Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 23 238
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Да, по разказвателните са по 2-3 и при нас. Само по английски са над 15, но те имат два часа английски всеки ден.

# 736
  • Пловдив
И при нас ги почват  още първата  седмица входните.Няма преговор.
Повдигнах  въпроса,защото се чудя на тоя курс края на август за подготовка  за входните по БЕЛ и Математика.

# 737
Браво, славата на родината се носи на изток!
Аз като Леа смятам, че входните не трябва да се зачитат за срочната, освен ако няма изрично предвиден начален преговор, както е всяка година по математика.
И също мисля, че има Наредба, или поне тук така съм чела.

Към края сме на темата, трите ми мозъчни гънки родиха 2 предложения за заглавие :
1. Шестокласник с "Хъшове" се бори,
уж, чете, а само се кокори

2. Отлита лятото така горещо,
О, майки, с вас си обещахме нещо!  Simple Smile (лятна шестокласна 2)

Леа, аз бих записала. Не е въпросът само за справянето на входното, а да добиете една увереност, че материалът от 6 клас е затвърден и да продължите смело напред!

# 738
Прекрасни предложения Simple Smile Аз съм повече за второто, че с Хъшовете борбата тепърва предстои. Да си го запазим за по-нататък.

# 739
  • София
Ние ще направим преговор по математика с частната учителка, ще и звънна началото на септември. По БЕ в школата имат краш-курс 8-12 септември, нещо като преговор. Толкоз. По разказвателните и да искам няма как да преговорим, а и не искам. Simple Smile

# 740
Текущи изпитвания

Чл. 11. (1) ………
(2) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2022 г., в сила от 10.06.2022 г., доп. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) Текущото изпитване по ал. 2 е писмено, с изключение на учебния предмет физическо възпитание и спорт и е върху учебно съдържание от последната година, в която съответният учебен предмет е изучаван. То има диагностична функция с цел установяване на степента на усвояване на основни понятия, факти и закономерности и на придобитите компетентности, които ще се надграждат през учебната година, както и идентифициране на дефицитите и предприемане на мерки за преодоляването им. (Наредба 11 на МОН).

# 741
  • София
Още един глас за второто! Само дето хич не изтича лятото- чашата е наполовина пълна 😉 А и чакаме 42 градуса във вторник 🤪
Пропуснах да похваля детето на Дани и останалите от групата! Прекрасно е да могат да се докосват до други светове и култури. Родителите ми са били хористи и са имали късмета в най-дивия див комунизъм да обикалят света- такива снимки седят по албумите.. А какви обувки си е била донесла майка ми от Париж-  пазеше ги като очите си в една кутия под ключ 😂

# 742
И аз съм "за" второто предложение за заглавие.
Нашите винаги правят преговор преди входно. По разказвателните моята има поне по 3-4 оценки на срок.

# 743
Сега да ви разправям моето как го изтормозих днес. Взех един произволен сборник. Реши няколко уравнения от група Б и В - всичко е ок. Харесах едни текстови, лесни изглеждаха, като гадните от 4 клас. Бре, като се запъна още на първата... Не получава отговора. Било задача от някакво си състезание за 7 клас, ама материал от 6-ти. Намирам въпросното състезание - ами част от условието (една дроб) е различна в сборника. Отговорът обаче е преписан, грешен за различното условие, разбира се. Извод: не се доверявайте на отговорите в сборниците. Още две текстови "реши" със сръдни, блъскане по масата и "аз съм тъп". Ми не си тъп, маминото, тренингът ти е отлетял нейде и си загубил форма.
После сам пожела да чете баба Илийца. Като бил тъп по едното, да не бил такъв и по другото. Не му хареса, разбира се, но прие съдбата, че не всичко трябва да му харесва, за да го прави.

# 744
Да ви имам проблемите.

# 745
  • shumen
Благодаря за пожеланията на всички към Дени.За сега ходи на народни танци с голямо желание,което ме радва.Дано и занапред не секне ентусиазма му.
Синеочке,честито!Прекрасни неща пишеш.
Нашите почти не правят преговор.Имат по 3-4 оценки по разказвателните,а по БЕЛ и Математика са с по 6-7.
Дидка,моя на входните изкарва 4 обикновенно и после трудно ги поправя.
Princess Leia,аз бих записала на курс за преговор.
Детелина,моя като види задачи с думи бяга като дявол от тамян.
За заглавие аз съм за второто.Ще опитам,ако ми остане днес време да пусна нова тема.

# 746
Бийпсче, сън не съм спала да редактирам:
В разгара сме на лятото горещо.
О, майки, с вас си обещахме нещо!

# 747
Синеочке, това много ми харесва. След няколко часа ще вдигна виртуална с Вас наздравица, а аз с реална бира в ръка🍺
Дани, прекрасни деца. Да имат всички много успехи и много пътешествия.

Ние след ужасния шести клас получихме добри новини - детето отива в ново училище. Дано там е по-спокойно и дано успее да се справи добре в новата обстановка.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 12:07 от gigi-gagi

# 748
  • shumen
Гиги,благодаря.
Защо след 7 клас или то не става въпрос за твоята мома?Което и да е детето дано успее да се справи в новата обстановка.
П.С.Пуснах нова тема.Ако някои може да сложи линк към старата.

# 749
  • На морето!
Аз и линк към новата не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт