Февруарски бебчета 2026г

• 28 113
  • 800
  •   2
Отговори
# 555
Бе, има нещо. Даже онзи ден точно това си говорихме с мъжа ми, че от всичките промени които направихме дългоочакваната ни мечта се сбъдна, откакто започнахме с разходките. 
Моята АГ дори и когато имах кървене ме насърчаваше да ходя, заради оросяването на матката, а оттам за развитието на бебето.

# 556
Това с общата картина и при мен стана така - имам аритмия, АГ казва: ами не знам, ако много те притеснява отиди на кардиолог. Отивам на кардиолог - всичко е наред, обаче ми мерят кръвно 140/90, а вкъщи е 110 максимум.. акушерката казва, пусни хормони на щитовидната, пускам отивам на ендокринолог с изследванията + витамини и минерали: всичко е наред с изследвания, желязото е ниско, може това да е проблема и да предизвиква аритмия. Отивам при АГ - те всички бременни имат ниско желязо, ако искаш пий желязо, ако не искаш - недей.. Тук чета, че може и магнезия, ако е нисък да има такива проблеми и има логика, а той не беше под норма. А при акушерката пак меря кръвно 130/90, а вкъщи продължава да е ниско. Меря по три пъти на двете ръце. Отдавам го на вълнението.
 Просто и килограмите ме притесняват, забременях доста над нормалните килограми. (Беше непланирано)
С отшумяването на гаденето и аритмията намаля и почти не усещам да има. Като лежах наляво беше по-изразена.
Не е зле да чуя и вие имали ли сте в първия триместър това чудо и знаете ли нещо по въпроса?

# 557
Това с общата картина и при мен стана така - имам аритмия, АГ казва: ами не знам, ако много те притеснява отиди на кардиолог. Отивам на кардиолог - всичко е наред, обаче ми мерят кръвно 140/90, а вкъщи е 110 максимум.. акушерката казва, пусни хормони на щитовидната, пускам отивам на ендокринолог с изследванията + витамини и минерали: всичко е наред с изследвания, желязото е ниско, може това да е проблема и да предизвиква аритмия. Отивам при АГ - те всички бременни имат ниско желязо, ако искаш пий желязо, ако не искаш - недей.. Тук чета, че може и магнезия, ако е нисък да има такива проблеми и има логика, а той не беше под норма. А при акушерката пак меря кръвно 130/90, а вкъщи продължава да е ниско. Меря по три пъти на двете ръце. Отдавам го на вълнението.
 Просто и килограмите ме притесняват, забременях доста над нормалните килограми. (Беше непланирано)
С отшумяването на гаденето и аритмията намаля и почти не усещам да има. Като лежах наляво беше по-изразена.
Не е зле да чуя и вие имали ли сте в първия триместър това чудо и знаете ли нещо по въпроса?
И аз съм така при лекаря повишено вкъщи нормално ,емоционалност ,аз също забременях доста килограми и съм и с дефицит на витамин Д..

# 558
  • София
Вече няколко пъти на прегледи съм с кръвно 150/100, а вкъщи си е нормално. Аритмия имах преди бременността, но оправих нещата с магнезий. Пия си го и съм пушка.
И аз тръгнах с много килограми след инвитро и сега вече не се понасям, а килата тепърва ще се трупат. Само не знам как ходите толкова.
Със зор докарвам 6000-7000 крачки, а преди ходех много и изобщо не ми тежеше. Не знам откъде намирате сили.

# 559
Аз също пия Акард от 150, заради риск от прееклампсия. С първата бременност също приемах, но към края (36 г.с.) се влоши кръвотока към бебето и ме приеха в патология седмица преди секциото. Пия по 1 таблетка Допегит за кръвното като сутрин е най- високо около 130/70, а следобед и вечер пада доста 110-120/60, което за мен е много ниско. На два пъти ми се случи, когато съм навън да ми прималява. Въпреки това на първата ЖК го измериха 137/85 и ми се скара как мога да взимам толкова ниска доза. Та с кардиоложката, при която ходя от много време стигнахме до извода, че следене му е майката, като мога сама да регулирам дозата спрямо стойностите.

# 560
Здравейте искам да попитам дали на някоя от Вас и се налага да пие акард 150 мг.(аспирин),поради висок риск от прееклампсия и да сподели как се чувства от приема му?

Здравейте! И на мен току-що ми изписаха Акард 150 мг в 13 г.с. след ФМ, но като цяло не обичам да приемам лекарства и в момента това ми идва в повече. 🤣🤣🤣 Освен това вече четвърти ден пия антибиотик заради уринарна инфекция – получава се сериозен „коктейл“. Знам, че Акард се приема до 32 г.с. При кой АГ и къде се проследявате?

# 561
Момичета, днес от около обяд доста ми придърпва нещо в корема. Първо беше само от ляво, после централно на корема. По едно време при ходене доста ме опъваше, при седеж и лежане даже забравях за болката. Четох че може би е нормално (матката се уголемява + малко ми е подут коремът, сещате се това с какво е придружено), но малко се стреснах. Някоя от вас изпитвала ли е нещо подобно, чудя се дали утре да търся спешно АГ да ме прегледа, ако не е минало докато се събудя

# 562
Непрекъснато ми се случва сега по рядко но до 10 г.с. беше почти постоянно, имам три посещения в спешното на Пълмед заради тези болки казаха,че е нормално защото матката се разтяга,  ако имам остра болка и кървене веднага да потърся медицинска помощ.

Момичета, днес от около обяд доста ми придърпва нещо в корема. Първо беше само от ляво, после централно на корема. По едно време при ходене доста ме опъваше, при седеж и лежане даже забравях за болката. Четох че може би е нормално (матката се уголемява + малко ми е подут коремът, сещате се това с какво е придружено), но малко се стреснах. Някоя от вас изпитвала ли е нещо подобно, чудя се дали утре да търся спешно АГ да ме прегледа, ако не е минало докато се събудя

# 563
Благодаря, да се успокоя значи 😅 аз съм в 11та и за пръв път чак толкова боли и опъва и се стреснах малко

# 564
Точно днес имах много гадни болки, които бяха точно бодежи от време на време. На преглед съм чак другия петък и ще гледам да устискам до тогава ако не се влошат. Попринцип съм на терапия но шпа 3х2 и днес докато готвех просто пих хапчето малко по-рано от попринцип. Но имах и болка в кръста, което може да е подпомогнало за чувствителността в тази област.

# 565
И аз трябво да ги пия 3х2 но пия само когато ме заболи и съм на работа гледам да не прекалявам ако се търпи.

Точно днес имах много гадни болки, които бяха точно бодежи от време на време. На преглед съм чак другия петък и ще гледам да устискам до тогава ако не се влошат. Попринцип съм на терапия но шпа 3х2 и днес докато готвех просто пих хапчето малко по-рано от попринцип. Но имах и болка в кръста, което може да е подпомогнало за чувствителността в тази област.

# 566
Аз също имам болки/придърпвания и все се чудя нормално ли е… като лежа се пооправям. Но и аз съм все в чуденка, нормални или не са тези нервзположения.
Все едно не съм била бременна. Вярно, че беше преди 10 години, но не мога да разбера дали имам стягане на корема или просто така ми се струва, не е чак твърд мисля… ох, притеснявам се да не пропусна ако има контракции. Магнезий не пия..

# 567
Здравейте искам да попитам дали на някоя от Вас и се налага да пие акард 150 мг.(аспирин),поради висок риск от прееклампсия и да сподели как се чувства от приема му?

Здравейте! И на мен току-що ми изписаха Акард 150 мг в 13 г.с. след ФМ, но като цяло не обичам да приемам лекарства и в момента това ми идва в повече. 🤣🤣🤣 Освен това вече четвърти ден пия антибиотик заради уринарна инфекция – получава се сериозен „коктейл“. Знам, че Акард се приема до 32 г.с. При кой АГ и къде се проследявате?
На фм бях в пловдив при Стоилов ,предписа ми го до 36 г.с.
А проследяващия съм в Пазарджик при Станев

# 568
Здравейте, вчера бях на преглед и докторката ми погледна изследванията и видя, че съм отрицателна кръвна група и сега и мъжа ми ще трябва да се изследва да видим и той каква е, че не си я знае и ми каза ако е положителна кръвна група да не чакам следващия преглед, а направо да и се обадя, за да ми пусне някакви изследвания. Нищо повече не ми каза, само че ако е положителна тогава ще говорим. За какво става въпрос запознати ли сте? Има опасност някаква за бебето ли?

# 569
И ние сме същият случай на 19ти съм при моя лекар и той ще ми пуска изследвания  аз съм А-   а мъжът ми А + не ми каза, че е толкова спешно. Доколкото знам, ако бебето е А+ има проблем, но да каква степен не знам.

Здравейте, вчера бях на преглед и докторката ми погледна изследванията и видя, че съм отрицателна кръвна група и сега и мъжа ми ще трябва да се изследва да видим и той каква е, че не си я знае и ми каза ако е положителна кръвна група да не чакам следващия преглед, а направо да и се обадя, за да ми пусне някакви изследвания. Нищо повече не ми каза, само че ако е положителна тогава ще говорим. За какво става въпрос запознати ли сте? Има опасност някаква за бебето ли?

Общи условия

Активация на акаунт