех колко е хубаво да има с кого да си обсъдим неща свързани с бременността, когато други хора(роднини и приятели)не знаят още за нея, а за тестянотомсе поддавам. Вчера ми се дояде едно тестяно нещо (няма да споменавам, че не му е периода сега) и викам на моя мъж давай да ходим да търсим... Че обиколихме 2 места - няма ест, но успяхме да поръчаме за днес една бройка и на прибиране видях на едно място да има такова нещо в малък вариант и си купих да си отзема, че ми се е довело, а днес вече другото добре си го излапах .. доволна съм 😁

# 367
Като казахте сирене - обикновено купувам насипно от витрина на млекарница или от голям магазин. Обаче четенето ми е много и вече доста време ме е страх да ям сирене просто ей така, например в салата, понеже по витрините ги режат с разни ножове, седят кой знае колко време и има реална опасност от развитие на листерия или друга вредна бактерия. Съответно ям сирене само изпечено с яйца на принцеси, а сега е сезона на доматите и не смея дори да си го сложа в салатата. Вие мислили ли сте по въпроса и какво сирене ползвате?

# 368
Аз изобщо не съм се замисляла и си хапвам на салатка
Като казахте сирене - обикновено купувам насипно от витрина на млекарница или от голям магазин. Обаче четенето ми е много и вече доста време ме е страх да ям сирене просто ей така, например в салата, понеже по витрините ги режат с разни ножове, седят кой знае колко време и има реална опасност от развитие на листерия или друга вредна бактерия. Съответно ям сирене само изпечено с яйца на принцеси, а сега е сезона на доматите и не смея дори да си го сложа в салатата. Вие мислили ли сте по въпроса и какво сирене ползвате?

# 369
Ох леле как искам да не ми се яде сладко 😁 Само това ми се яде, а по принцип не ям. Преди да забременея си ядях всичко ссъм стевия/еритритол и ми беше вкусно и сладко, но сега не са ми сладки изобщо. Правя домашни десерти с еритритол и почти се лъжа, че е сладко като нормалното. Между другото по темата с протеина от преди няколко дни се сетих, че ям много котидж сирене, а то е много ниско калорично и с много протеин.

Иначе благодаря за отговорите за съобщаването на щастливата вест. Ще помисля, може би на фейс тайм. Аз съм също много емоционална, но не умея да понасям чуждите емоции, защото ме разчувстват и цялата започвам да треперя.

# 370
  • София
Всяко сирене в магазина на витрината е пастьоризирано и няма как да се хване листериоза независимо с какъв нож се реже. Иначе има множество в кутии, вакумирани опаковки, които също са минали през обработка.

Аз пия "Магнерот" и то от доста време, защото имах крампи още преди бременността, както и от време на време прескачане на сърцето. Кардиоложката тогава ме посъветва да си взема от него и определено много ми е помагал през годините.

Малко ви завиждам, че може да ядете плодове, доматки, сладко. Аз продължавам да съм на солети, пържени филии и сух хляб с краставица. Каса бира давам за вкусна салатка от домати със сирене, а след това може и диня Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 13:27 от Yellow_girl

# 371
дааа, задължително запечен сандвичът, иначе не е същото! Мама ми правеше такива като малка и до ден днешен са ми любими! Само гледам да не са с бял хляб, че нали трябва да сме здравословни за бебето 😁

хич не съм се замисляла за сиренето, вземам комбинация биволско и краве от една млекарница и му виждам сметката за няколко дни. Мога да живея на диня и домати със сирене, но гледам да разнообразявам и да ям и готвено, супички

Yellow_girl, дано скоро да премине това твоето гадене и да ни се хвалиш какви вкусотии хапваш и ти!

# 372
Yellow_girl и аз ти пожелавам скоро да се радваш на всяко нещо, което ти се прииска да си хапнеш и да си угаждаш Simple Smile

# 373
  • София
Благодаря ви, момичета. В петък ще питам АГ-то за някакво хапче, за да се справя с тези болки в стомаха. Не че ще умра, ако се тъпча със солети 9 месеца, но едва ли е много добре за бебето.

# 374
То и за теб и за психиката ти не е добре. Дано да ти помогне да намериш решение и да ти е по-спокойно с храната!

Общи условия

Активация на акаунт