Име на детето

• 3 320
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Поне да си измисли някакво галено име, с което да се обръща и да не подвиква на детето като на кученце.
А ти наистина очаквай тепърва изненади от него и роднините му.
Добре е да поговорите, защото той е баща и е време да порасне, вместо да рови теми с давност 2 години. Ако изобщо иска да живеете в разбирателство, но може други идеи да има за бъдещето.
Ще пробвам тази вечер да поговоря с него...
Снощи му казах преди да влезна да раждам пред болницата го питах последно как ще се казва на татко ли го кръщаваме каза да , след като ме вкараха в болницата преди да дойдат да ме питат за име пак му звъннах и го питах да на баща ти нали ти казах 100 пъти ли ще ме питаш  и снощи като станаха тези разправийй просто незнам във такава ситуация съм , че . И ми заявява, че съм го превъртяла да го крътим на татко защото съм искала на него.

# 16
  • Далечният изток
Що просто не спреш да се обясняваш?

# 17
Що просто не спреш да се обясняваш?
Защото искам да получа мнение от други хора, какво е тяхното мнение за нашата ситуация. Да разбера дали аз имам вина ,понеже няма на кой да споделя и да разбера от чужда гледна точка след обяснение на ситуацията какво мислят !

# 18
  • Далечният изток
Не, не се обяснявай на мъжа ти и на свекъра ти. Детето си има име и точка.

# 19
Е, как може големи и уж зрели хора да си тровят ежедневието с такива глупости? Мъжът ти се държи като двегодишен, който се е сетил, че вчера си е счупил играчката и днес започва да се тръшка за това. Много инфантилно, дребнаво и глупаво и за мен това е сигнал за други бъдещи проблеми.

# 20
Не, не се обяснявай на мъжа ти и на свекъра ти. Детето си има име и точка.
Така мисля да направя, и дано се спрът вече, че незнам до кога ще изтърпя . Simple Smile Аз искам да се разберем с добро и мразя конфликт и интруги,  но всичко каквото кажа се разбира наобратно.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:46 от Slavena_

# 21
  • София
Ама детето на месец и половина ли е, или на година и половина?
Щото, ако е 2рто изобщо не вярвам.
Ако е 1вото бих го повярвала и ще кажа да не се обясняваш много-много, а да си гледаш детето. Ако пък има настройване и негативна енергия да си помислиш така ли искаш да изживееш живота си.
И в българския език няма глагол, който да завършва на "ът". Два пъти го видях!

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:05 от Светулчица

# 22
Първо, спри да се обвиняваш! Ако мога да ти предам едно, то е - "Можеш да влияеш/променяш само един човек - себе си". Нито мъжа ти, нито родителите - неговите или твоите! Така, както го описваш, мъжа се е съгласил за името, без реално да се е чуствал добре/съгласен или, по-лошо - харесал е името, съгласил се е, в последствие обаче, под влияние на неговите родители, си е сменил мнението на 180 градуса... Което и да е от двете, за мъж, е трагично - утре мама ще му се цупне, и ще се отметне за друго, ти как ще разчиташ на този човек, да ти е опора, да е глава на семейството? Факта, че се обръща към детето си с тате, или директно му говори, дори не знам как да коментирам... Детето има име, това име е свързано с неговата идентичност, както казаха по-горе, това не е куче...

# 23
Какъв е точно проблемът на мъжа ти? Че е на твоя баща или че не е на някой от техните? Защото има разлика. Да разкрия една тайна, детето може и да не е кръстено на никой баба и дядо, не е задължително. Може да е с абсолютно неутрално име, дет се вика "на себе си". Коментирали ли сте изобщо такъв вариант тогава, май не. Та питай мъжа си първо защо не е предложил други варианти тогава, и ако беше неутрално пак ли щеше да се цупи. Нека се изясни дали са очаквали и държали да е на свекъра или важното е да не е на тъста /макар че май е риторичен въпрос/.

Имаше една тема, дето беше огромна драма детето да е на тъста, уж че било кофти производното име за момиче. Неутрално да било какво ли да не било, само да не е на другия дядо. Било неблагодарно към свекърите дето дали жилище... Тук тъстът помага и пак. Та нищо няма да ме учуди.

# 24
Какъв е точно проблемът на мъжа ти? Че е на твоя баща или че не е на някой от техните? Защото има разлика. Да разкрия една тайна, детето може и да не е кръстено на никой баба и дядо, не е задължително. Може да е с абсолютно неутрално име, дет се вика "на себе си". Коментирали ли сте изобщо такъв вариант тогава, май не. Та питай мъжа си първо защо не е предложил други варианти тогава, и ако беше неутрално пак ли щеше да се цупи. Нека се изясни дали са очаквали и държали да е на свекъра или важното е да не е на тъста /макар че май е риторичен въпрос/.

Имаше една тема, дето беше огромна драма детето да е на тъста, уж че било кофти производното име за момиче. Неутрално да било какво ли да не било, само да не е на другия дядо. Било неблагодарно към свекърите дето дали жилище... Тук тъстът помага и пак. Та нищо няма да ме учуди.
Проблема му е , че малкия е кръстен на моя баща и той тогава се е съгласил  ейтака защото съм го принудила едва ли не така го изкарва, а аз поне 10 пъти съм предлагала имена  и дори и неотрални на никой и все не не не . Когато дойде времето да раждам и го питах последно как ще се казва той каза на баща ти , но след като е казал на техните , че малкия сме го кръстили на баща ми е имало скандали  , че първото внуче  трябвало да се кръсти на тях как можело  и така нататък ...аз съм била в болницата незнам какво точно се е говорило и сега след една година и 5 месеца той ми заявява , че никога нямал да каже на детето по име защото не можел да възприеме името за да му вика така.

# 25
^а иначе мъжът ти може да възприема помощта на баща ти, нали! Кажи му че е неблагодарник, а родителите му манипулатори.

# 26
^а иначе мъжът ти може да възприема помощта на баща ти, нали! Кажи му че е неблагодарник, а родителите му манипулатори.
Мм да така излиза .Татко не знаеше ,че ще го кръстим на него даже ми викаше да не ти саздадът проблем нещо ако трябва да го прекръстим, аз питах мъжът ми тога той каза  не не така си остава. Но тогава татко беше хубав явно ,защото преди да родя мажът ми го съкратиха от работа понеже затвориха предприятието във, което работеше и бяхме малко във кофти ситуация татко дойде и каза аз ще ви помогна с каквото мога няма се притеснявате той ми купи кошарата на бебето ,скрин, гардероб, и количка през цялата бременност той ме караше на прегледи но сега явно вече не е хубав след настройването срещу него.

# 27
+100 на това след последния пост на авторката с уточненията. А че свекърите искали точно на тях ясно, не се учудвам. Поредните дето живеят в 19 век и те тормозят с очакванията си че и постфактум /безсмислено оттам и още по-абсурдно/. Но майната им да си мрънкат, проблемът е, че мъжът пее с тях в 1 хор. Нагъл е.

# 28
И какво очакваш да стане като за пореден път говориш с мъжа си и свекърите? Че ще признаят, че грешат?
Престани да дълбаеш, да показваш, че ти е гадно, ако можеш и да не се тормозиш - най-добре! Все някак си ще започне да се обръща към него. А на детето от  "Ела, тате!" нищо няма да му стане. По-лошо е, ако го пренебрегва напълно.
Дистанцирай се колкото можеш от свекърите. Предполагам, че не живеете заедно, щом баща ти помага. Хладни, любезни отношения, без да се оправдаваш и да се надяваш, че ще постигате съгласие по всички въпроси.

# 29
И какво очакваш да стане като за пореден път говориш с мъжа си и свекърите? Че ще признаят, че грешат?
Престани да дълбаеш, да показваш, че ти е гадно, ако можеш и да не се тормозиш - най-добре! Все някак си ще започне да се обръща към него. А на детето от  "Ела, тате!" нищо няма да му стане. По-лошо е, ако го пренебрегва напълно.
Дистанцирай се колкото можеш от свекърите. Предполагам, че не живеете заедно, щом баща ти помага. Хладни, любезни отношения, без да се оправдаваш и да се надяваш, че ще постигате съгласие по всички въпроси.
Лошото е ,че сме във един двор  но във различни постройки ,и мен докато ме няма явно пълнят на мъжът ми главата със глупости ... аз му предложих да се махнем той не иска.... на мен не са ми толкова проблем свекърите ,че мрънкат а той,че така каза ...вместо да се радваме той ми натъква за името .... надявам се да го преживее някакси и да започне да казва на малкия по име докато порасне да разбира ... искам да говорим , да се разберем  да му помогна ако нещо го мъчи да се разреши , но се почват едни викове и скандали и просто не става да се говори с него по тази тема ... много ми е трудно

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:00 от Siska 99

Общи условия

Активация на акаунт