Седма тема на чакащите

• 28 236
  • 467
  •   2
Отговори
# 450
Къде беше темата за похвали/оплаквания, че не я намирам?
В първия пост има линк
Имам дата за делото вече. Какво се случва, ако някой обжалва?
Единствено БР май може да обжалва. Вероятно ново дело на следваща инстанция. Мина време и не помня вече какво ми отговориха на този въпрос. До сега май не съм чувала да има обжалване, но знае ли човек? Дано всичко е наред при вас.

# 451
Здравейте,имам едно въпросче-тъй като март другата година ни изтичат документите ,а никой не ни се обажда, и искам да попитам ако до тогава не ни се обадят подновяването как протича-освен целия списък с документи,има ли посещения отново от социалните у дома,на курс ходи ли се пак?

# 452
Здравейте,имам едно въпросче-тъй като март другата година ни изтичат документите ,а никой не ни се обажда, и искам да попитам ако до тогава не ни се обадят подновяването как протича-освен целия списък с документи,има ли посещения отново от социалните у дома,на курс ходи ли се пак?

Всичко наново. Без курс. Но постоянно има промени, най-добре попитайте социалния си .

# 453
При нас, всичко се случи много бързо, делото се насрочи буквално скед няма и 10 дни. Ние с документи не се занимавахме, само подписахме готовите, с това се занимаваше Юристконсула на Дирекцията, ние си платихме само таксата в банката.
 Много бързо приключи всичко, около 1м. от първата ни среща.
Успех Ви пожелавам.

Здравейте,
Колко време чакахте? Ние чакаме почти от една година и все още няма обаждане!

Поздрави

# 454
При нас, всичко се случи много бързо, делото се насрочи буквално скед няма и 10 дни. Ние с документи не се занимавахме, само подписахме готовите, с това се занимаваше Юристконсула на Дирекцията, ние си платихме само таксата в банката.
Успех Ви пожелавам.

Здравейте,

Поздрави

5г. Писал съм нееднократно в постовете назад.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 06:23 от Dyado Yag

# 455
Успех Ви пожелавам.

Здравейте,

Поздрави

5г. Писал съм нееднократо в постовете наззд.
Ние чакаме 3 години и няма обаждане.

# 456
При около триста осиновявания годишно и около пет пъти повече желаещи да осиновят може би трябва да си огледате и заявения профил и да помислите дали не бихте направили компромис с нещо. А и списъците на АСП също може да преглеждате - част от децата ще отидат за международно, но други биха могли да имат шанс и в България.

# 457
Сега процедурата явно е по-различна от начина по който се случваше при нас.
Избирана се от регистъра 5 семейства, който са най-подходящи да детето. После съвета по осиновяване разглежда и подрежда семействата... и т.н.

# 458
Сега процедурата явно е по-различна от начина по който се случваше при нас.
Избирана се от регистъра 5 семейства, който са най-подходящи да детето. После съвета по осиновяване разглежда и подрежда семействата... и т.н.
И на мен ми се струва по различна. Незнам защо.
Ето малко инфо по темата:
http://www.google.com/url?q=https://offnews.bg/obshtestvo/spetci … fX81Y16raDmGepi73

# 459
Постоянно променят нещо. Така че, хората на които им предстои осиновяване, трябва да "ръчкат" нон стоп социалния си работник.

# 460
Постоянно променят нещо. Така че, хората на които им предстои осиновяване, трябва да "ръчкат" нон стоп социалния си работник.
Наистина е така и аз съм непрекъснато в интернет, а социалния работник не съм питала все още. Но пък в крайна сметка човек трябва да е в течение със всички новости около осиновяването.

# 461
http://www.google.com/url?q=https://offnews.bg/obshtestvo/spetci … fX81Y16raDmGepi73
Линкът е за бъдеще време, от 2027 г., когато се очаква национален регистър. Сега са по области - значи 28 регистърчета. От опита ми как работи администрацията (с най-малко усилия), предполагам, че сега работят по същия начин, който е:

В регистъра влиза нов осиновител/и. Слагат го в папката да си чака на опашката. Ако очакванията са стандартни (масовите) ще чака 2,3,4+ години. Ако е от изключенията, вероятно го слагат в друг класьор.

Когато имат ново дете (от най-желаните), отварят най-стария класьор. Някой редови служител взема първите 5-10 досиета и гледа съвпадения. От тях избира 3 или 5, които отиват на Съвет. И Съветът избира един от тях, на когото да се обади. Останалите са резерви.

При специфичните случаи, вероятно алгоритъмът е до първо съвпадение.

# 462
Линкът е за бъдеще време, от 2027 г., когато се очаква национален регистър. Сега са по области - значи 28 регистърчета. От опита ми как работи администрацията (с най-малко усилия), предполагам, че сега работят по същия начин, който е:

В регистъра влиза нов осиновител/и. Слагат го в папката да си чака на опашката. Ако очакванията са стандартни (масовите) ще чака 2,3,4+ години. Ако е от изключенията, вероятно го слагат в друг класьор.

Когато имат ново дете (от най-желаните), отварят най-стария класьор. Някой редови служител взема първите 5-10 досиета и гледа съвпадения. От тях избира 3 или 5, които отиват на Съвет. И Съветът избира един от тях, на когото да се обади. Останалите са резерви.

При специфичните случаи, вероятно алгоритъмът е до първо съвпадение.
Благодаря за полезната информация.

# 463
Поне по мое време, просто на когото му е дошъл редът и критериите съвпадат в по-голямата си част. Иначе просто няма логика във второто предложение, което получих. Като изключим възрастта 0-6 месеца, профилът беше с възможно най-стеснените и желани критерии. Да не говорим, че осинових сама и вече имах едно дете, което беше в период на адаптация, нито имам някакви връзки, нито пари. Не знам дали знаеха вече за първото дете.

# 464
Не знам дали знаеха вече за първото дете.
Двете предложения в кратък период ли бяха? И предполагам от различни области.
Сега са 28 регистъра и бас ловя, че няма никаква връзка между тях. Затова и редът идва горе-долу по едно и също време поне на 2 места.
Но при 28 области - общо взето всеки си тълкува закона различно, сега със сигурност има разлики между съветите.
Например в темата пишеше коментари как различно тълкуват произход при баща неизвестен.

Общи условия

Активация на акаунт