Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 844
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Вчера върнаха учебниците. Днес и в понеделник ще са на училище. Питах какво ще правят, щели да си гледат телефоните. То цялата седмица беше такава - филмчета от ютюб, игри.
На 18.06 ще ходят класа да се почерпят 😂.

# 166
  • Варна
Сериозно се замислям да го освободя. То просто е безумно…

# 167
  • София
Размина се при нас, дори нямало да ходят в понеделник, днес са раздали грамотите. Официално сме във ваканция! Surfer

# 168
Месечинке, ако не му пречи, че ще става рано за училище, не го спирай. Сега се забавляват, поне на моята ѝ харесва да е със съучениците, с приятелките.

# 169
Месечинке, ако не му пречи, че ще става рано за училище, не го спирай. Сега се забавляват, поне на моята ѝ харесва да е със съучениците, с приятелките.

И моята дъщеря е така. Ходи с голямо желание на училище, точно заради приятелите си. А тази последната седмица, когато вече няма напрежение, си е чиста забава за тях.

Аз купих за лятото двете помагала по БЕЛ, които бяха препоръчани тук. Размерът им ме изненада, не очаквах да са А4. Добре че поне са тънки Grinning
Мисля по 1 тест на седмица от всяко няма да я натовари кой знае колко и същевременно ще поддържа някаква форма.

# 170
  • София
Заповед за обявяване на конкурси за училищи директори в София-град., 35 броя. Теорията ми беше, че всичките, дето Ваня Кастрева награди за цялостен принос на 24 май пред Народния театър ще са чао съвсем скоро. И се оказах права (главно за Френската си мислех де) https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/06/%D0%97%D0% … 8%D1%89%D0%B0.pdf

# 171
  • Бургас
Beeps, теорията ти е правилна. Майка ми я наградиха в годината, в която се пенсионира

# 172
Днес детето донесе свидетелството за 6 клас, 5,75, викам му - за този успех имаш 100 кинта от мен и тръгвам да ги вадя. Той вика - тати, не искам пари, а искам куче, моля те! За 2756-ти път обяснявам, че няма кой да го извежда това куче, че той е от 8 на училище и как ли няма да стана в 6 да го извеждам. ( Той иска куче от 3 -ти клас). Той щял! И че няма кой да му бърше акитата и космите в целия апартамент. Не ти ща парите, вика, искам куче! Е, прибрах си ги аз, +100 кинта съм, той не ги взе, а куче няма да взема и туйто.

# 173
Най-сетне я оформиха. Доволна съм на фона на всички проблеми, които имахме. Има само пет и шест. Детето е страхотно.
Тя си поиска книга – енциклопедия Моите пари. Искала да знае как се прави бизнес🤣
Може да ѝ е полезно, мъжът ми се шегува с мен, че съм идеалния потребител – каквото влезе в картата веднага я напуска.... дано детето е по-разумно.
Утре ще се разходим нанякъде и засега не ми се иска да чувам за училище. Тя ще пропусне понеделника. Днес е имало тържество в училище, получила грамоти и подарък. Вече е в света на игрите. Тя е на рообокс.

# 174
Нашата госпожица е напред с подаръците за завършването,
така че я очаква само абонаментна карта от библиотеката Trollface
Мецане, и тя иска куче от 2-годишна - категорично отказахме.
Преди три години получи алтернатива - зайче.
Оттогава не е обелила и дума за куче.

# 175
Когато се роди щерката, вече имахме куче (Епаньол бретон, ловна порода, голям добряк). Обаче, много бурно изразяваше радостта си и детето се страхуваше от него.
От година и половина имаме котка, но щерката е коткарка като майка си. 😃
Хубаво е домашен любимец, но е ангажимент. Кучето трябва да се научи да ходи по нужда навън, трябва да се разхожда по два пъти дневно. Вярно, че и стопанинът се разхожда, но си е ангажимент.

И моята играе рообокс.
Но аз съм проклета. 😁 Днес поръчах помагалото по БЕЛ, което препоръча Jiema, христоматията от Мишленце и още едно добавих. Другата седмица ще е почивка, че и аз ще пътувам и от края на месеца започваме по малко да се занимаваме.

# 176
И моето момче е на роблокс, като момичетата 😃 Фортнайт не понася, и брат му не я харесваше.
Питах го за четене през ваканцията - каза, че госпожата им препоръчала да четат това, което харесват. Така или иначе в 7 клас ще им се наложи да четат зо втръсване включените в НВО произведения.

# 177
  • Варна
Моят никога не е чел литература по списък, но тази година го отчетох като грешка - изобщо не му оставаше време да се запознае с текстовете в нужните детайли и да запомни всяка малка глупост, която се падаше на тестовете. Затова това лято ще чете произведения по списък.
В понеделник ще го освободя, то половината клас няма да ходи.

# 178
Съгласна съм. Особено с произведения от типа на "Немили - недраги" няма да стане  без да е прочетено поне учебното съдържание, поне веднъж през ваканцията. Но ми харесва свободата и нормалния тон, разбирането, че няма да им е особено интересно и най-вече липсата на задължителност.

# 179
За съжаление Морфов вече не поставя "Хъшове". Иначе бих я завела. Тя обича театър, а постановката е завладяваща, след това ще и е по-леко да прочете новелата. Филмът нещо не ми хареса, но ще пробвам, за да придобие визуална представа и после да чете.
По тази причина снощи ходи на "Бай Ганьо", каза, че това са два загубени часа от живота ѝ, но разбра общия контекст. Ще я накарам да прочете само главите, които ще учат. Аз лично също никога не съм харесвала това произведение.
За четене ще я оставя сама да си избира с уговорката да прочете някоя и друга книга на български. Чудя се дали ще възприеме български романи на Вера Мутафчиева, Фани Попова, така хем ще чете, хем ще придобие и някаква представа за българската история... Направо не знам какво да ѝ подам и да ѝ предизвикам интереса към български книги или преведени на български.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 21:16 от gigi-gagi

Общи условия

Активация на акаунт