Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 262
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
hardcandy и аз съм в очакване на резултатите. Само че аз го пуснах в четвъртък и петък е било при тях , надявам се днес тъй като те броят работните дни, но те и в събота работят ( говоря за Геника ).
- Да видя дали ще има изненади 😒

# 706
Момичета тези от вас , на които на работното им място знаят за процедурите , които правят (пункций,  трансфери и др) как се справяте с въпросите след провал например? Те повечето хора си мислят , че правиш 1 инвитро и си готов бебето е готово...

# 707
Най-лесно е да ги събера, да им кажа в прав текст, че нещата не са се получили, както сме очаквали, че бих искала да не давам сведения и че е мега селско да се разпитва и изискват подробности за нещо толкова лично.

# 708
Е вие на всички ли разказвате, че после им се и отчитате?! Аз, ако ми се наложи, ще кажа единствено на началника. Ако изтече информация за здравословното ми състояние, ще имат сериозни проблеми след това.

# 709
Аз също не си представям да давам отчетност на някого, на когото просто му се клюкари и му е “любопитно”.
Да почнат процедури, да имат 2-5 неуспеха, да видят какво е от първа ръка, така най-лесно ми се вижда да придобият представа.

# 710
  • Be realistic - plan for a miracle.
Дори да кажа на работа (което не планирам), със сигурност ще дам да се разбере, че с това не отварям вратата за свободни анкети и любопитство под път и над път. На работа такова инфо бих дала само що се отнася до отсъствия, ако има по-чести такива, да дам перспектива защо са. Но не фамилиарнича достатъчно, за да предизвиквам весели въпросници после. Делово и стегнато. Не се представя лековато. Ако някой мисли, че инвитро е да идеш да ти имплантират бебе, аз смятам, че на него трябва да му имплантират мозък. Специално с такива хора не отделям и 5 минути да им отварям очите - заета съм със собствения си живот.
Съветът ми след бая години в корпоративния свят вече е да не си прави никой илюзията, че на работа сте си приятелчета, най-вече с началството. Не сте, в масата случаи. Използвате се взаимно, това са транзакционни отношения. И ако утре ни няма, сме сменени точно след три дни. Затова и много добре се мисли преди да се споделя за инвитро на работно място. В групата на Радост във вайбър вече няколко пъти чета за момичета, които споделят (защото ще ходят в Турция и отсъствието ще е по-дълго) и след това до месец ги освобождават под претекст “съкращаване на щат”. Чиста работа. В началото ми падаше ченето от безчовечността, но после видях, че е практика.

# 711
Аз също нямах никакво намерение да казвам , но се наложи заради отсъствията,  а съм пред предподписване на договор и нямаше как , а в 1 колектив като знаят 1 - 2-ма разбират всички. Някои от тях не са имали никакъв проблем с забременяване и въобще не са наясно , други имат представа заради техни близки

# 712
  • Be realistic - plan for a miracle.
Значи са доста нетактични хора - аз не бих си позволила ако съм разбрала през трети човек, че някой прави инвитро, да ида да подпитвам човека. Отвратително. Откъде накъде? Мега лично нещо. Все едно човек, който прави естествени опити за зачеване да ходя да го разпитвам в какви пози пробват. Същото ниво на нетактичност ми е… Съчувствам ти. Не знам каква е била ситуацията с предподписването на договора, че да трябва да кажеш, аз май в никакъв случай не бих казала. Не им вярвам. И лъжа до последно. Отсъствам заради всякакви измислени неща, работя от вкъщи, пускам отпуски (тегаво е да се пазят за това дните, но за мен е за предпочитане пред истината). В момента пазара работи в полза на работодателите изцяло и е много опасно. В моята фирма вече имаше една вълна на съкращения, която ме подмина. Та ще лъжа до откат, на никой не дължа обяснение, работата си я върша, че и отгоре.
Стискам палци да е ОК всичко при теб.

# 713
Аз подкрепям Прего за жалост, поне що се отнася до корпорациите, в каквато и аз работя. Много си харесвам отдела и нямам проблем те да знаят, но шефовете ми ако разберат, много бързо ще ме освободят, колкото и да твърдят, че съм им супер ценна и т.н. Така че като ми се налага да отсъствам за няколко часа, ден или каквото и да е, или взимам отпуска, или просто казвам, че имам нещо супер важно, ще се върна след два часа и толкова.

# 714
  • На изток от Ада
Аз се запусвам с мц . След обяд дойде и ще пиша утре ден 1
Този месец 2 мц . Миже би е нормално

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 18:21 от nasito8988

# 715
Работодателя ми прояви разбиране , но ако не бях казала тези отсъствия нямаше да се толерират особено като си още сравнително нов а за всеки  преглед , или манипулация пътуваме защото не сме от София и ти отива целия ден

# 716
На мен, когато ми се е налагало съм казвала на шефката защо ме няма, било то за прегледи при АГ или за моите ревматологични проблеми. Единствено една колежка знае за проблемите ми, до сега не е излязло нищо от нея. Опитвали са се да ме подпитват, но обяснение не дължа на никого. Шефката веднъж много ме засегна с фразата "Писна ми от твоите лекари" и от тогава съм обърнала плочата с това не да питам може ли да отсъствам, а просто заявявам, че еди кога си ме няма и точка.

# 717
И аз да се включа в темата за работодателите. Моя работодател разбра , когато бях с по продължителната бременност...винаги заявявам "НАЛАГА МИ СЕ!" , защото то е ясно че с такова нещо компромис не правя !
- Един слънчев ден ме застреля с следните думи " Оф как ми писна от тези майчинства , един път да се приключи и стига толкова !" - понеже имахме три колежки които се застъпаха , съдба ...но това нещо така ми бръкна в емоциите - едва се сдържах да не и опъна една дълга ма*на. И ми знаеше вече ходенките по инвитро ( в тоя момент и дъщеря и беше бременна) тотално ми падна в очите.

- даже сега живот и здраве, мисля да се възползвам от 30 дневния болничен след пункция ! Ей така ...щот ми се полага , ако иска да ме съкращава. Работата пак има начин да си я свърша , просто ми писна да си горя отпуската след като ми се полага болничен!
- Че и ме пита наскоро , какво става с теб отдавна не си отсъствала. Много нагла 😅💩
Мрън! (много съм и набрала)

# 718
И аз съм набрала на моята... все мълча ама веднъж ще избухна и то качествено... стоя и си трая заради кредита, който имаме с ММ за бъдещите ни планове за бизнес, та се моля да се развият нещата и след нова година да потръгнат работите и ако до тогава съм устискала на работа се моля или да не съм луднала от нерви или дай боже да съм вече бременна....🙏

# 719
Прощавайте, ама такова поведение от страна на началник и изказвания по отношение на майчинства/бременни е като от някоя бананова република. На други места за самото изказване биха ги най-малко смъмрили, а след такова изказване и недай си Боже опит да се освободи работничката ще ги осъдят като стой та гледай.

Аз мисля, че моят началник би проявил разбиране, но предпочитам да не му казвам, ако не се налага. Но дори и да трябва да обяснявам защо отсъствам, вероятно до последно ще казвам “здравословни причини”, “манипулация”, “лечение” и подобни. За други хора във фирмата пък пълен абсурд, включително колегите, с които имаме сравнително близки приятелски отношения. Мисля си, че биха били дискретни, но честно казано не съм на 100% сигурна. Това са твърде лични неща.

Общи условия

Активация на акаунт