Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 930
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • На изток от Ада
Ти си силна жена 2402 ! Браво за апартамента.
В държавата аг наистина са зле персонала .. Аз нали не чувам и ти крещят и даже една ме задръпа за дрехата.
От една чистачка получих подкрепа аз ..

Направо се ужасявам да трябва да лежа там за задържане или кюретаж прим.

# 541
Аз пък точно обратното мисля - че в днешно време социалните мрежи като Instagram и Facebook са много подходящо място да споделиш нещо с целия свят. Колкото повече хора коментират, толкова повече научават за ситуацията. Има страшно много примери, в които благодарение на огласяването в мрежите се е стигало до решение на някакъв проблем. Това са си вече съвременните медии. Дори и тази жена да не постигне конкретен резултат, вече много други жени вземат по-обмислени решения за въпросния лекар или болница

# 542
  • Замък сред облаците
Аз впрочем също съм на мнение, че преди да излезе в социалните мрежи е било редно да се подаде жалба към болницата. Защото хубаво после ИАМН се сезираха и МД пуснаха вътрешна проверка, но самият подход е рисков болницата да се обърне да я осъди за клевета когато проверките нищо не докажат (щото лекари проверяват лекари, не за друго).

# 543
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не знам дали Антония е подала жалба по ред, но ето един (много по-страшен) случай, в който жалба е била подадена. Резултатът е мълчание.

Цитирам.

Цитат
За това, което преживях, за тази престъпна небрежност виня управата на тази болница, която след нашите жалби, дори не ни удостои с официален отговор.

Според мен на мнозина вече е ясно, че по канален ред всичко се замита. Щото "тука е така" и именно това отношение на много хора, включително жени, води до нуждата да се раздуха по медиите и в социалките. Между другото, Антония беше и е ретравмирана многократно именно поради това, че си е позволила да се обади. Аз лично се начетох на епитети по неин адрес, лигла била, лъжкиня, мухла и т.н. Жени предимно.

# 544
Ненов на няколко пъти съм се сдържала да го наплюя като съм го виждала във фоайето на Надежда. Ако може и Стаменов да е наоколо, че с един куршум... Simple Smile
Дядката поне изглежда пред пенсия, дано се маха по-бързо.
Мъжът ми тръгна след него веднъж, ама дискретно го задърпах да се връща и да сяда мирно Grinning

Лелее, мислех че само аз съм недоволна от Ненов...навдякъде из ФБ групите само суперлативи за него, даже и ръководител на Родилна зала го направили. Без думи съм. Моя мъж също много му се заканва и аз само го спирам.

# 545
Да, лекари да проверяват лекари е проблем, не отричам (гарван гарвану око не вади, нали така), но при вътрешни проверки от болницата не може да се очаква много. Приятелка лекарка ми разказа за груби грешки по време на операция и тежки усложнения настъпили в следствие на много лекарски грешки, които са били заметени под килима буквално с лъжи в документацията. Беше отвратена и малко след това напусна болницата.

И все пак, ако някой някога се чуди как да процедира, да пишете жалба до болницата не е достатъчно. Пише се жалба, взимате си входящия номер и с него пускате сигнал в медицински одит. Грубото отношение настрана, в случая, който Прего постна съм убедена, че ще намерят процесуални грешки, което те реално следят. С тези входящи номера и сигнали може да пратите запитване в министерството, да поискате среща с министъра и така нататък и те са длъжни да ви отговорят. И от опит ви казвам (с повече от една държавна структура, както и при оплаквания към общината и така нататък) - отговарят! За съжаление, много хора се отказват когато не получат отговор на жалбата си и си мислят, че няма къде повече да се оплакват. Не е въобще вярно. А ако заплашите вече в министерство и прочее, че ще оревете сутрешните блокове, вярвайте ми запретват ръкави… пиша това единствено, за да е помощ на някой, ако се чуди какви мерки да предприеме и попадне на този пост, защото съм дълбоко убедена, че хората не знаят къде и как да се оплакват и да си търсят правата и се оставят да бъдат сплашени лесно.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 14:46 от Firebird26

# 546
Ще споделя един случай от нашата болница в Русе.

Скрит текст:
Преди няколко години почина една родилка, една позната. Момичето имаше усложнения по време на раждането и почина заради това, че не ѝ обърнаха достатъчно внимание, след което си лягаха да спят в отделението. Когато се оплакваше, че я боли и викаше за помощ, сестрите и дежурният лекар ѝ казвали да млъкне. След това имаше разследване по случая, но нито сестрата, нито АГто бяха отстранени от работа. Всички си останаха на местата. А и, между другото, тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Скандална жена

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:20 от unserwahnsin

# 547
  • Замък сред облаците
Ох, и на момичето в Русе помня случая, и в Плевен момичето,и на това от Сандански и на Сирарпи го знам (много преди ФБ го беше разказала тук във форума). То не е покъртително, то е престъпна небрежност….

# 548
Skupocenna, пожелавам ти да родиш при г-жа Шикова и после да се похвалиш тука, да видиш така от личен опит кое и какво. Да, казвам г-жа, защото това същество не мога да нарека лекар. И сега ще ти кажа защо, понеже много лаете без да знаете новите. Тук имаше едно момиче, били сме и в отчетните теми, просто аз не се задържах дълго там. Отиде със съмнение за ИМБ, всички я съветвахме да следи ЧХГ и да ходи редовно на прегледи, защото много играеше нагоре надолу и симптомите бяха типични за ИМБ, сак не се виждаше ( поне така си спомням). Отива момичето в частния кабинет на г-жата Шикова с ЧХГ , като онази я връща да си лежи на дивана , щото това не било ИМБ, явно БХ, ама какво я занимавала. ЧХГ мисля, че беше над 1700, сак в матката нямаше. По наш съвет момичето продължава да следи ЧХГ, което се качваше, не знам за симптоми дали имаше ,  но да те светна, че при извънматочна, появи ли се болка и на такова ЧХГ тръбата може да се спука всеки момент и...си до там. Затова се нарича спешно състояние. Отиде при друг доктор, който видя че е извънматочна и е била на косъм от спукване и буквално й спаси живота. После момичето написа отзив и й даде ниска оценка и Шикова я заплашваше да я изтрие, иначе щяла да й се стъжни, даже май я е търсила при други лекари да й вдига скандал. Ако не вярваш=Гугъл- кабинет на Шикова - отзиви. Ходи и чети и моля те не давай акъл кой инфлуенсър, кой каква жалба е подал, защото тези жалби се замитат по килима. Най-голямата жалба е да се пише в социалните медии и по телевизиите. Изведнъж се оказва, че тази родилка не е единствената, която е тормозена в Майчин дом. Имаше и една жена неглижирана няколко дни и накрая изгуби детенцето. Така че само се моли да не попаднеш на такива доктори да видим тогава как ще я защитаваш. Сигурна съм, че ще й стъжниш живота, ако ти се случи, ама тука сме много смели на думи. Понякога най-умното е просто да замълчиш. Щом имаш смелостта да изразяваш мнение, ще имаш и смелостта да поемеш ответен отговор, а не ...по-добре не ми пиши/отговаряй. Ако не искаш да ти отговарят, вкъщи, със слушалките и на музика. Това тук е форум и всички коментираме!

# 549
Днес съм в няква дупка и без друго и докато скатавам от работа си направих труда да прегледам набързо на Шикова отзивите в Супердок.

Ще споделя с вас само как отговаря тази мила жена когато пациент изрази критика към нея.
Скрит текст:

Според вас това нормален отговор ли е на отправена критика, дори пациентът да не се е държал перфектно? Правилно ли е да ползва епитети като "неуравновесено поведение" и т.н.? Нали е професионалист и (уж) интелигентен човек?

Аз напълно вярвам, че тази е способна да заплашва и да търси саморазправа за критики по свой адрес, а за шамарите е ясно, че са се случили. Тази има болно его или просто е болна.

# 550
Skupocenna, пожелавам ти да родиш при г-жа Шикова и после да се похвалиш тука, да видиш така от личен опит кое и какво. Да, казвам г-жа, защото това същество не мога да нарека лекар. И сега ще ти кажа защо, понеже много лаете без да знаете новите. Тук имаше едно момиче, били сме и в отчетните теми, просто аз не се задържах дълго там. Отиде със съмнение за ИМБ, всички я съветвахме да следи ЧХГ и да ходи редовно на прегледи, защото много играеше нагоре надолу и симптомите бяха типични за ИМБ, сак не се виждаше ( поне така си спомням). Отива момичето в частния кабинет на г-жата Шикова с ЧХГ , като онази я връща да си лежи на дивана , щото това не било ИМБ, явно БХ, ама какво я занимавала. ЧХГ мисля, че беше над 1700, сак в матката нямаше. По наш съвет момичето продължава да следи ЧХГ, което се качваше, не знам за симптоми дали имаше ,  но да те светна, че при извънматочна, появи ли се болка и на такова ЧХГ тръбата може да се спука всеки момент и...си до там. Затова се нарича спешно състояние. Отиде при друг доктор, който видя че е извънматочна и е била на косъм от спукване и буквално й спаси живота. После момичето написа отзив и й даде ниска оценка и Шикова я заплашваше да я изтрие, иначе щяла да й се стъжни, даже май я е търсила при други лекари да й вдига скандал. Ако не вярваш=Гугъл- кабинет на Шикова - отзиви. Ходи и чети и моля те не давай акъл кой инфлуенсър, кой каква жалба е подал, защото тези жалби се замитат по килима. Най-голямата жалба е да се пише в социалните медии и по телевизиите. Изведнъж се оказва, че тази родилка не е единствената, която е тормозена в Майчин дом. Имаше и една жена неглижирана няколко дни и накрая изгуби детенцето. Така че само се моли да не попаднеш на такива доктори да видим тогава как ще я защитаваш. Сигурна съм, че ще й стъжниш живота, ако ти се случи, ама тука сме много смели на думи. Понякога най-умното е просто да замълчиш. Щом имаш смелостта да изразяваш мнение, ще имаш и смелостта да поемеш ответен отговор, а не ...по-добре не ми пиши/отговаряй. Ако не искаш да ти отговарят, вкъщи, със слушалките и на музика. Това тук е форум и всички коментираме!
Аз смелостта да поема ответен отговор имам, но както и в твоя, така и в отговора на другото момиче, нямаше нищо ответно на написаното от мен 🥴 Много са тъжните истории и за тази лекарка, и за много други специалисти. Моето образование обаче нито е медицинско, нито юридическо, за да правя заключения като повечето, които изчетох. Никъде не казах, че д-р Шикова е действала правилно, или че е топ специалист. Напротив казах, че не съм и била пациент и няма да коментирам възможностите ѝ, но въпреки това ми се иска да живея в нормална правова държава, където проблемите си ги решаваме по правов ред, а не в социалните мрежи, за 15 лайка и 20 последователя повече.
Ако отвориш да гледаш “интервютата” пред медиите на лекари от Майчин дом и конкретно анестезиоложката от екипа, ще видиш че точно това използват и те като своя защита, което ако цялата история е вярна( а тя най-вероятно е) е жалко.
”Понякога най-умното е просто да замълчиш.”

# 551
Откога трябва медицинско образование, за да знаеш, че няма нищо нормално в това да наричаш родилката простакеса и да ѝ удряш шамари?

Правовият ред и социалните медии нямат нищо общо. Лекари с подобно поведение си заслужават да се чуе как се държат и публичния линч. Толкова неща не ми харесват социалните медии, но тук са си баш на място. А иначе органите отделно трябва да направят проверка, едното не пречи на другото.

# 552
В темата за битата родилка продължават да се появяват такива, които оплюват Антония, че е кифла "оревала света"... че родилките искали да им се кланят колко са специални и да ги галят по главичката. Не било грешно да ни гледат на конвейер.
Това са жени и майки.
Аз не мога да повярвам.
Заслужаваме си всичко, което ни се случва като общество...

# 553
Най-големият враг на жените са жените... Само заради това не участвам в темата за Антония и даже не съм я чела

# 554
Не я чети, налазиха троловете и съм на път да изпочупя всички чинии в нас от яд и безсилие.

Общи условия

Активация на акаунт