Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 862
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Дъщеря ми в 7 клас заключи, че единствено Алеко спасява съдържанието на уч. материал по литература.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 06:29 от a blue-eyed girl

# 181
Е не знам, който не може да разбере Алеко, не го виждам как ще разбере Вера Мутафчиева. Страхотна писателка, ама Алеко да не вденеш...приказвам си и аз, моят не е чел никого от двата 😭🤣
Абе супер е стихотворението. Ама откъде накъде от Лапландия, освен ако не го донесе Дядо Коледа.
И за седем и денем нещо ми се бунтува отвътре... безупречни са теоретично, на практика не ми звучат.

# 182
Аз пари за завършване никога не съм давала и за оценки като цяло.
И моята дъщеря искаше куче от малка. Мъжът ми беше страшно против, накрая се нави и в първи клас взехме голдън ретривър. Сега с мъжът ми са неразделни, чак понякога се чудя дали не се обичат повече с кучето, отколкото с останалите членове от семейството ни Grinning
А на дъщерята отношенията с кучето минаха от еуфория, през взаимна търпимост до кротко съжителство Simple Smile)
Аз самата съм израснала без домашен любимец, което сега отчитам като огромна грешка от страна на родителите ми.

# 183
Точно Голдън ретривър иска моят. И легло ами, вика, как ще спи кучето на земята, само изродите правят така, всички нормални хора си имат легло за кучето, две паници, за храна и вода, u като тръгна да ми разправя, ми се зави свят...

# 184
  • София
Голдъните са отделно животинско царство! 💙 2020 г. приспахме нашия на 11 години, имахме го от преди децата. Болката ми беше почти физическа, сякаш ми отрязаха единия крак. Не разбирах какво прави човек сутрин, ако не разхожда куче. Заклех се никога повече да не вземам друго и пет месеца по-късно настоящата принцеса цверг шнауцерка се появи у нас 💜 Отговорност си е, но ти обещавам, Мецане, че ти ще си по-щастлив от детето, когато нещата се наредят.

# 185
Да, заглавието е всъщност Писъмце до Дядо Коледа. За по-малки деца е. Седем денем ли е или нощем, можем да поспорим  още Simple Smile
Аз за домашен любимец съм също пас.
Знам колко е прекрасно на теория за детското развитие, но съм пас.
Най-близкият досег с куче на сина ми беше с лабрадорката Дара две лета в лятната занималня (беше на един от учителите)
И наистина след преодоляването на страха, идва свикването, привързаността, игрите- това бяха незаменими моменти.

# 186
Извинявай ама Алеко никога не ми е харесвал, не става въпрос за вдяване, а за допадне на стил и история. Към Бай Ганьо винаги съм изпитвала едно неприятно усещане, даже срам като го чета, никога не ме е забавлявал, защото винаги си давах сметката, че това е трагедията на част от българската народопсихология. "до Чикаго и назад" ми беше скучно и т.н. обаче, Вера Мутафчиева е друго нещо. Чела съм я на един дъх, а като голяма прочетох и "Бивалиците". Двамата автори изобщо не могат да бъдат сравнени, прекалено са различни и усещането за книгата не означава дали я вдяваш или не. Четенето е за удоволствие.

# 187
  • Варна
Боже, въобще не съм изпадала в подобни дълбоки размисли като четях Бай Ганьо. Беше ми смешен и забавен, ама да ме е срам… абсурд. Изобщо не съм го приемала като някакъв сборен персонаж на българин, приемах нещата буквално - че е просто един смешноват човечец. И сега нямам склонност да се срамувам заради някого другиго. Как пък не.

# 188
Алеко и бай Ганьо са велики!! Никога не мога и няма да се съглася.
Да, всеки има право на мнение. Супер произведение е според мен, а Алеко е от най-великите в световната литература.

Доп. Месечинка, и с теб не съм съгласен, макар че много повече приемам твоето мнение от това на Ги.

П.П.
Гиги, чела ли си Алкивиад малки и Алкивиад Велики? Ще ми е кеф да ги обсъдим, особено Алкивиад малки, кой чете сега такива неща, а са актуални и днес!..?

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 22:25 от Татко Мецан

# 189
  • На морето!
В днешните “патриотични” времена, Бай Ганьо е задължително четиво.

Иначе за тинейджърки, освен споменатите български автори, според мен Блага Димитрова е особено подходяща за този емоционален етап, а за момчетата и момичетата на тази възраст горещо препоръчвам Яна Язова.

Кучета обожавам, имаме един паркетен лъв, който си ни е домашното бебе. Научен е в студовете да ползва кучешки пелени, като пътуваме нямаме проблем да го оставяме на приятели и баби. Кучето е ангажимент, но любовта която дава е 1000 пъти по-голяма от времето и грижите, които изисква.

# 190
  • Варна
Мецане, за какво има да си съгласен или несъгласен с мен, аз просто споделих собственото си отношение към книгата бай Ганьо и подобните на него в живота. Това не подлежи на съгласие и несъгласие, защото не целя да убеждавам никого 😂

# 191
Точно Голдън ретривър иска моят. И легло ами, вика, как ще спи кучето на земята, само изродите правят така, всички нормални хора си имат легло за кучето, две паници, за храна и вода, u като тръгна да ми разправя, ми се зави свят...

Татко Мецане, нашето куче има 3 легла в различните стаи и накрая в жегите ляга на плочките Grinning
Ама леглата са ми по-малкият проблем - има между 40 и 50 тенис топки на всякакви места из вкъщи. Живеем близо до кортовете и постоянно домъква от горичката някакви топки.

# 192
  • shumen
Моя в Понеделник ще учат,но отново ще са онлайн.Вчера също бяха така.Понеже са от 8 сутринта му бях казала да не се включва,за да не става и да не събужда всички,но той не пожела и се включи и си изкара часовете без проблем.
Помагала и аз съм купила две по БЕЛ и ако намеря и това с текстовете за редактиране ще взема и него.По Математика господина им е дал 100 задачи за лятото и там няма да търся нищо друго.Списък също имат и ще чете и по него книгите и ще учи стихотворенията наизуст,че иначе после не му остава време и му е трудно,а госпожата им по БЕЛ ги изпитва и пише оценки на тях.Но тази седмица и другата съм го оставила да почива и след това ще започваме да се занимаваме по малко.
Мишленце,и аз пари и подаръци за оценки не давам.Моя също иска куче,но понеже знае,че няма да го огрее и не пита.В другия вход на блока има съученичка и тя има и често излизат с нея да разхождат нейното.

# 193
Свидетелствата не ни дадоха. Е как така? Не са ли длъжни да дадат?
Най-после ваканция и да си починем малко преди 7 клас Sunglasses .
Търся школа за БЕЛ, но нещо не си знаят графиците ... Е как ще запишеш дете без да знаеш в кой ден ще я посещава?

# 194
  • shumen
Панди,в 5 и 6 клас нямат свидетелства.И аз като теб миналата година не знаех и питах и ми казаха,че нямат.

Общи условия

Активация на акаунт