Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 239
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
И мен ме е яд , че се наложи да кажа и да разберат всички не е хубаво всеки да ти знае историите и не знаеш кой какво ти мисли. Наскоро имаше изказване от колежка че тя никога не си е пускала чхг през нейната бременност ( все едно се очудва на жените които пускат) и ми се
искаше да и кажа "радвай се че не ти се е налагало) но си замълчах..
Те даже и да не им кажеш точно какво правиш сигурно се сещат при положение че имаш партьор от години с брак , или без и все още няма деца

# 721
Ама то тук Е бананова република. Абсолютни олигофрени и дебили управляват егати бизнесите и парите, и количеството хора.

# 722
А, не мисля, че това ще им е първото предположение поне в моя случай. В моята среда по-вероятно е да решат, че имаш бърнаут 😅 Бях наскоро споменала за колежка, за която разбрах, че е бременна. Тя последните месеци не беше в офиса, никой нищо не знаеше, бяха тръгнали спекулации, но всеобщото мнение беше, че е бърнаутнала. Моето също, макар че е на 40, женена от 12г (нейният съпруг също ни е колега), няма деца и имах дори подозрения по ред причини, че правят процедури. Никога не би ми хрумнало, че е бременна и затова я няма, тя е егати натегачката, адски е напрягащо да се работи с нея, придава си важност, постоянно с всеки се сравнява, и т.н. и определено бърнаут ми се виждаше по-вероятно 😂 Но да е жива и здрава и всичко да е наред с бременността ѝ, радвам се, че не съм била права Simple Smile

# 723
Гледам, че сте писали за шефове и работа...когато правихме инсеминации, ми сд налагаше да отсъствам за прегледи и самите процедури. Най-често не взимах отпуск, а гледах да е в обедната, казвах, че имам ангажимент. За щастие, имам много близка приятелка от работа, която знаеше за проблемите и ме подкрепяше, та "лошите" не са ме надушили. Когато правохме пункция, взех 1 ден отпуск. След трансфера май си работех от вкъщи. Когато видях положителния тест, веднага казах на шефа ми, веднага след пулса. Исках да има време да намери човек, а и да знае защо държа на хоумофис. Много кървях и трябваше да лежа, не исках да мисли, че бягам от работа, а да знае, че има причина. Прие новината добре.

# 724

Пращам ви морски бриз и слънце☀️
Прескочихме за още 3 дни до морето (че предишното нещо не ми стигна 🤣) преди ММ да замине на курс, че май това ще ни е почивката за това лято ...

# 725
Пращам и аз нещо от морето. Тъкмо застроихме плажа.
Скрит текст:

# 726
Имам следния казус - от 3 до 7 ден на цикъла пих Летрозол. На 10 ден се видяха два фоликула от по 16 мм и докторът заключи, че не ми действа. До 9 ден ми цапаше. Питах го дали ще имам овулация и каза, че е почти сигурно, че няма, но да си правим опити. Изписа ми Дуфастон от 16 ден 3х1 на ден. От 2 ден, ако няма задържан фоликул, да почвам Кломифен. Уж планираме инсеминации. Та направих тест за овулация и светна доста положителен. Друга като мен имала ли е такъв опит?

# 727
Ох, Арвен, на мен това не ми звучи правилно. При моята стимулация с Летрозол (от ден 4 за 5 дни) на ден 11 съм имала 15 мм фоликул, който на ден 14 вече е бил 22 мм. Мисля, че тогава ми сложиха овитрел и ме пратиха за домашни опити. После ме извикаха след още 3 дни да потвърдят, че овулацията е минала.
Много странно ми се струва с два фоликула по 16 мм на 10ти ден да ти кажат, че няма да имаш овулация.

# 728
Моя грешка, вече прегрях от четене и мислене. Сега погледнах снимката - двата фоликула са по 13,8 и 13,4 мм. Лигавицата е 6,7 мм. Каза, че не е идеална, но малко по-тънка от необходимото. Говорихме за хистероскопия, ако продължава да е тънка. За надраскване, ама след 2,3 цикъла. Ще пия и чай от листа от малина.
Съвсем на майтап направих теста, защото имах някакви болки. Доста се бях сдухала, че няма да има овулация този месец. Отделно, следващата терапия ще е с Кломифен, който допълнително изтънява лигавицата.
Уважихме се тази вечер, утре пак 😀

# 729
Кедни, Фемофлор даден четвъртък, излязъл в понеделник.
Арвен, за 10-ти ден 13 мм са малки, освен ако нямаш късна овулация.  Според мен поне още 5 дни. Лигавицата също е тънка за овулация, идеалната е към 10-11 мм, минимума е 8 мм за да има някакви условия за имплантация. На тия тестове аз вяра нямам, ама аз съм със СПКЯ така че... Какво имаш предвид под положителен - че и двете черти са ярки или просто има втора черта? Пусни го  на снимка.

Една снимка и от нас от Гърция, макар че вече се прибрахме, а така ми се ходи пак:

# 730
Ето го теста:

По принцип съм с ранна овулация. Около 11-12 ден. Сега търся решение за тънката лигавица. Според лекаря причина може да е кюртажа и затова иска да направим надраскване. Ама той беше в края на 2023 г. Когато ходих при него в края на май ми беше 7 мм на 6 ден от цикъла. Прави си каквото си иска 😀 пия всички добавки от списъка на Денис, но досега пиех по едно хапче 268 мг витамин Е, сега ще удрям по две. Имам и чай от листа от малина, нещо друго?
Като прибавим и ниския АМХ и става чудно 😀

# 731
  • Be realistic - plan for a miracle.
Утре вероятно ще е пик Simple Smile Започни измерване 2 пъти дневно, за да не го изпуснеш.
За по-дебела лигавица може да добавиш вит. Е по 15 - 30 мг на ден, той също подпомага.

# 732
Арвен, това не е положителен тест за овулация. Продължавай да следиш. За мен докато не стане тестовата линия доста по-наситена от контролната, не е положителен. А easy at home си се насищат много добре при скока на ЛХ. Хващам си пика без да се стискам няколко часа дори.

Аз ще ви попитам нещо друго, тази година започнах да имам големи проблеми с безсъние. Буквално прескачам нощта, будувам до 5ч и накрая леко се унасям, но не влизам в дълбок сън. На круиза така 3-4 нощи почти не мигнах, пия приспивателни с мелатонин и билки, не ми помагат. Напрягам се много, че не мога да изпадна в състояние на сън, сърцето ми започва да блъска в гърдите. Снощи пак не съм спала.
Чудя се, дали е възможно да е свързано с притесненията и тревожността заради репродуктивните ми проблеми.
Ужасно, ужасно е да минават часовете през нощта, всички да спят и на теб да ти е невъзможно да си изключиш мозъка.
Някоя да се е сблъсквала с нещо подобно?

# 733
Тирамису, има може би вариант да е от прогестерона.

Иначе аз рядко съм докарвала по-наситени черти от тези, а овулация съм имала всеки месец, та при всеки е различно. За мен това от снимката би било пик.

# 734
Много стрес, Тирамису, от там и кортизоли и нощно безпокойство. Аз съм поне няколко дни в месеца така. Колкото повече се напрягам да спя, толкова по-зле става. Най ми помага да съм абсолютно физически уморена + ранно лягане.

Общи условия

Активация на акаунт