Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 310
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Хидросалпингс се вижда на ехограф само ако е МНОГО зле положението. В такъв случай е абсолютно невъзможно да се пропусне на цветна снимка, ти такава си правила, така че не вярвам да ти има нещо.

На ЯМР се вижда също. Ако си с направление аз бих отишла на ЯМР, не заради нейните опасения, а защото е много мощна машина и наистина много неща се виждат на него.

# 91
всички тук, които сме имали бременности дали завършили с живо и здраво дете, дали продлъжили до 5-6-7 месец, ще ти кажа, че бременността не е цветя и рози и е много важно да имаш човек, който те подкрепя.
То ако за бременността кажем, че не е цветя и рози, гледането на дете не знам как да го опиша даже…
Хвърлям ви по едно око (заради някои дами, на които стискам палци) и даже леко се усъмних в цялата тази история -  хора приближаващи 40 да реват и да се молят, па той се съгласил, въпреки че не искал дете, сега пък бил изнервен от резултата, пък круиз предстоял… Но все пак желая най-добър развой на потребителката.
Нищо чудно че в темата все по-малко и нови, и стари момичета пишат вече

# 92
Здравейте, момичета!
Аз не смятам да давам мнения на отношения, в които не участвам. Изписали сте доста коментари по темата и не виждам смисъл...
Съболезнования Белийв!

Влизам с може би тъп въпрос, но ще си го задам ...

За първи път резултатът ми от цитонамазка е 1 група, чудя се как е възможно това при положение, че на Фемофлора светнах като коледна елха... Секретите са взети в един и същи ден и за двете изследвания. Да се съмнявам ли в резултата от цитонамазката?

# 93
Еми, същата работа и при мен. Цито и МКБ в един и същи ден. МКБ свети като елха, цитото ми е група 1. Правих и колпоскопия, док каза, че съм здрава като 18 г девойка, хахха. Т.е, всичко с шийката беше наред. Уж едното е вагинален, другото цервикален секрет, ама пък са близо едно до друго. Аз се усъмних да не ми е замърсена МКБ пробата, защото ми я дадоха в едно листче и увита в калцуни, от тия дето се слагат на краката ( смятай каква хигиена)

# 94
  • На изток от Ада
Селсера Flushed

При мен минаха 23 дни от МА . Чудя се кага да чакам мц . Чета че можело 4-8 сед...

# 95
Да, при Фемофлора се взема и цервикален секрет ... Не знам вече какво да си мисля..

# 96
  • Замък сред облаците
Цитото е за клетъчни изменения. Не е задължително да е по-висока групата при инфекции винаги, просто може да е.
При мен примерно от цервикса е 1 група, от влагалището е 2А със забележка за възпаление.

Съболезнования за загубите, момичета!

# 97
Салсерсa, a от ЦС в доверена клиника (например Турция) дали би имало смисъл? Аз не съм проучвала за варианта с пяна и не знам дали е толкова добър заместител. Иначе и при мен имаше съмнение за нещо такова от старите снимки от ЦС и Калчев каза, че по МБ биопсия ще си проличи има ли запушване. После не коментира такова нещо като видяхме резултатите. Сега май ще стреляме с трансфер след лечение на бактерии без проверка на тръбите.

# 98
Благодаря за новата тема и орисването!!
Рейв Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Фай HeartpulseFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

Не знам и аз, как е редно да постъпя, наистина самочувствието ми е под земята. Всяка нормална жена би си събрала багажа вече.
Тирамису, тихичко честито!
Аз мисля, че като се изнесеш (дори не го мисли като окончателно, времето ще покаже) ще се случат две неща:
1. Ще ти се пооправи самочувствието
2. Този ще има възможност истински да помисли иска ли те + дете или не.

п.п. Успех на всички и през каквито и препятствия да пременавате в момента нека са последните!

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:21 от Одри ♡

# 99
Тирамису, много те прегръщам и стискам палци всичко е наред 🤍 Това е прекрасна новина, така че и аз мисля, че в момента е най-добре да се съсредоточиш върху хубавото, да мислиш положително, да правиш каквото трябва като изследвания и прегледи.... Пък всичко останало, то ще си покаже с времето... Обърни си внимание на себе си на първо място 🤗

Аз съм около седмица след доказаната овулация. За първи път бяхме толкова старателни в опитите сякаш. Тази седмица въобще не ми понасят жегите и (не мисля, че си втълпявам уж...) усещам нещо различно. Знам, че може да е филм и че е супер рано. След седмица ще разбера - решила съм, че в края на другата седмица ще направя кръвен. Защото и на мен ми предстои пътуване, в България...но пак, притеснявам се как ще съчетая всичко.
Но да стигнем дотам... 😀

# 100
  • На изток от Ада
Успех Есен!.

Аз пък съм с болки от ляво вкл и кръста .
Че о ли е ? Надявах се мц да е тези дни  .

# 101
Тирамису, честито за положителния тест, нека е успешна и лека бременноста ти и дано ти донесе всичката радост на света! Периода в началото винаги е пълен със смесени емоции и известна доза притеснения с или без подкрепата на близките. И на мен ми се наложи да пътувам седмица след + тест - беше ми притеснено, постоянно изморено, нямах търпение да се прибера да отида на преглед, проспах почти цялата почивка и на масата с приятели ми беше малко тъпо защото бях бременна и се вълнувах, бях на терапия с фракси ( а какъв екшън беше диагнозата+началото на терапията) и всякакви неща ми се случваха, а не можех да ги споделя все още. Беше хубава почивка, по хубав повод, но просто не можах да се насладя - не пих, не ядох сума ти неща, не се къпах в морето или басейна, не бяхме интимни и нямах сили да обикалям забележителности. Та ти си прецени за круиза, грижи се за себе си и здравето си и най-вече за спокойствието си.

# 102
Аз пък този месец се надявах на чудо, защото в предишния цикъл с по 1 таблетка летрозол при мен се случи овулация. Въпреки че след овулацията имах функционално кървене, което продължи около 8-9 дни.

Но когато менструацията не спря и след 9-ия ден, стана ясно, че и този месец няма да се получи. На 12-ия ден бях на фоликулометрия, а гинеколожката ми каза, че менструацията всъщност е започнала отново. Тоест – 7 дни нормална менструация, после 3 дни зацапване, и след това пак започна кървене. Фоликули нямаше, ендометриумът беше тънък, така че решихме да изчакаме този цикъл, за да се възстанови хормоналният фон, а от следващия вече ще пия по 2 таблетки. Така че още един месец ще мине напразно.

Покрай всичките тези кръвотечения за пръв път в живота си преживях паник атака. Последните няколко дни бяха много тежки емоционално, но вече съм приела ситуацията и този месец просто искам да си почина и да не се натоварвам психически.

Есен, дано да дойдеш при нас с добри новини следващата седмица!

# 103
Здравейте, момичета. Аз съм нова тук, въпреки че от известно време ви чета редовно.
На 35 години съм, имам две деца на 4 и 6 години. Борим се за 3то детенце и желанието ми е толкова силно, както беше за първото. При първите 2 бременности нямах проблеми (освен лека хиперпролактинемия преди първото забременяване), но сега е истинска драма. За съжаление имах кухо яйце преди година. От тогава минах през 5 гинеколога с много различни мнения. В крайна сметка се оказах с полип на матката, истмоцеле, спастичен кръвоток към матката, и съмнение за придобита тромбофилия, както и следи от уреаплазма. Само допреди 2 месеца това бяха напълно непознати термини за мен и все още съм леко в шок.
Последните 2ма специалисти, при които отидох, бяха Вецев и Калчев. Сега много се колебая при кой да направя хистероскопия и последващо проследяване на състоянието.
При Вецев отидох със записан час. Не ми допадна особено заради противоречията в изказванията му откъм лечение, и заради грубото му отношение. Но пък е голям и широкоспектърен специалист, който се надявах да ми следи бременността един ден, дай Боже.
Калчев в сравнение е супер позитивен, и което е по-важното, много обстойно ме прегледа, установи и адресира проблемите с кръвотока, назначи изследвания за придобита томбофилия. Обаче доколкото четох тук, след най-много 2 прегледа препраща към други специалисти. Супер случайно получих час за преглед и дата за хистеро през този месец. Моят редовно записан час беше за ноември.
Леко съм в дилема при кой от двамата да отида за хистерото. Клоня лъм Калчев, но ще се радвам да чуя и вашите мнения.

На всички пожелавам пухкави и здрави бебенца. Simple Smile

# 104
Защо да прехвърля към други специалисти? Мисля че само ако сте категорично за инвитро препраща?

Общи условия

Активация на акаунт