Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 23 309
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Опитът ми с по-големия син показва, че пристрастяването към телефона постепенно намалява някъде от средата на 7 клас, в 8 е нещо, с което е свикнал, но не му е любимо, а сега през ваканцията почти не го поглежда. Няма абстиненции, естествен процес, а как се впрягах, че е вманиачен...

# 721
  • у дома
За промените ще се разбере септември

Падал се е през 2019-та. "Какво ще ù гледам на Виената, град като град…"
Ох,с това беше свързано нещо много интересно-май потребителка във форума  Виена беше единствена предрекла ,че тезата ще е от бай Ганьо,а то се падна и цитата с ника й  Grinning
А през 2020г котката Маша на Дикси от тогавашната седмокласна легна  точно върху листчето с произведението,от което се падна тезата няколко месеца по-късно.

# 722
Падал се е през 2019-та. "Какво ще ù гледам на Виената, град като град…"
Е па не е ли така - хора, къщи, салтанати...и където отидеш, все гут морген, все пари искат🤣 защо ще си даваме паричките на немците, то и у нас има кой да ги яде🤣🤣
Написах го на един дъх, без да поглеждам нито в Гугъл, нито никъде, заклевам се... наизуст го помня...велико произведение от велик автор, това е

# 723
Гутен Морген! Така де, какво ще й гледаме на Виената, снощи щях да туря една снимка на Белведере, ама нещо в някакъв арихв я пратих...

Та значи докато още пазим приличие в темата да споделя с вас, мили, любими съфорумки и ТМ, че докато мой сонет досега реално не е бил награждаван, като изключим едно поощрение, хайку публикаците ми в англ журнали вече са около 30, а сутринта се събудих с мейл за първо място в този конкурс :

https://www.japanfairus.org/haiku-contest-awards-2025

cherry blossoms
your silence
when I need you

Впечатлена съм и от коментара на съдиите, с който обосновават избора си.
Това е едно от общо 358 хайку от 35 държави.

Какво да кажа, освен, че животът е вдъхновение, форумът ни е вдъхновение, обичам ви!

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 12:11 от a blue-eyed girl

# 724
    • Пловдив
    При нас е мързелуване отвсякъде.
    Но ни предстои  моренце до Гърция,връщаме  се началото на август и след това може  би ще подканя  да си прегледа списъците  за четене  и някой сборник .

От школата,в която я записах  ще имат входни нива преди самия  курс,който ще започне  с началото на учебната  година.
    Но предлагат и в последната  седмица на август отделен  за подготовка  за входните нива в училище. Още се чудя дали ще е добре .То и оценките от входните  дали се взимат под внимание  за срочните  оценки?

# 725
    В 6 кл при набора се вземаха под внимание входните нива.

# 726
    • Пловдив
    В 6 кл при набора се вземаха под внимание входните нива.
    Винаги съм била против бележкарството,моята е много чувствителна и е плакала  ако има 5 като текуща(не срочна).И съм и дуднала, че не трябва да е бележкарка, знанията  са важни.И сега в 7 клас челно ще се сблъскам  с точно обратното,щото 11 точки са си 11 точки.

# 727
    • shumen
    При набора се вземат входните нива под внимание.
    Princess Leia,и аз си мисля като теб.Моя също е плакал,но на 4 като текуща оценка.
    И ето малко снимки от Тайван.Само колко са щастливи децата,но още малко им остава.

# 728
    • Пловдив
    Браво!Прекрасни  деца!❤️

# 729
    a blue-eyed girl , поздравления отново! Браво!!! Много се радвам на успехите ти! 🤗❤️🥰

Аз пак да повторя това, което зная от учителката ни от начален етап. Входните нива (входяща диагностика ги наричат) са важни, задължително се правят и оценките се нанасят в дневника. В 5 и 6 клас, както и в начален етап, правеха по всички предмети входни и учителите нанасяха оценките в дневника.

danaeka , много хубави деца. Нека да се веселят и да събират положителни емоции! 🤗

# 730
    • Пловдив
    Аз за входните нива  се чудех дали  учителя има право да ги включва в поставянето на срочна оценка.Не знам защо, но май имаше Наредба,че те са само за диагностика(все пак са на материал  от миналата учебна година)и според мен не е редно да влияе  на оценки  за новата учебна година.
    Ама кой ли  ме пита ?🤐

# 731
    Браво!Прекрасни  деца!❤️
    Така е, но момичетата изглеждат като големи жени, а момчетата - дечковци...

# 732
    • София
    Синеочке 🥰
    Ама входните в училище се правят след като минат по някой и друг час преговор.. Проблем нямам аз с тях. Входно, изходно, междинно и отделните изпитвания и контролни- една оценка едва ли толкоз може да накриви калпака. С 13 оценки по история и с по 6-7 по мат и бел завърши втория срок, едно входно е капка в морето. Леле, сега се съсещам, че влизат три нови предмета. Дупе да им е яко 😘
    От вчера сме в ретрограден Меркурий- внимавайте с решенията или бъдете информирани, за да го ползвате за оправдание 😉

# 733
    Абсолютно нормално е - в НГДЕК 13 оценки по история, при нас пък са над 15 по английски...и също така 6-7 по БЕЛ и мат. Нормално е явно.
    Навремето ние имахме по 3-4 оценки на срок по предмет... ама сега е съвсем друго време.

# 734
    • София
    При нас по разказвателните имаха по 2-3 оценки на срок. Изкара 3 на входното ниво по история и беше голям зор да я поправим после. Хич и не правят преговори нашите, обикновено почти веднага ги почват с входните.

Общи условия

Активация на акаунт