Февруарски бебчета 2026г

• 28 170
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
Аз правих днес ФМ, Комбиниран риск 1/1090
Това не разбрах какъв риск е 1:53 но, аз съм била и пушачка. NT=2.1 което е един от най-важните показатели.
Оценка:  няма данни за хромозомно заболяване и не се изискват инвазивни тестове.
Пренаталните са ми с нисък риск и без данни за аномалии. За тези тестове няма срок, стига да не е по-рано от 10 г.с., можеш да ги пуснеш по всяко време от бременността, ако прецениш.

[/b]
Здравейте,  момичета 🥰
Направих си БХС и Фетална миналата седмица , резултатите излезнаха и чакам вече няколко дни АГ да ми даде отговор всичко наред ли е , за да знам дали да си записвам за прена тест..

Много бих се радвала,  ако някоя от вас сравни своите резултати с моите и даде мнение дали да чакам АГ или направо да си записвам за тест , тъй като много ме притиска и времето ..
Направени са в Марковс
Възрастов риск  1:993
Комбиниран риск  1:19 851

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 19:08 от Alfafa

# 451
Някой има ли мнение за проф. Марков в Марковс за ФМ? Доста трудно се намира час за него , но искам да чуя отзиви, защото ми се отвори възможност да се запиша. И за колко време излизат резултатите от БХС?

# 452
Здравейте, аз също си получих резултатите от БХС. При мен няма отразен възрастов и комбиниран риск, та тези данни не мога да покажа. Ще оставя скрийншот, но според мен и чат жпт всичко изглежда добре. Ние още се чудим за НИПТ. Според лекаря няма предпоставки за такъв, но ние ще помислим още малко, защото разширените показват и други заболявания освен хромозомните аномалии.
Имаме и предположение за пола- момиченце. 😁

# 453
Добро утро, момичета!

Извинявам се, ако някоя ще се повтори, понеже някъде назад в темата се обсъждаше, но тези от вас насочили се към Токуда при кой лекар ще раждате?
Отделно, как стоят нещата в случай, че не се следя там, а просто искам да раждам в болницата? И в кой период от бременността е хубаво да се запиша за преглед при избрания лекар?

Здравейте,
Първата бременност и тази се следя в Токуда при др Анна Богданова.
За записване може би към 7/8месец е добре да отидете да ви прегледа поне 1/2 пъти някой лекар при който сте се спрели. Иначе може да отидете и да родите винаги там при дежурния лекар, който е на смяна. Ако ви интересува нещо допълнително съм насреща да помогна. Simple Smile

# 454
[quote author=PinkPea link=topic=1784201.msg50045249#msg50045249 date=1754213726]
Момичета, тези от вас, които вече са след 11-12 седмица, имали ли сте намаляване на симптомите? По- малко гадене примерно и такива? Питам понеже се притесних, защото напрежението в гърдите намаля напоследък(разбирайте плътност и болка), а имам един мисед преди 6 месеца и както можете да се досетите притеснението е малко завишено. Макар, че след 4 дни започвам ЖК още утре ще запиша час за УЗ да видим дали всичко е наред, но все пак ако имате някакво наблюдение и вие. Благодаря ви предварително! 💖
[/quote]

Здравейте, в 16 седмица навлизам, гаденето от сутрин до обяд спря преди 3 седмици някъде, но пък сега само сутрин за кратко ми е лошо и ми се гади единствено докато си мия зъбите, и вече любимата ми газирана вода Михалково ми мирише силно, като на зъболекарски кабинет , в началото си пиех и нямаше проблем 😁

# 455
Момичета как се чувствате?
Аз съм в 12гс обаче толкова апатична да съм към всичко.. с нищо не ми се занимава, нищо не ми се прави, абсолютно нулево желание за всичко.. направо не мога да се позная чак се притеснявам за себе си.
Вярно е че имам ужасни киселини и повръщам доста често; но такова нещо да не искам да стана да си оправя леглото дори..

# 456
Може би след 10-та седмица намаляха, гърдите също все едно рязко спряха и аз се чудех всичко наред ли е, но тялото свиква с хормоните и си е напълно нормално.
Спокойно !

Sunnygirl_ и на мен не ми се пътува дори, мързи ме, ама ще мине, нямаш сила от повръщането, от растежа на бебето (все пак доста сили от нашите си взема) и ти спокойно, ще мине скоро Wink
[quote author=PinkPea link=topic=1784201.msg50045249#msg50045249 date=1754213726]
Момичета, тези от вас, които вече са след 11-12 седмица, имали ли сте намаляване на симптомите? По- малко гадене примерно и такива? Питам понеже се притесних, защото напрежението в гърдите намаля напоследък(разбирайте плътност и болка), а имам един мисед преди 6 месеца и както можете да се досетите притеснението е малко завишено. Макар, че след 4 дни започвам ЖК още утре ще запиша час за УЗ да видим дали всичко е наред, но все пак ако имате някакво наблюдение и вие. Благодаря ви предварително! 💖

Здравейте, в 16 седмица навлизам, гаденето от сутрин до обяд спря преди 3 седмици някъде, но пък сега само сутрин за кратко ми е лошо и ми се гади единствено докато си мия зъбите, и вече любимата ми газирана вода Михалково ми мирише силно, като на зъболекарски кабинет , в началото си пиех и нямаше проблем 😁
[/quote]

# 457
  • София
И аз успешно минах първата фатална морфология и всичко изглежда наред. Много се бях притеснила, но явно няма защо. Откриха ми малка миома, която ще наблюдаваме, но май няма голям проблем с нея. Може би заради това си ме наболва долу, но му свикнах. Вече имам нова и финална дата на термина - 18 февруари. Ще се радваме на малки водолейчета, но не съм съвсем наясно те мили и добрички ли са или са щурачета 😁
При мен гърдите почти спряха да ме болят и останаха само болките в стомаха, подуването и киселините. Умората обаче си остава и с 300 зора ходя тук-там, най-добре се чувствам като легна. Дано това състояние отмине, че такъв парцал не помня да съм била.

# 458
И аз успешно минах първата фатална морфология и всичко изглежда наред. Много се бях притеснила, но явно няма защо. Откриха ми малка миома, която ще наблюдаваме, но май няма голям проблем с нея. Може би заради това си ме наболва долу, но му свикнах. Вече имам нова и финална дата на термина - 18 февруари. Ще се радваме на малки водолейчета, но не съм съвсем наясно те мили и добрички ли са или са щурачета 😁
При мен гърдите почти спряха да ме болят и останаха само болките в стомаха, подуването и киселините. Умората обаче си остава и с 300 зора ходя тук-там, най-добре се чувствам като легна. Дано това състояние отмине, че такъв парцал не помня да съм била.
Чудесни новини!🌺 Имате ли предположение за пола на бебчо? 🪻

# 459
И на мен ми откриха миомни израстъци, но са далеч от бебето и споделиха, че не са опасни. Че най-вероятно сами ще изчезнат, но ако не, ще ги следят.  Моят термин също от 20.02 се измести на 13.02 засега, което малко ме учуди, понеже ще раждам секцио и при това положение как се определя датата?

Иначе аз съм водолей също и явно ще трябва да се справям с огледания ми образ, което малко е плашещо 😂
Радвам се, че всичко е наред!

# 460
  • 🌊
Чебурашкин почти цялото му семейство са водолеи, та бъдещото попълнение се вписва идеално. Както не познавах нито един водолей, така за две години не само се запознах с една тумба ами и ще си "произведа" Grin
Аз вече съм официално в 14 гс. От няколко дни не съм повръщала или да ми се гади, но след ядене ставам като боровинка. Енергията към обяд свършва и си ползвам почивката да дремя. Щастието ми се върна едва напоследък преди това беше депресиращо - над легена, постоянно гадене, постоянни киселини, молиш се да заспиш, давиш се в лига, когато станех имах 10 минути спокойствие преди да се започне отново... ами няма как.
И ме разпитваха за годежи, сватби, кога ще се запознават родителите, а аз нямах енергия да живея и буквално бях ден за ден.

Отделно отхвърлиха ешерихията, но цъфна друга бактерия, която сега ще боря и станаха вече 4 причини за секцио.

# 461
Alfafa освен твоя огледален образ, да знаеш, че децата ни са по-добри от нас, смисъл ни разказват играта 😆 аз съм инат, мъжът ми също.. обаче дететооо.. двойно.. от двама ни е събрал ината 😆 така че като си се познаваш, да знаеш какво може да очакваш (по две) Wink викаш *успокойх те" много Wink

# 462
Хаха, да си призная и със себе си ми е много трудно, едва се търпя понякога. Онзи ден стояхме 3-4 часа за ФМ, не се обърна това бебе и това е. Какво ли не направи лекаря, за да го размърда, ала то си отстоява позицията. Ще видим в последствие, какъв урок имам за учене Simple Smile Дъщеря ми бе най-кроткото бебе, никога не съм имала проблем, даже не я усетих кога порасна. 

Alfafa освен твоя огледален образ, да знаеш, че децата ни са по-добри от нас, смисъл ни разказват играта 😆 аз съм инат, мъжът ми също.. обаче дететооо.. двойно.. от двама ни е събрал ината 😆 така че като си се познаваш, да знаеш какво може да очакваш (по две) Wink викаш *успокойх те" много Wink

# 463
Не ме плаши така за водолеите.. три ината ми стигат (вкл моя) 😆
Коя зодия е дъщеря ти ? Simple Smile

Хаха, да си призная и със себе си ми е много трудно, едва се търпя понякога. Онзи ден стояхме 3-4 часа за ФМ, не се обърна това бебе и това е. Какво ли не направи лекаря, за да го размърда, ала то си отстоява позицията. Ще видим в последствие, какъв урок имам за учене Simple Smile Дъщеря ми бе най-кроткото бебе, никога не съм имала проблем, даже не я усетих кога порасна. 

# 464
Ох, козирог е, бащата е скорпион-трудна задача 😂

Не ме плаши така за водолеите.. три ината ми стигат (вкл моя) 😆
Коя зодия е дъщеря ти ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт