Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 30 989
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате пералня, в която да мога да пера пухен юрган с размер 220-240 см и тегло 3100 грама.
До колкото разбирам трябва да е с по-голям капацитет на барабана. В момента ползвам Miele W1 8кг, но мисля че тя не би се справила? Имам възможност да я преместя на друго място, където е необходима пералня и да взема нова с нужните характеристики.

# 226
  • София
Здравейте, може ли да ми препоръчате пералня, в която да мога да пера пухен юрган с размер 220-240 см и тегло 3100 грама.
До колкото разбирам трябва да е с по-голям капацитет на барабана. В момента ползвам Miele W1 8кг, но мисля че тя не би се справила? Имам възможност да я преместя на друго място, където е необходима пералня и да взема нова с нужните характеристики.

Килограмите очевидно не са проблем за машина с капацитет 8 кг, а що се отнася до обема, това е въпрос на проба. Ако успеете да вкарате юргана в пералнята и да затворите люка, ще се изпере, а ако не влезе - тогава вече може да търсите друго решение.

# 227
Здравейте!Скоро си купих тази пералня https://www.bg-mamma.com/?topic=1785103.45#:~:text=https%3A//www … Daeg%2Dlfr73844be
но последният път след пране забелязах,че има вода в чекмеджето на омекотителя.
Това проблем ли е или е нормално?

# 228
  • София
Килограмите очевидно не са проблем за машина с капацитет 8 кг, а що се отнася до обема, това е въпрос на проба. Ако успеете да вкарате юргана в пералнята и да затворите люка, ще се изпере, а ако не влезе - тогава вече може да търсите друго решение.
Благодаря за отговора. По принцип мога да натъпча юргана, но не остава никакво място в барабана. Не трябва ли да има някакво място, за да циркулира водата с перилния препарат и да може да го изпере добре?
Забелязала съм, че на програма за вълна/ръчно пране като сложа повече от предвидените за програмата килограми, някои участъци от дрехите остават сухи. Въпреки, че винаги активирам опцията Вода + (Wasser +). От което си правя извода, че ако барабана е напълнен повече от предвиденото не може да изпере добре..

# 229
Барабанът не трябва да се тъпче.

Здравейте!Скоро си купих тази пералня https://www.bg-mamma.com/?topic=1785103.45#:~:text=https%3A//www … Daeg%2Dlfr73844be
но последният път след пране забелязах,че има вода в чекмеджето на омекотителя.
Това проблем ли е или е нормално?
Този линк не води до никъде.
По принцип е нормално да остава малко вода.

# 230
  • Пловдив
Линка води към мнение, в което е споменат конкретен модел.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73844be

# 231
Здравейте. Май имам проблем с пералнята. Ползвана е малко повече от година. Модела е AEG L7FEC41PS
Жена ми забеляза, че като върти барабана на пералнята на ръка, като е празна, както върти нормално и на някое завъртане барабана рязко спира. Сякаш нещо възпрепятства въртенето.
Дали някой може да каже на какво може да се дължи? Едва ли е нормално. Не сме чували някакви неестествени шумове или някакви други неща. Жена ми даже каза, че я е пускала да пере така. Но и казах вече да не я пуска докато не установим какво се случва.
ПС - наскоро ми изчезна един чорап, който не намираме за сега. Дали може да се е наврял някъде и от него да е 🤔

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 19:10 от Г.Писаров

# 232
Проблема не е в пералнята а във юргана.

# 233
Здравейте. Май имам проблем с пералнята. Ползвана е малко повече от година. Модела е AEG L7FEC41PS
Жена ми забеляза, че като върти барабана на пералнята на ръка, като е празна, както върти нормално и на някое завъртане барабана рязко спира. Сякаш нещо възпрепятства въртенето.
Дали някой може да каже на какво може да се дължи? Едва ли е нормално. Не сме чували някакви неестествени шумове или някакви други неща. Жена ми даже каза, че я е пускала да пере така. Но и казах вече да не я пуска докато не установим какво се случва.
ПС - наскоро ми изчезна един чорап, който не намираме за сега. Дали може да се е наврял някъде и от него да е 🤔
Напълно възможно е да се наврял чорап. Светни с фенерче през дупките на барабана и се опитай да видиш. Ако е там, е по-вероятно да е тръгнал към помпата, но пък тя явно не е блокирала, та не е ясно къде е пустият чорап.
Той-барабанът, по принцип не се върти "като пиян" и по някое време след оборот-два спира все едно зацикля.
По-скоро мисля, че нищо ѝ няма на пералнята.

# 234
Напълно възможно е да се наврял чорап. Светни с фенерче през дупките на барабана и се опитай да видиш. Ако е там, е по-вероятно да е тръгнал към помпата, но пък тя явно не е блокирала, та не е ясно къде е пустият чорап.
Той-барабанът, по принцип не се върти "като пиян" и по някое време след оборот-два спира все едно зацикля.
По-скоро мисля, че нищо ѝ няма на пералнята.
Друг път не съм засичал така да прави. То и аз го завъртам веднъж, за да видя дали има останал някой залепнал чорап за барабана, като вадя прането. Жена ми днес сигурно за това го е въртяла. После и аз пробвах - завъртам няколко пъти - после рязко зацикля. След това пак си се върти нормално 🤔 Освен да я ползваме, пък каквото стане.... Поне е още в гаранция.

# 235
Ако правилно съм разбрала, аз не мисля, че е повреда. Използвайте си я.

# 236
Пробвайте да пуснете въпросният юрган на програма Памук.
Аз поне пера спалните завивки (т.нар. юргани) на 60С и Памук. Преценете вашия на какви градуси ще го пуснете.
Понякога пералнята (имам опит с два модела Миле) не иска да центрофугира на максималните обороти, 1600 или 1400 — зависи от модела. Това се случва когато пера обемни завивки. В такъв случай, когато стартирам програмата, задавам максимум 1000 оборота. След края на програмата пускам само допълнително центрофуга на максималните за модела обороти.

Програма Вълна е за около 1 кг сухо пране. Не я препълвайте.

# 237
Ако правилно съм разбрала, аз не мисля, че е повреда. Използвайте си я.
Явно не е повредена. Имаме още една от същия модел, но малко по - нова. И нейния барабан забива по същия начин ако се опитам рязко да го завъртя Simple Smile

# 238
Здравейте! Поради ограничено място, съм с пералня с горно зареждане. Бях с Candy, но се повреди. Бихте ли ме насочили към марка (бюджет около 1000 лв.)?

# 239
Всички с горно зареждане са един дол дренки, като изключвим Миле, която струва майка си и баща си. Която и да вземете, не залагайте големи надежди.

Общи условия

Активация на акаунт