Февруарски бебчета 2026г

• 28 530
  • 800
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, здравейте!

Имам малко объркан въпрос. Или аз самата съм объркана.
Ще се следя в болница Токуда, съответно живи и здрави мисля да раждам там. И това, което не разбирам е, дали трябва да имам отделен лекар, който да ме следи по здравна каса? Необходимо ли е?
От Токуда издават болнични, документи. Знам че за всичко се плаща, факт, но се чудя дали да взимам направление от личния за ЖК. Как се случват нещата после с майчинството?
Извинявам се за глупавия въпрос, просто наистина не мога да разбера и да взема решение дали трябва да се следя отделно при друга лекарка по ЗК.

# 421
Не сте длъжна да се следите по здравна каса. Аз лично се следя в Щерев, там си имам досие и всичко и не съм ходила на лекар с направление от години. От началото на седмицата съм в болничен от там, а другата седмица ще ходя и на комисия.
 Отделно личния ми е в друг град в провинцията, направленията му винаги свършват бързо и е трудно да се вредиш освен ако не е началото на месеца. Ако се случи до края на бременността да се прибера в началото на някой месец може и да взема направление за АГ, но просто колкото да ме види друг лекар. Смятам, че стига човек да има желание и възможност винаги е добре да се допитва до няколко специалисти, а не да разчита само на един. А за майчинството НЗОК няма връзка, то се изплаща от НОИ. 45-дневното майчинство преди термин се издава безплатно навсякъде и от болницата, независимо дали частна или не, подготвят всички документи.

# 422
Здравейте, момичета!
Следя темата откакто разбрах, че съм бременна, но не смеех да пиша. Вече съм в 14 седмица, минах първата ФМ всичко изглеждаше добре, но си пуснах и пренатален тест за мое успокоение.
Имам въпрос към тези, които имате домашни любимци и по конкретно котка. АГ препоръча ли ви някакви по специални изследвания?

# 423
Аз имам две, даже не са ваксинирани. Пусках токсоплазмоза, нямам активна инфекция, но нямам и имунитет. Доколкото знам основно 1 триместър застрашава плода. Отделно котките не са напускали дома ми и нямат контакт с външна среда, при това положение не са заплаха.

Здравейте, момичета!
Следя темата откакто разбрах, че съм бременна, но не смеех да пиша. Вече съм в 14 седмица, минах първата ФМ всичко изглеждаше добре, но си пуснах и пренатален тест за мое успокоение.
Имам въпрос към тези, които имате домашни любимци и по конкретно котка. АГ препоръча ли ви някакви по специални изследвания?

# 424
  • София
Ако е удобно да попитам за Токуда с някакъв пакет ли е следенето или си се плаща всеки преглед? Също така, аз ли си избирам АГ или когато се записва часа от регистратурата дават за когото има свободен час? Мислех да се следя на частно, където ходя в момента, но разбрах, че не издават болнични и някак не ми вършат вече много работа.
Момичета, здравейте!

Ще се следя в болница Токуда, съответно живи и здрави мисля да раждам там. И това, което не разбирам е, дали трябва да имам отделен лекар, който да ме следи по здравна каса? Необходимо ли е?
От Токуда издават болнични, документи. Знам че за всичко се плаща, факт, но се чудя дали да взимам направление от личния за ЖК. Как се случват нещата после с майчинството?
Извинявам се за глупавия въпрос, просто наистина не мога да разбера и да взема решение дали трябва да се следя отделно при друга лекарка по ЗК.

# 425
Моя също не излиза навън, но когато споменах на АГ тя не ми каза нищо конкретно само, че има някакви пакети за домашни любимци, но не и да си ги направя. А за токсоплазмоза съм правила преди 2 години с предишната ми бременност (неуспешна), но нямаше инфекция. А вече явно е късно да правя.

Аз имам две, даже не са ваксинирани. Пусках токсоплазмоза, нямам активна инфекция, но нямам и имунитет. Доколкото знам основно 1 триместър застрашава плода. Отделно котките не са напускали дома ми и нямат контакт с външна среда, при това положение не са заплаха.

Здравейте, момичета!

# 426
Момичета, здравейте!

Здравейте! И аз се проследявам там. Две от лекарите работят със Здравната каса, а при останалите прегледите са платени. На рецепцията ще ви обяснят подробно всичко.

# 427
  • София
С пакет ли се следите в Токуда?
Момичета, здравейте!

Здравейте! И аз се проследявам там. Две от лекарите работят със Здравната каса, а при останалите прегледите са платени. На рецепцията ще ви обяснят подробно всичко.

# 428
Lallova, никога не е късно, пуснете си IgG и IgM за са видите имате ли активна инфекция и дали сте създала имунитет в случай, че сте преболедувала.

# 429
Lallova, и ние сме с котарак, който даже излиза навън, когато сме на село. Водих го за ваксина преди няколко седмици. Там питах - казаха, че няма смисъл да пускам токсоплазмоза и на него, само на мен. Пакетът са двете неща, които е написала Alfafa. Мисля че бяха около 40 лв.
Ветеринарката каза, че повечето жени, които познава с токсоплазмоза даже нямат котки, но за успокоение е хубаво да се пусне. На котката се пуска само ако се види активна инфекция при Вас, носи се изпражнение, достатъчно е.

И естествено просто не чистите тоалетна, това удоволствие вече е изцяло за мъжа 🤣

# 430
  • София
И аз имам коте, правила съм изследване след неуспешната бременност предишният път и всичко беше ок. Чистя му тоалетната, но по принцип съветват с ръкавици и евентуално маска.

За Токуда се чудя дали може да отида в 6-7 месец, а да си се проследявам в моята клиника.

# 431
Токсоплазмоза от животно е всъщност трудно да се хване, трябва да ловува навън и да не е ваксинирано. Много по- чести са случаите на заразяване с недобре измити плодове или зеленчуци. Няма от какво да се притеснявате, може да си го гушкате. Е, може да се възползвате някой друг да чисти котешката тоалетна, ей така за релакс. 😀 (последното е шегичка)

# 432
С пакет ли се следите в Токуда?

Момичета, здравейте!

За момента съм без пакет, но планирам да си купя след 20-та седмица.

# 433
И аз съм все още без пакет, но ще видим напред във времето. Значи те могат да ми издават всякакви документи и не е необходимо да се записвам при лекар по ЗК.
Все пак ще помисля дали не е хубаво все пак да имам 2 мнения.
Благодаря момичета!

# 434
Момичета, някоя от вас да е от Стара Загора? Мнение за д-р Иван Иванов - МЦ Гален?

Общи условия

Активация на акаунт