Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 23 367
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Диавена, да знаеш, че се влиза откъм паркинг номер 4. Т.е на излизане от метрото минаваш покрай основната сграда на летището, до края й и само по пешеходните пътеки. Грешка ще бъде да завиете вдясно от изхода на метрото, защото там няма пешеходни.
Моят човек беше проучил всичко Simple Smile
Интересно е също да се види и конструкцията на метрото., минава се точно под нея.
Възможно е да ви стресне на мегафон запис на птички и стрелба по тях. Това се прави, за да ги подплашат от пистите....
Върви се по пешеходната алея до един момент, в който се отклоняваш вляво и тръгваш все едно в полето и скоро след това се стига до мястото за снимки.

# 631
Момичета, записвам се при вас.
Досега не бях следила подобни теми, но след като миналата година съвсем случайно попаднах на седмокласната и научих толкова полезни неща (тогава голямата беше 7 клас), реших, че и за втората девойка ще направя по същия начин.
Миналата година направих грешката, че записах детето на уроци, и то само по Мат чак януари в 7 клас (ходи само 5 месеца), и въпреки много добрите резултати на матурите, имахме големи драми. Този път вече съм уговорила учители за бъдещата 7-класничка да започва с уроците от септември. Уж да го играем на по-сигурно Grinning, пък то ще се види.

# 632
Добре дошла, aDream Simple Smile

Надничам в седмокласната тема покрай приятелско дете. Днес са големи вълнения Simple Smile

Наборката ходи на курсове по БЕЛ и в 6 клас. Сега продължава с двата предмета. Без допълнителни занимания не знам как се изкарват заветните точки за първи-втори ешалон в София.

# 633
Радвам се да те видя и тук aDream Simple Smile  Ще видим как ще е с "втората реколта" Grinning

# 634
Благодаря ви HugHeart

# 635
  • у дома
Никаква школа или учител не помагат за заветните точки,ако детето не си седне на д-то и не решава у дома-това е истината...

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 13:14 от svetlaem

# 636
Добре дошла, aDream🌷!
Имам въпрос към майките от София- знаете ли къде има книжарница, сходна със затворената БГ Учебник, която се намираше до фонтаните на НДК?
Малчуганът се бори с Немили-Недраги, битката е почти епична, усещането е като щурма на Шипка, а с философските разсъждения защо е необходимо да се учи и в житейски план с какво ще ми е полезно, сме на път да напишем трактат 🤣🤣🤣.
Понеже майка му не се дава и отбраната е не по-малко епична, очаквам скоро да я приключим и да започне второ бойно действие с учебно наименование “Бай Ганьо”.

# 637
  • София
Никаква школа или учител не помагат за заветните точки,ако детето не си седне ма д-то и не решава у дома-това е истината...

Ей това е най-голямата истина. Пратих моята сега на едни интензивни курсове за по една седмица БЕЛ и една математика, да се ориентирам къде има по-сериозни пропуски. И на двете учителки обратната връзка е, че няма сериозни пропуски, внимава, следва старателно инструкциите, но личи, че не се упражнява достатъчно сама, понеже е по-бавна и показва липса на достатъчно практика. А аз не мога да я накарам да направи и едно нещо извън задължителните домашни, пък само с това не става да гоним високи резултати. Поне не и за дете като нея, на което му трябва повече практика, за да затвърди.

# 638
Аз не разбирам идеята за промяна на НВО  по математика. Пак ще се решават задачи. И до сега се решаваха значи, свързани с лепене на плочки, пълнене на басейни или движение на коли, влакове и кораби. Как ще борим частните уроци? Кое ще е различното?

# 639
Далече съм от мисълта, че без самостоятелни усилия може да има резултат.

Просто тази година имах възможност да сравня как и какъв материал по БЕЛ взеха в школата и в училище. Сравнението не беше в полза на училището.

# 640
aDream, добре дошла! 🌹

Аз по съвет на svetlaem давам задачи на щерката от препоръчаните помагала. Много не ѝ се решава, бавно напредва, но важното е, че се занимава. Не разбираше задачите с модули, мисля, че изчистихме неяснотите.
svetlaem , още веднъж сърдечно ти благодаря! 🌹

Засега на уроци няма да ходи, но учителките по БЕЛ и математика миналата година правили консултации за НВО (допълнителни занимания само за желаещите). Моята щерка заяви желание да ходи, ако има и за тази учебна година.

# 641
  • shumen
ADream,добре дошла.
Silan,моя прочете Немили-недраги и До Чикаго и назад  с 300 зора и писа читателски дневник за тях,а сега преди да замине за Тайван от танцовата започна Бай Ганьо и очудващо за мен му хареса.Искаше да я взема с него,но се отказа и взе само Христоматията.По Математика господина от училище им е дал 100 задачи и ги започна,но стигна до някъде и ги остави.Като се върне ще го натисна да ги реши.По БЕЛ е направил едва 3 теста от едно помагало,о за преразказ не иска и да чуе.Само го чакам да се върне и ще го натисна да започва и преразкази.
Днес писа сутринта,че са пристигнали и всичко е наред,въпреки че полета им имаши голямо закъснение и не му е ставало лошо.Надявам се да си изкарат страхотно и да презареди батериите.

# 642
danaeka , весело да си изкара момчето ти!

И на моята ѝ хареса "Бай Ганьо".

# 643
Оня ден гледах изипта от преди две години - в част първа има задача за мащаб, която се учи в 5 клас, но първо се учи по георграфия и едва после по математика.Така че, той изпитът си е бил интегриран, само че не се е наричал "интегриран" Simple Smile

За любителите на самолети, които имат пъТ към Южното черноморие да кажа още нещо - на летище Бургас има открит авиомузей с изложени самолети от българската гражданска и военна авиация. Разрешено е да се влиза в тях, да се правят снимки и т.н. За мен беше много интересен един граждански самолет със запазена първа класа, както е било - масичките и седалките две по две една срещу друга, като за четворка билот, звучи българска естрада, понамирисва на цигари, въобще идилия Simple Smile
Само че тогава, сме изпуснали, че има симулатор. Така че това ще ни e цел тази година Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 10:12 от a blue-eyed girl

# 644
  • у дома
Ние сме ходили в авиомузей в Крумово,Пловдивско и беше много интересно,но и преди доста години беше.

Общи условия

Активация на акаунт