Прахосмукачка робот - 25

• 4 693
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
A защо предпочитате без станция? Днес пристигна иначе роботът, но започнах да се съмнявам сега в тази станция 😅

За нас станцията е по-голям ангажимент. С този малкия - само сменям моповете всеки ден, вода на 2-3 дни, а контейнера за отпадъци, филтъра и всичко останало се чисти веднъж седмично с голямата прахосмукачка.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 10:29 от Тутанкамон

# 31
Аз пък специално търсих станция с възможно най - много функции, за да ме улесни и за сега е така.
Аз само пускам робота, пълня и изпразвам контейнерите за вода, оттам нататък той се оправя. Мокри си мопа, връща се да го пере по някое време и пак продължава чистенето, като приключи пере го, суши го, изхвърля си боклука.
Онзи ден на 15-тия ден някъде, му изчистих филтъра, който е в контейнера, забърсах робота и станцията, измих четките по - които нямаше и косъмче, а на стария това беше най - досадното да ги разплитам, режа и махам от четката. Работа за няма и 5мин свърших.
Твърдо съм за станция аз и по - малко занимавка за мен.
Много си харесвам и сушилнята със само почистващ се кондензатор... Всичко, което може да ме замени да не го вършат аз, го харесвам 🤣

# 32
И за мен със станция, със всички възможни функции, е по-удобно. Обаче като го купихме, живеехме в 70 квадрата апартамент, с една котка, която не излиза навън и взехме само робот. Като му дойде ред за смяна, определено ще е със станция.

Всичко, което може да ме замени да не го вършат аз, го харесвам 🤣
И аз съм така. Grinning

# 33
  • Русе
Аз пък специално търсих станция с възможно най - много функции, за да ме улесни и за сега е така.
Аз само пускам робота, пълня и изпразвам контейнерите за вода, оттам нататък той се оправя. Мокри си мопа, връща се да го пере по някое време и пак продължава чистенето, като приключи пере го, суши го, изхвърля си боклука.
Онзи ден на 15-тия ден някъде, му изчистих филтъра, който е в контейнера, забърсах робота и станцията, измих четките по - които нямаше и косъмче, а на стария това беше най - досадното да ги разплитам, режа и махам от четката. Работа за няма и 5мин свърших.
Твърдо съм за станция аз и по - малко занимавка за мен.
Много си харесвам и сушилнята със само почистващ се кондензатор... Всичко, което може да ме замени да не го вършат аз, го харесвам 🤣

Кой е модела?

# 34
Roborock Saros 10R

# 35
KaPaMeJl, радвам се, че си писала за този модел, тъй като и ние клоним към Saros 10R, затова всичко по-подробно, което можеш да кажеш след вече ежедневна употреба в последния месец, ще ми е много от полза, тъй като предвид цената му, и аз бих имала много високи очаквания, които виждам, че в началото при теб са били малко попарени Simple Smile
добре ли се справя с ориентацията, предвид, че сензорът му е не е отгоре, заради по-ниския профил на уреда? ние се загледахме по него точно заради височината му, понеже искам да влиза под диван, където пространството е около 9 см, а ти казваш, че размерът му не се различава от други роботи?

всъщност най-важно ми е колко се справя с косми от домашни любимци, имаме котка, която е като генератор на козина, и реално възлагам много надежди на робота в това отношение, както и обаче очаквам да няма заплитане на косми по четките, които да чистя аз /лека-полека заради това зарязах отдавна Румбата, която си взехме преди много години, но почистването й ми беше неприятно/

за колко време ти изчиства пространството - някаква примерна квадратура, отделно смучене и миене? издържа ли с едно зареждане, защото по ревюта дават максимум 80 кв.м, въпреки по-високите му спецификации

какво имаш предвид, като казваш, че е муден и се движи бавно ? Simple Smile така се движи и при почистване, или само на прибиране към док-станцията?

ние килими вкъщи нямаме, но имаме две текстилни килимни постелки в банята, едната е малко по-рошава, които се чудя дали ще може да се чистят с робот, едно време румбата не можеше, защото ги набираше, не знам дали съвременните технологии не са подобрили нещо в това отношение?

обслужването й, казваш, че се случва лесно и не те задължава особено?

извинявам се, че така заливам с въпроси, но още малко се колебаем дали си струва сумата за подобен уред, вкъщи чистим с безжичен Дайсън и съм доволна от него, ама ми идва малко в повече вече обикалянето с него и бих искала да го оставя за максимум веднъж седмично, а ежедневното с робот

# 36
След половин месец ползване, мога да кажа, че ми харесва, доволна съм.

Тъй като последните поне 10-тина дни го пускам всеки ден, понякога и по 2 пъти, но за спестяване на време комбинирано - да смуче и мие, не мога да ти кажа отделно, ама е по - бавен от стария ми (roborock s50). S50 горе долу 1мин един квадрат минаваше, а тъкмо погледнах този 18кв за 8мин, но пък би трябвало по прецизно да минава.
Със сигурност е по - бавен, ама сега като му свиквам и спра да го сравнявам със стария, няма да ми прави впечатление.
Ориентира се, където е по - тъкмо пуска си светлина, на картата се показват разни предмети по пътя му - разклонител, кутия за обувки, на котарака тоалетната.
Аз нямам високи прагове, обаче се опитваше да се качи върху един разклонител и колелата се надигат доста, та ще е полезно за прагове.
Тествахме го и случайно с едно кучешко ако. Заобиколил го беше, дори му беше направил снимка в приложението.
Ние имаме персиец, който също пуска много косми, робота се справя чудесно с тях. Четките не знам как са ги направили, обаче нито един косъм няма по тях, а онзи ден изхвърлих торбата с боклук от робота и имаше толкова много косми, че чак не ми се вярваше.
Попринцип аз бях се насочила към Saros 10 мислих, че е по - добрият модел, а R по орязан. От всичко изгледано и изчетено, разбрах че Saros 10 е за по - големи пространства, с Saros 10R е по прецизен, евентуално да не се заплита в кабели по успешно, да разпознава предмети и да не се блъска в тях.
Тъй като ние живеем в апартамент с не голяма квадратура се насочих към 10R.
Ако вие имате голяма площ, може да погледнеш и прочетеш пак за 10.
Имам едно килимче, рошаво, като заешки косъм, метър на 50см примерно, обикновено го вдигам, че не съм сигурна дали робота няма да го набира, ама онзи ден го бях забравила и робота минаваше по него без да го набира, макар че си мисля че тези лекичките постелки е вероятно някой път да ги набере, зависи от къде се качил тогава не беше, ама само веднъж съм го оставяла на пода(килима), докато робота чисти.
Погледнах сега в приложението имам само прахосмукачка 34кв за 23мин . А моп и прахосмукачка е между 35-40мин пак за толкова квадрата.
Макар че това с прахосмукачката е от първия ден, предполагам че с времето се приспособява и става малко по - бърз, като си е направил вече картата напълно.

За чистенето на самия робот...както казах няма косми по четките, така че само ги измих от праха, филтъра на контейнера го изтупах. Много прилично си се справя робота с прането и сушенето на моповете.

Аз нямам мебели, под които да влиза робота, само маси, ама те са по - високи.
Аз като мерих роботите им мерих телата само, не от земята, та може от колелата да идва разликата и за това този да е хвален толкова, ама пратих вече стария на майка ми, та не мога да ги сравня.
Ама щом пишат че е 8см явно е толкова и ще ти върши работа, щом имаш 9см под дивана. Иначе и Saros 10 има лазер отгоре, ама като трябва да влезе под някоя мебел го прибира и става колкото 10R висок.

# 37
Цитат
Тествахме го и случайно с едно кучешко ако. Заобиколил го беше, дори му беше направил снимка в приложението.
Разсмя ме това, нещо като камерите по пътищата и после получаваш честитка, но в случая не за скорост, а за ако Simple Smile
Кучо получи ли я и декларира ли, че някой друг (писан например) е нарушителят?
Извън горното, със здраве и дълго да го ползвате!

# 38
След половин месец ползване, мога да кажа, че ми харесва, доволна съм.

много ти благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile

# 39
И аз благодаря за подробното описание!

# 40
  • Пловдив
Поръчвали ли сте батерия и откъде?
С Xiaomi dreame f9 съм от над 5г. Онзи ден й отказа батерията. Питах в един сервиз, казаха ми цена 180лв?!? Че това е половината от цената й като нова!
Та, откъде да поръчам читава батерия на нормална цена? Алиекспрес?
Благодаря

# 41
  • София
Присъединявам се към темата за да я следя за съвети! Hug
Решила съм до Коледа да се обзаведа с домашна помощница на еднократна заплата. Хаха-ха! Laughing

Излизат ми реклами в Озон и се загледах в това бяло кръгче
https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-robot-aeno-rc2s/

Има ли някой нещо от този бранд AENO? Thinking

А, тази се предлага на изплащане, без оскъпяване
https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-robot-roborock-q-revo-s-byala/
Но, ще трябва да и мисля сега място и на тази станция....

# 42
kopche, ако имаш килими вкъщи, търси такава помощница, която ще си увеличава сама мощността на максимума, когато се качи върху килима. А ако търсиш максимално удобство, според мен търси такава със станция. За марката Aeno нищо не мога да кажа.

# 43
от една седмица и ние сме с Roborock Saros 10R и сме доста впечатлени, възможно е защото се опитахме да нямаме особени очаквания, но реално изненадата беше супер приятна и ни удиви - нивото на почистване и миене, ниския шум, отличното справяне с препятствия и деликатни зони за чистене, самопочистването, възможността да си извикаме котето и да го видим, когато не сме вкъщи, супер подробното приложение с възможности за персонализация, абе май всичко ни улучи точно в това, което сме искали /и без да знаем Simple Smile /, за краткото време дотук  - много доволни, дано и нататък е така

# 44
Присъединявам се към темата за да я следя за съвети! Hug
Решила съм до Коледа да се обзаведа с домашна помощница на еднократна заплата. Хаха-ха! Laughing

Излизат ми реклами в Озон и се загледах в това бяло кръгче
https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-robot-aeno-rc2s/

Има ли някой нещо от този бранд AENO? Thinking

А, тази се предлага на изплащане, без оскъпяване
https://www.ozone.bg/product/prahosmukachka-robot-roborock-q-revo-s-byala/
Но, ще трябва да и мисля сега място и на тази станция....

Не ми е позната тази марка, но препоръчвам да дадеш още малко пари и да вземеш нещо качествено, та заплатата на помощницата да е една за поне 4-5 години.
Аз ползвам Roborock S8. Купих го за 1000лв, сега е доста по-малко. За 2 месеца и нещо ползване съм приятно изненадан, че върши чудесна работа и не съжалявам за парите дето платих.

Общи условия

Активация на акаунт