Февруарски бебчета 2026г

• 28 109
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
Не съм чувала, че не трябва (или съм забравила). Аз спя на ляво или на дясно и рядко по гръб. Може би е рано, ако нещо не трябва, то е още малко повече и място има мн в корема. Сподели какво знаеш и защо не трябва. Simple Smile
Не знам как записват в 9-та седмица ЖК, като официалното начало на бременността е от 12-та и тогава започват всички записвания, мерения и изследвания.
Аз от 9та седмица съм записана на ЖК
Доктора който ме следи ми каза да си взема направление от личната и да отивам.От самото начало ходих всяка седмица, а от 9та ходя веднъж месечно, вече съм 12та
Значи при мен е и рано за ЖК, 11та седмица съм още..но то и повечето лекари почиват август месец, та затова чак септември записах аз. Мале, много съм неинформирана за всичко, свързано със следене на бременност 😅

Радвам се, че бебчето е добре, въпреки позицията му 🤍 дано да поспиш добре днес!

Успешното ми ин витро е в България. Имам два неуспешни трансфера и две стимулации, които не стигнаха до трансфер в Турция, миналата година.

# 526
Не знам, но от 9та ме води моя доктор, вчера влезнах в 12та,а вече имам посещения и пуснати нужните изследвания. И много други мой познати са започвали по рано от 12та седмица нали трябва някой да ти обясни какво да правиш и какво не и нужните изследвания. Аз съм с първа бременост от къде да знам какво да правя и или да тествам.

Не съм чувала, че не трябва (или съм забравила). Аз спя на ляво или на дясно и рядко по гръб. Може би е рано, ако нещо не трябва, то е още малко повече и място има мн в корема. Сподели какво знаеш и защо не трябва. Simple Smile
Не знам как записват в 9-та седмица ЖК, като официалното начало на бременността е от 12-та и тогава започват всички записвания, мерения и изследвания.
Аз от 9та седмица съм записана на ЖК
Доктора който ме следи ми каза да си взема направление от личната и да отивам.От самото начало ходих всяка седмица, а от 9та ходя веднъж месечно, вече съм 12та
Значи при мен е и рано за ЖК, 11та седмица съм още..но то и повечето лекари почиват август месец, та затова чак септември записах аз. Мале, много съм неинформирана за всичко, свързано със следене на бременност 😅

Радвам се, че бебчето е добре, въпреки позицията му 🤍 дано да поспиш добре днес!

Успешното ми ин витро е в България. Имам два неуспешни трансфера и две стимулации, които не стигнаха до трансфер в Турция, миналата година.

# 527
Аз съм от Пловдив и моят лекар поиска още от 8г.с да си взема направление от ЛК за женска консултация. Вече пуснахме и някои изследвания и микробиология, но не ми е мерил кръвно и килограми.
В понеделник имам час при д-р Йорданов за ФМ и скрининг и искам да попитам дали вашите партньори бяха с вас на прегледа , че коя мъж много настоява да присъства 😂❤

# 528
Аз съм от Пловдив и моят лекар поиска още от 8г.с да си взема направление от ЛК за женска консултация. Вече пуснахме и някои изследвания и микробиология, но не ми е мерил кръвно и килограми.
В понеделник имам час при д-р Йорданов за ФМ и скрининг и искам да попитам дали вашите партньори бяха с вас на прегледа , че коя мъж много настоява да присъства 😂❤

Моят не беше, но ще дойде в 16та. В 12та на скрининга беше много интересно и ми се искаше моят да бъде там, защото за първи път го виждаш бебето да прилича на човече. 🥰

# 529
Да, моят присъстваше, не съм питала може ли, директно ми казаха, че може един придружител

# 530
Аз понякога още спя по гръб, особено когато котката иска да се гушка, но съм главно на една страна.
Знам че като понапредне бременността не трябва да се спи по гръб. Ето първото, което видях в нета:

> Спането по гръб по време на бременност не се препоръчва особено през втория и третия триместър поради потенциални рискове за майката и бебето. В този период, матката става по-голяма и тежка, и при спане по гръб може да притиска долната куха вена, което може да намали притока на кръв към плацентата и бебето, както и да доведе до замайване и други неразположения при майката

Аз вече не мога да спя по корем иначе. Моят корем си порастна и даже едвам се крия, когато ходя в офиса. Даже забелязах, че като седна вече е едно цяло, преди се "пречупваше" през средата сякаш. Сега е все едно съм глътнала топка 🤣 отдавам го на хормоните, няма как да е от бебето този корем.

Преди време бяхме говорили за буденето през нощта след прием на пролутекс. При мен взе да става по-добре сънят, определено отшумява ефекта. Като изключим ставането до тоалетната по 3-4-5-6 пъти 😅

Моят мъж присъства на всеки преглед откакто забременях, не съм питала дали може, не мисля, че докторът има проблем с това. Бебето е и негово и макар че не го показва,мисля че също много се вълнува от всичко

# 531
  • София
Сестра ми беше с мен, настояване да знае пола на бебето и изобщо не беше очаквала 30 минути подробно оглеждане. После беше като шашната и само повтаряше - не мога да повярвам там има бебе и не ти личи, но има бебе. Много беше смешно

# 532
Момичета вече съм в началото на 15 седмица и от време на време ме наболява корема. Особено вечер като ставам да пишкам. Вчера примерно и през деня ме боля имам чувството че се подува с въздух имам и иглички. Дали е възможно да е нещо сериозно боли ли ви вас често и то не е ниско долу а в горната част

# 533
Може да е round ligament pain. Тези лигаменти поддържат матката и при растежа ѝ понеже се разтягат се усеща дискомфорт. Според мен обаче вие само можете да прецените дали това, което усещате е по- скоро неудобство или болка. Ако самоопределяте като болка най- добре попитайте проследяващия лекар. 

Момичета вече съм в началото на 15 седмица и от време на време ме наболява корема. Особено вечер като ставам да пишкам. Вчера примерно и през деня ме боля имам чувството че се подува с въздух имам и иглички. Дали е възможно да е нещо сериозно боли ли ви вас често и то не е ниско долу а в горната част

# 534
Здравейте искам да попитам дали на някоя от Вас и се налага да пие акард 150 мг.(аспирин),поради висок риск от прееклампсия и да сподели как се чувства от приема му?

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 13:31 от Lyubka95

# 535
Аз вчера бях при Йорданов за фм и по добре, че не беше с мен щеше да се изнерви, защото не получих почти никаква информация и след 2 седмици ще ида отново, че не успя да види сърцето хубаво, а уж първоначално видя клапите. Ще видим на 25ти, каза ми че всичко е наред, но дори разходката от 20 минути не помогна да се подмести бебчо. За втората фм мисля да ида до Стоилов поне ще ми е излезнал и пренаталния тест за повече спокойствие.

# 536
Аз приемам акард 150, вечер след хранене от 2 седмици. По принцип нямам някакво неразположение, но имам чувството че стомахът ми е станал по-чувствителен и се случва през деня да имам еднократно разтройство, да ми къркорят повече червата понякога. Не съм убедена, че е от него, защото го спрях за 1 ден и нямаше голяма разлика, та... като цяло не мисля че имам някаква съществена промяна.

# 537
Аз приемам акард 150, вечер след хранене от 2 седмици. По принцип нямам някакво неразположение, но имам чувството че стомахът ми е станал по-чувствителен и се случва през деня да имам еднократно разтройство, да ми къркорят повече червата понякога. Не съм убедена, че е от него, защото го спрях за 1 ден и нямаше голяма разлика, та... като цяло не мисля че имам някаква съществена промяна.

Благодаря ,че споделихте, аз от тази вечер трябва да го започна ,но нещо ми е неспокойно и доста нервно ...,но е възможно от него да е неразположението на стомаха

# 538
Здравейте ,моите резултати от прена теста излязоха. Всичко с нисък риск , няма намерени аномали,  очакваме Момиченце.🩷 От време на време имам контракци,  но аз още съм на работа, и малката ми дъщеря иска да я гушкам, постоянно . Аз внимавам да спя на лявата страна , цяла вечер се въртя. Иначе всичко е наред изследвания,  шийка за сега . Все още не съм повръщала , което е голямо постижение за мен , двете ми бременности са коренно различни,  въпреки , че полът е един. С тази определе о ме усещам даже , че съм бременна.  Желая на всички лека и спокойна бременност 🥰🩷

# 539
И аз чух за д-е Йорданов, че не е много приказлив, но бил голям професионалист.
А защо чак след 2 седмици ви вика отново , а не по-скоро?
Аз вчера бях при Йорданов за фм и по добре, че не беше с мен щеше да се изнерви, защото не получих почти никаква информация и след 2 седмици ще ида отново, че не успя да види сърцето хубаво, а уж първоначално видя клапите. Ще видим на 25ти, каза ми че всичко е наред, но дори разходката от 20 минути не помогна да се подмести бебчо. За втората фм мисля да ида до Стоилов поне ще ми е излезнал и пренаталния тест за повече спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт