СЕПТЕМВРИ още е далече, а бебо смело рита вече!

• 12 860
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.Варна
Добро утро и от мен! Grinning Grinning Grinning

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , КОИТО ПРАЗНУВАХА В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ!  bouquet  bouquet  bouquet

Малко на патерици, Ви желая да сте хубави, засмени, спокойна бременност и на септември да сте по-щастливи от всякога с малко бебче /бебчета/ на ръце!   baby

Целувки и прегръдки за всички!

newsm51  love001

Слънчева седмица и хиляди приятни емоции!

# 76
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВКИЧКИ НА ПАТЕРИЦА.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КАТРИН.
Желая на всички ви само хубави емоции, много усмивки и на есен много здрави и хубави бебчета!  newsm51

# 77
Мамчета аз само да ви нагушам се  Hug мяркам. Да ви се похваля ремонта в хола вече го приключихме сега остава само да се врътна с парцалчето наляво надясно  clean и да си наредя дреболииките. Мамчета да ви поздравя с празника макар и със закъснение . Мен преди 2 дена нещо ми беше станало та ме боля коремчето и малко се бях притеснила, ама днес съм си пак екстра та ще отложа преждевременното посещение при доки. Аз с козунака няма да се захвана, ама с маминка винаги правим едни великденски курабиики много хубави стават пък с кисело млекце ги уважавам много та сега ще се мъча сама да ги измайсторя. Мамита вие пазихте ли постите. Моя мъжо си хапваше месце здраво, та по тоз повод да кажа Моренка направих твоите кюфтенца по чирпански и станаха страхотни пък аз как си папнах Rolling Eyes... Мамита ще бягам сега цунки на всички и лек и усмихнат ден newsm10...

# 78
Добро утро и мокра Испания  Hug

Честит рожден ден на Катрин, да си жива и здрава, много щастлива и обичана майка и съпруга   bouquet  bouquet  bouquet

Аз да се похваля, че снощи ядосх козунак  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 и то лично мое произведение  smile3521 .
Сложих аз всички продукти в машината, джуркаха се вътре час и половина и като се разпищя машината гледам, че то няма тесто  Thinking някакъв баркоч станал, ни бухнал, ни нищо. Почти се примирих, че няма да ям козунак тази година...Мислех си да го изхвърлям, ама имах време за губене и реших да му добавя още малко брашно да го доомеся, пък квото стане  Tired
Мачках, бих в плота, заприлича на тесто и го зарязах да втасва, а аз си полегнах. Като станах гледам, то станало двойно тестото, викам си мятам го вьв фурната, пък квото излезе. Направих там нещо като питка, оставих го пак да втаса и го опекох. Резултата е много грозен, но много вкусен  Laughing Laughing Laughing Така, че в събота запретвам ръкавите и пак на ново ще правя, дано и на външен вид да успея да го докарам  Wink

# 79
  • София
Здравейте, момичета и честито на всички празнували през уикенда! Желая ви здраве и всичко най-хубаво!  newsm51

Ох, тези козунаци, и аз най-много обичам домашните, едно време баба ми само месеше, бог да я прости, а сега няма кой. А на мен ми струва много трудно и времеотнемащо. Може би един ден като се пенсионирам и съм си в къщи може да се хвана да меся...
Ама има и хубави новини, на мъжа ми баба му правела, и понеже е възрастна и няма сили за това, та мъжо щял да меси, тя да ме казва кое и как е. Много ми е интересно да видя резултата.
Дано да имам късмета да вкуся и аз домашен козунак тази година!!!

# 80
Здравейте и от мен.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!  bouquet НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ с малко  закъснение. Аз да ви се оплача отивам в петък на изследвания и се указва ,че парите за първото тримесичие са свършили, а докторката ми бише сигурна че ще станат до сряда и тогава ще ги коментираме и ще видим бебо ,а сега се указва че в сряда ще правим и изследванията.Искам да ви питам какво мислите за цитонамаската и влаг.секрет  дали да ги правя или не този док.който ще ми води тези изследвания ми каза,че не са задължителни и са по преценка на пациента,аз ще питам и док.при която си ходя на частно,но искам и др. мнения защотото повечето ми приятелки твърдят ,че е по добре да не ги правя и аз съм в шаш малко, а други че трябва

# 81
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честит Рожден ден на katrin7 на патерички!

Честит Имен ден на всички именнички - на същите патерички! Wink

Бъдете здрави, винаги обичани и много да ви радват и мъжове, и бебчовци! Hug

Най-напред много благодаря на всички ви за хубавите отзиви относно темичката - вчера ви четох и ми стана много, много мило! Hug

Бях си отбелязала да пиша за камара неща, като ви четох, но сега ми изсвирясаха, понеже само ЖК в Токуда ми е в главата...

Отивам аз тази сутрин на второ посещение при тях и още в началото много хубаво ме сюрпризираха - преди 2-3 седмици по телефона говорих с тях и ми казаха, че микробиологията ми показва, че имам гъбички candida, чух се и с лекаря оттам и той ми каза да си купя някакви глобули и да си ги слагам 3 вечери подред. Аз обаче реших първо да се посъветвам с лекаря ми, при когото ходя на частно - той каза, че предписаните глобули били много силни и не били удачни за бременни жени, изписа ми други - значително по-леки и 10 на брой - но каза да си ги слагам чак след 20г.с. Отивам днес в Токуда, отваря ми докторът изследванията, започна да ги разлиства и чувам вълшебната фраза "Микробиологията ви е чиста". Съответно започваме да дискутираме как така е чиста, като същата тази микробилогия не беше чиста преди 3 седмици. На третия път казаха, че имало и други обърквания в компютрите, но това бил реалният резултат... Нямаше да съм така притеснена, ако преди да се запиша там, на моя приятелка не й бяха объркали кръвните изследвания - баха я изкарали с анемия, а два дни по-късно й се обадили по телефона да й се извинят и да й кажат, че й били объркали изследването с това на някакво бебе... Тя ме увещаваше да не ходя в Токуда, но тогава си мислех, че е възможна една грешка... Но след като се оказва, че е повече от една, започвам сериозно да се притеснявам... И ако микробиологията и гъбичките не са толкова сериозни, както и ако този път ми се размина да си слагам някакви глобули, които не е имало защо да си слагам, то ако са ми объркали кръвната група, например, това може да се окаже фатално... Такива мисли ми се въртят из главата - просто вече не съм сигурна, че което и да е от изследванията, които имам при тях, е реално или не, е мое или не...

Втората "приятна изненада", която ми заформиха, беше, че при тях бяха пристигнали само изследванията, които ЗК ми поема - преди писах, че за част от изследванията, които ми се полагат for free, те нямат сключен договор със ЗК, та си плащах за тях (иначе трябваше да търся друга лаборатория). Та, именно тези изследвания ги нямаше при тях. При което се проведе един много интересен разговор между мен, добре благоразположения лекар и изключително надутата сестра... Той "Вие тук ли си правихте всички изследвания?", аз "Да.", той "Намери й всички изследвания.", тя "Това са й всички изследвания.", той "Не, не са всички; жената си е направила абсолютно всички изследвания тук.", тя - с възможно най-надут тон - "За тези и тези изследвания ние нямаме договор със ЗК", той "Не, нямаме, но жената си е платила за тях, постарай се да ги намериш" и той ме отведе в другия кабинет. После ги беше открила някак...

За капак, същата патица ме мери за сефте - миналия път не ме мериха там. Качвам се на кантара и гледам покъртителната цифра от 64кг, при което се втрещавам, защото преди 3 седмици се мерих у нас и бях 56кг. При което й казвам "Това да не би да е от ботушите и дрехите, понеже вкъщи се изкарвам съвсем различни кг", тя "Колко се изкарвате вкъщи?", аз "56 - преди 3 седмици", тя "Не е от дрехите; съвсем нормално е, щом сте се мерили преди цели 3 седмици", на което вече ми идваше да й забия два шамара, понеже не виждам как може да е нормално да кача 8кг за 3 седмици, все щях да ги видя някъде по себе си тези кг... Мисля си, нормално би било да реагира по два начина тази жена: 1- "Явно различките кантари показват различни неща, плюс това сте с дрехи" и т.н. от този сорт..., 2- "Трябва сериозно да внимавате с кг, 8кг за 3 седмици е ужасно много", но нейната реакция, че всичко е в реда не нещата, просто беше убийствена. Пресметнах, че ако е нормално да качвам по 8кг за 3 седмици, то трябва да вляза да раждам 120кг, като съм стартирала от 55кг. Не че историята не познава такива случаи, но аз все пак мога да преценя дали съм качила 8кг за последните 3 седмици или не. Утре сутрин ще се меря вкъщи и ще докладвам. Сигурна съм, че съм качила някой и друг кг, ама 8 - ньет!!!

Пфуууу, наоплаках се хубаво... Сега, да се похваля с новите неща, които ми казаха - плацентата ми е образувана на задна стена, което било хубаво и нормално; количеството околоплодна течност било, колкото трябва да е. Бебето продължава да си отговаря на термина и всички изследвания са ми чисти - пък дано да са и моите. Wink Това е засега, мрън-мрън. Wink

# 82
  • Sofia
Добрютро мамчета! Grinning

Катрин същинска романтика направо! Grinning  Ще зубкаме ли утре? Laughing

Браво за кюфтенцата Бебо, радвам се, че са ви харесали! Hug

Кларич трябвало е в началото да следиш тестото в машината и там да добавиш брашно и да я оставиш да си се оправя нататък.  Simple Smile

Мирта ако скоро( 1 път в годината ако е безпроблемна групата или 1 на 6 месеца в другия случай) си правила цитонамазка значи можеш да не правиш сега...бременността не го изисква. Аз си правих, защото ми беше време просто( от предишната ми мина година и затова).

HugАнири страхотнии преживявания си имала в Токуда Rolling Eyes Mr. Green.... аз ти предлагам да не забелязваш това същество- сестрата, не си струва да се хабиш Naughty.... ей това с кг ме разби направо #Crazy Laughing

Хубава седмица момичета! Grinning

# 83
  • Sofia
И аз съм с контракции.  Sad
Има голям риск отново да родя преждевременно.
Докторът каза, че пак е момче.
Дано да е сбъркал, какво се вижда на 2Д в началото на 4 м? 
Оплаках се. Tired

# 84
Karen, отдавна не беше писала тук... Почивай си много! И дано прогнозите на лекаря за преждевременно раждане се окажат грешни. Все пак този път носиш един бебок! Пази се много! А за познаването на пола - май повече зависи от това как е застанал бебокът и от това доколко опитен е лекарят, отколкото какъв е ехографът. На мен ми казаха, че ще е момче още някъде в 3-ти месец, пак на 2Д, пък ще видим... Каквото излезе... Ще ти сложа едно синьо яйчице, пък дано да го смениш по някое време с розово! Wink В крайна сметка - каквото - такова - живо и здраво да е! И през септември да се роди! Това ти пожелавам! Hug

Morena, мерси много за подкрепата! Права си, че не бива да й се ядосвам на тази пуйка... Ама аз - емоционално същество - не трае... Wink Дано поне изследванията да са ми реални - това е по-важното в случая...

mirta, за цитонамазката и аз мисля, че ако не си си я правила последната година, е добре да ти я вземат. А микробиологията никога не е излишна, мисля даже, че се взимат повечко микробиологии за цялата бременност - така следят дали няма разни гъби и т.н., които са доста разпространени при бременните и трябва да се третират преждевременно - плюс това няма да ти бъркат навътре за нея, така че няма какво да те притеснява.

# 85
Здравейте мами!
Благодаря за честитките Simple Smile Много сте мили.
Анири направо ужасно преживяване... ама стига го мисли, нали е минало... премери се вкъщи и не слушай тая сестра. Аз бих ти препоръчала и да си смениш ЖК ако можеш, защото ако всеки месец така те ядосват, направо ужас.
Моренка не сме на даскало бе. те са ваканция децата, стига са учили:) а аз иначе съм още болничен, но си мисля от 15 да започна пак работа, всички ме чакат с нетърпение. На 11 съм на консултация и ще питам дали мога да се върна на работа. то и вкъщи започна да ми харесва, но... друго си е сред децата.
Карен ти си силна майка, а сега ще станеш още по силна. Честит ти още един син. И на мен на 2Д ме видяха, ама си се вижда да ти кажа. Е то винаги има шанс и надежда, да са объркали, ще си сигурна чак накрая. Ти имаш много опит и ще се справиш по лесно  сега.
И мен всяка вечер ме боли коремчето, или по скоро усещам дискомфорт, нидко долу по-средата и се чудя това ли са контракции или не. Като отида на лекар ще питам.
Сега оперират леля ми и ми е малко притеснено, та спирам да пиша. До скоро.

# 86
katrin7, стискам палци за леля ти!

ЖК не ми се сменя - докторът е свестен, нямам и време пак да търся и обикалям. За радост се следя паралелно при друг лекар и ЖК я приемам малко като задължително рутинно мероприятие веднъж месечно. Измислените килограмите и сестрата също не ме тормозят - нейното държание беше по-скоро куриозно. Единствено за изследванията се чудя... Дали не е хубаво поне за кръвната група да си пусна някъде още едно...

# 87
  • Sofia
Катрин и аз съм с теб и леля ти Hug!
Нямах предвид децата ами наЩо у-ще.... маминското.  Grinning

Анири ако ще си по-спокойна, не се чуди ами направи кр. група. Simple Smile

Карен не е толкова сигурна прогнозата за пола толкова рано, така че има надежда за девойка и най-важното да се появи септември. Simple Smile

# 88
Добър ви ден, сладки майчета   bouquet

И аз да се отчета за именничките и рожденничката на патеричка, но така е като нямам нет у дома. Това ще трябва да го поправя като изляза майчинство, че ще кукна вкъщи  Mr. Green Да сте живи и здрави, момичета, много усмивки и много любов и много здрави бебета ви пожелавам

Ей, Анири, ти направо ме уби с твойте приключения в Токуда. Ама наистина, това не знам защо е така, ама е навсякъде - сестрите се държат много по-грубо от лекаря. Що така не знам - да е от по-голямо самочувствие - ама хич не ми се вярва  Mr. Green

Катрин, стискам палци с леля ти всичко да е наред  Peace

За козунаците - и аз не меся - свекърва ми е достатъчно добра и за мене, така че няма да й отнемам удоволствието. Уф, като казах свекърва та се сетих да ви разправям. Жената отишла на вилата си в Родопите тия дни и аз споменах на мъжо, че ми се пие глътка истинско прясно мляко и той взел та й казал... След малко се обажда жената и вика "Взела съм ти 3 литра домашно млекце, да имаш да си пиеш". И аз  Shocked Shocked Shocked - а то нали домашно, бързо се разваля и се сещайте по колко литра на ден трябва да пия, за да не го батисам  #Crazy #Crazy #Crazy. И продължава жената "И нали не искаш много да дебелееш, та и едни 10 кила прясно телешко съм ти взела" И аз вече ми идеше не знам какво. Викам бе жена аз съм бременна само, ама не съм с габаритите на хипопотам да мога да погълна такова количество храна  #Crazy #Crazy #Crazy Пък и не ям месо, а фризера пращи от телешко вкъщи". И така с моята мила свекърва  Grinning Grinning Grinning Уби ме направо.

Имам чувството, че хората като разберат, че някоя жена е бременна и решават, че й се е отворила дупка в стомаха!!! Ужас!
Ами това е засега. Аз нямам с какво да се похваля. Мисля си, че усещам бебко, ама май си внушавам  Heart Eyes
Хай, целувки

# 89
  • София
Анири, мила, от няколко места чух, че в тази болница още цари хаос, но да се надяваме, че ще е само временно. Все пак всяко начало е трудно. Мери се вкъщи, мен миналата бременност никой не ме е мерил. Това не е кой знае какво. Важното е че в крайна сметка всичко с теб и бебо е наред. Относно изследванията, надявам се, че не са ги объркали чак толкова, но ако искаш за твое успокоение си пусни една кръвна група.
Карен, моят съвет е лежи, лежи и пак лежи! Всяка бременност е различна, така че не си мисли лоши неща, а се пази физически и психически. Нашето пишле се видя съвсем ясно на 2Д в13 седмица, така че може, но може и да е сбъркал.
Катрин, бъди спокойна, всички стискаме палци на леля ти  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт