Седма тема на чакащите

• 28 374
  • 468
  •   1
Отговори
# 225
Някой, който не се страхува от бебета под 7-8 месеца ще извади късмет:
https://www.facebook.com/share/p/175gKrsuZv/

Голям сладур е. Дано скоро бъде в обятията на своите мама и татко.
Успех на малкото слънце. Да озари и да внесе много радост и щастие на новите родители.

# 226
Здравейте, отново!
Дойде моментът, в който да се поинтересувам колко време отнема процедурата по осиновяване в Софийски градски съд. В София -град е доста натоварено с дела и ме притеснява, защото чувам слухове, на които не искам да вярвам - от порядъка на 6-8 месеца. Моля някой колко близката 1 година е минал през този съд да сподели мнение.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 21:36 от НМ

# 227
Здравейте, отново!
Дойде моментът, в който да се по-интересувам колко време отнема процедурата по осиновяване в Софийски градски съд. В София -град е доста натоварено с дела и ме притеснява, защото чувам слухове, на които не искам да вярвам - от порядъка на 6-8 месеца. Моля някой колко близката 1 година е минал през този съд да сподели мнение.
Благодаря!

До колкото съм запознат, делата при пълно осиновявсне са приоритетни.
Примерно нашето дело беше м.Август, точно предотпускарско , но съдията го издърпал приоритетно и го насрочиха 10 дни след въвеждането му в съда.
А от социалните ни казаха поне 1 м.
Незнам сега, как е!? Предполагам няма промяна.

# 228

Мамо Ру, коментарите направо ме съсипаха под тази публикация. Хората са тотално неадекватни. Мислят си, че деца се осиновяват като си ги харесат на снимка във ФБ...

# 229

Мамо Ру, коментарите направо ме съсипаха под тази публикация. Хората са тотално неадекватни. Мислят си, че деца се осиновяват като си ги харесат на снимка във ФБ...

То цялата ни "Държава" е неадекватна.
Вярно, че хората си мислят, че е както да осиновиш куче, на ти го, дай ми го и готово. Даже несъм сигурен, дали и животно може да осиновиш така.
Твърде неуки сме в много области.

# 230
Здравейте, отново!
Дойде моментът, в който да се по-интересувам колко време отнема процедурата по осиновяване в Софийски градски съд. В София -град е доста натоварено с дела и ме притеснява, защото чувам слухове, на които не искам да вярвам - от порядъка на 6-8 месеца. Моля някой колко близката 1 година е минал през този съд да сподели мнение.
Благодаря!

До колкото съм запознат, делата при пълно осиновявсне са приоритетни.
Примерно нашето дело беше м.Август, точно предотпускарско , но съдията го издърпал приоритетно и го насрочиха 10 дни след въвеждането му в съда.
А от социалните ни казаха поне 1 м.
Незнам сега, как е!? Предполагам няма промяна.

Благодаря! Аз също знам че са приоритетни, ноооо на теория. За това питам за практиката. Защото аз още сега преди делото си късам нервите с РДСП. Все някакъв документ не им е окей. И за това се притеснявам приоритета да не е само на хартия.

Благодаря отново за отговора.

# 231
Нашето дело не беше в София и не мога да помогна, но ЧЕСТИТО 🤗 това е прекрасна новина. Такива чакам с нетърпение. Надявам се всичко да мине бързо и скоро да сте заедно, ако е ок, ще разкажеш ли: колко чакахте, как стана всичко? Помня как с нетърпение чаках такива новини, докато и ние чакахме, за да се надявам и да си представям как все  някога ще се случи и на нас.

# 232
Само за Стара Загора знам, че делото се гледаше три месеца след внасяне на документите. Иначе си има срок - до месец трябва да бъде разгледано.

# 233
Нашето дело не беше в София и не мога да помогна, но ЧЕСТИТО 🤗 това е прекрасна новина. Такива чакам с нетърпение. Надявам се всичко да мине бързо и скоро да сте заедно, ако е ок, ще разкажеш ли: колко чакахте, как стана всичко? Помня как с нетърпение чаках такива новини, докато и ние чакахме, за да се надявам и да си представям как все  някога ще се случи и на нас.
Обещавам много подробно да разкажа, след като се успокоят нещата.

# 234
HM, нали вие отказахте близнаците? Друго предложение ли получихте или размислихте и решихте да вземете близнаците?

# 235
HM, нали вие отказахте близнаците? Друго предложение ли получихте или размислихте и решихте да вземете близнаците?

Отказахме близнаците, да. Не сме получавали друго предложение. Какво обещах ще разкажа всичко след докато мине делото.

# 236

Отказахме близнаците, да. Не сме получавали друго предложение. Какво обещах ще разкажа всичко след докато мине делото.
Успех на делото дано всичко мине добре. Пожелавам ви здраве, щастие и късмет. Бъдете спокойна и мислете позитивно. Всичко ще се нареди защото Господ си знае работата.
ПОСЛЕПИС :
Чакаме с нетърпение да ни разкажете за това как всичко е минало.

# 237
Здравейте, ние решихме да осиновим момченцето.Веднага подадохме документите.Не бяхме подготвени с име, искаха ни веднага да запишем новите имена в социалното,като ни подготвяха документите.Добре, че си е родено на дата, на която честваме имен ден.И моят мъж ми каза,че неговата баба е казвала навремето,че като се родиш на дата на светия, да те кръстят на него, за да си имаш закрилник.И така.Тази неделя пак ще отидем да го видим.Започнахме с пазаруването, но нали ще излизам в майчинство обучавам двама човека едновременно на работата и глава не мога да мръдна поне до 14 ти докато оправя ДДС то на фирмите.Голямото дете много се зарадва.Сега вече като ходим при бебето ще си ходим тримата.След делото,ще чакаме 7 дена и на 8 мия ще си прибираме детето вкъщи.И така.Между другото шефката на социалното ми каза,на няколко пъти,че понеже имам вече 1 дете повечето от съвета били против да ни дадат детето на нас,но тя знаела как да ги обработи.Няколко пъти ни го каза.Естествено,че на делото ще нося почерпка. Даже може нещо символично и лично да нося на нея и на социалната.Ако се сетя нещо ще ви пиша допълнително.

# 238
Честито, samanta_anta 🍀

Много искам и ние да подадем за второ осиновяване, ама мъжа ми с дърпа, не от нежелание, а от разни неща, които се случват в кариерен план. Като гледам се чака доста и ми се искаше да тече време, ама когато трябва, ще се случи.

Ще чакаме да разкажеш повече Simple Smile

# 239
Здравейте, ние решихме да осиновим момченцето.Веднага подадохме документите.Не бяхме подготвени с име, искаха ни веднага да запишем новите имена в социалното,като ни подготвяха документите.Добре, че си е родено на дата, на която честваме имен ден.И моят мъж ми каза,че неговата баба е казвала навремето,че като се родиш на дата на светия, да те кръстят на него, за да си имаш закрилник.И така.Тази неделя пак ще отидем да го видим.Започнахме с пазаруването, но нали ще излизам в майчинство обучавам двама човека едновременно на работата и глава не мога да мръдна поне до 14 ти докато оправя ДДС то на фирмите.Голямото дете много се зарадва.Сега вече като ходим при бебето ще си ходим тримата.След делото,ще чакаме 7 дена и на 8 мия ще си прибираме детето вкъщи.И така.Между другото шефката на социалното ми каза,на няколко пъти,че понеже имам вече 1 дете повечето от съвета били против да ни дадат детето на нас,но тя знаела как да ги обработи.Няколко пъти ни го каза.Естествено,че на делото ще нося почерпка. Даже може нещо символично и лично да нося на нея и на социалната.Ако се сетя нещо ще ви пиша допълнително.

Това което Ви го е казала са пълни глупости. Явно работят по този начин, нас колко ни увещаваха, че това е избора, че незнам си и какво, да не сме се отказвали. Имам чувството ,че са на % от осиновено дете. Както се казва, не спряха да ни "омагьосват". Добре че Аз несъм податлив на такива манипулации и въобще не си го слагам .

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 12:50 от Dyado Yag

Общи условия

Активация на акаунт