Февруарски бебчета 2026г

• 28 062
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
Има разни особености, ако майка и бебе са с различен резус фактор. Изследването цели да предпази и вас и бебетата. Мисля че ще ви изпишат някакво лекарство, една приятелка беше с -, а бебето с +, но нямаха проблеми.

Повече информация намерих и тук

# 571
Аз съм с Rh (-), мъжът ми е (+). Повечето хора са с положителен резус фактор.
Дъщеря ми е с (+) рез. Фактор и до 72 часа след раждането ми биха Анти-Д имуноглобулин.
Сега съм бременна и изследвания не ми правени, понеделник дори ще попитам АГ, само ме питаха дали имам бито Анти-Д..
При аборт също трябва да се прави тази профилактика с имуноглобулин.
https://agselena.com/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD% … 0%BA%D1%82%D0%BE/

# 572
При -Rh или Резус фактор на майката и + Rh на бебето се прилага инжекция с имуноглобулини за да се предотврати Rh- изоимунизация т.е. да не се активира имунната система и да реагира срещу плода. Затова се изследва и бащата, ако той е + а ти - ще ти поставят инжекцията. Нищо страшно, но хубаво се знае и за в бъдеще при преливане на кръв примерно. Но, нас при това беше първото изследване което искаха да направим пред да стартираме инвитрото.

quote author=Stubbornh link=topic=1784201.msg50088362#msg50088362 date=1755224265]
Здравейте, вчера бях на преглед и докторката ми погледна изследванията и видя, че съм отрицателна кръвна група и сега и мъжа ми ще трябва да се изследва да видим и той каква е, че не си я знае и ми каза ако е положителна кръвна група да не чакам следващия преглед, а направо да и се обадя, за да ми пусне някакви изследвания. Нищо повече не ми каза, само че ако е положителна тогава ще говорим. За какво става въпрос запознати ли сте? Има опасност някаква за бебето ли?
[/quote]

# 573
Здравейте искам да попитам дали на някоя от Вас и се налага да пие акард 150 мг.(аспирин),поради висок риск от прееклампсия и да сподели как се чувства от приема му?

Здравейте! И на мен току-що ми изписаха Акард 150 мг в 13 г.с. след ФМ, но като цяло не обичам да приемам лекарства и в момента това ми идва в повече. 🤣🤣🤣 Освен това вече четвърти ден пия антибиотик заради уринарна инфекция – получава се сериозен „коктейл“. Знам, че Акард се приема до 32 г.с. При кой АГ и къде се проследявате?
На фм бях в пловдив при Стоилов ,предписа ми го до 36 г.с.
А проследяващия съм в Пазарджик при Станев

Вероятно е преценил рисковете, но знам, че не се препоръчва да се пие за толкова дълъг период.

# 574
Здравейте февруарски мами!!❤️ Днес ми беше прегледа и очакваме 99.9% момиченце🩷🩷🩷🥳 много съм щастлива👣🥰 Видяха се срамни устни и малката си застана точно за да и направим една фотосесия между крачетата 😁🌼🌼🌼

# 575
Честито! 🌸🩷 На фетална морфология ли бяхте или на обикновен гинекологичен преглед и в коя седмица сте?
Досега ме гледат на ехограф почти всяка седмица, но никой не се наема да предположи пол, а бебето е много подвижно.

# 576
Честито! 🌸🩷 На фетална морфология ли бяхте или на обикновен гинекологичен преглед и в коя седмица сте?
Досега ме гледат на ехограф почти всяка седмица, но никой не се наема да предположи пол, а бебето е много подвижно.
Благодаря!🩷🙏🏽 На нормален преглед точно 15 седмица.  Самичка се показа 🥹

# 577
Момичета вас с какъв ехограф ви преглеждат вече съм в 13 г.с. и до сега само с вагинален ме преглеждат. Дори и в спешното като ходя.

# 578
Момичета вас с какъв ехограф ви преглеждат вече съм в 13 г.с. и до сега само с вагинален ме преглеждат. Дори и в спешното като ходя.
  коремен , още след 9г.с

# 579
Само с коремен досега. Единствено на първия преглед, когато ми откриха бременността ме прегледа и с двата.
Но и шийката не са ми мерили досега..

# 580
  • София
Вагинален, но в 12-а седмица на ФМ вече с коремен. Въпреки че, за да огледа добре сърцето, се наложи и вагинален.

# 581
Последно в 9-та с вагинален, след това в 12 при записване на ЖК каза само с коремен вече, а на ФМ и с двата, защото бебчето не беше застанало добре.

# 582
До 9та седмица бях с вагинални, последният ми преглед беше 9та и беше с коремен ехограф.
Утре съм на първата си ФМ, там доколкото знам ще са и двата, и после вече май са само коремни

# 583
На мен само с коремен, дори и когато отидох в 5 седмица и ми откриха бременост също само с коремен ме гледа

# 584
Здравейте февруарски мамчета!
С термин в началото на март съм, но имам въпрос към тези от вас, които са правили ФМ в МЦ Марковс. При кой бяхте, какво ви е мнението, първо прегледа и след това взимането на кръв ли е или обратното и за колко време излизат резултите от БХС? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт