Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 6 662
  • 221
  •   3
Отговори
# 45
  • на Мелмак
Да, странно ми е например как може да имаш 9кг черни дрехи накуп за пране?
Ползвам широкия отвор и обема на барабана за завивки и възглавници. А, и за леглата на кучето Grinning
Максимум я пълня на 2/3, не тегля, защото тя ми изписва колко е пълна.

# 46
  • София
Коя е годината на производство на пералня Канди С 420 ?

В интернет намирам това:

# 47
Цитирам част от статия, на която попаднах и има логика:

“По време на горещо време и наличие на полени не простирайте прането на открито, защото то действа като гъба и поема полените от въздуха, които остават в него и след изсъхването. Така полените се озовават в домовете ни — в леглото (спалното бельо), хавлиените кърпи, гардероба (дрехите).
Собственото ни пране може значително да обостри алергиите в дома ни.”

# 48
Здравейте, отскоро имам пералня АЕГ 8 кг, но не откривам отделни цикли за изплакване и центрофугиране. Помощ?

# 49
Petia, Индезитът беше на около 5 г. Вероятността да намеря място за дълбока пералня е да кажем около 1% и то с големи размествания, защото пералнята е в кухненски бокс, който е много малък и тесен.
И относно за даването на пари за пералня на 2-4г.имаш предвид, че слим моделите са стари и нови няма, така ли?

Ох, имам 2-3 дни да премисля дали може нещо да се направи...Thinking
Да се само цитирам.☺️ Само не обръщайте внимание на бъркотията.
Това е сегашното положение на слим пералнята, която се развали(40см)

Реших, че може да взема нова с нормална дълбочина - 60 см и да я сложа до печката. И тук идват въпросите:
Маркучът за чистата и мръсната вода трябва да са дълги около 2м и малко. Това проблем ли е?
Разгледах Миеле(в случай, че съпружеското тяло развърже кесията)- май всички са с панта отдясно, което ще е неудобно за отваряне(ще правим нов плот очевидно)
Та, май ще разгледам други марки(АЕГ, Бош и Електролукс, може би).
Снощи попрегледах предишната тема, отбелязах тези:

Но мисля да увелича бюджета до към 2200лв. и да взема нещо наистина добро, което да изкара дълго. 10кг.ще са ми прекалено дълбоки(гот.печка е 60см), но мисля, че пералня с дълбочина 60-62см.макс ще ми е ок .
Не държа на wi fi, тези с universal dose или там как се казваха ми изглеждат малко сложни за ползване(е сигурно не е).
Ще се радвам да ме насочите поне към кои серии да гледам. След работа ще погледна в Зора и Техномаркет някои "на живо".
 Благодаря предварително

# 50
Пералните които сте набелязали са ниския клас. Не че няма до 1000лв прилична машина, но ако имате възможност за Миле, защо не.
Има място каточели...само тези неща за съхранение трябва да изчезнат.

# 51
Те ще изчезнат, но с това отваряне на дясната страна на люка на Миеле си мисля, че няма да ми е удобно. Отляво на показаната пералня има зидана мивка, която според мен, допълнително ще ми пречи да застана по наляво. И доста дълбоки май идват

# 52
То и в сегашното положение изглежда неудобно. Вземате рулкетка и мерите ив двата случая как ще е с разстоянието.

# 53
Здравейте, отскоро имам пералня АЕГ 8 кг, но не откривам отделни цикли за изплакване и центрофугиране. Помощ?
Нещо за модел да кажеш или да гадаем?!

иванита, тази ще ти върши идеална работа и е по-евтина отколкото в Зора:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73844be

Отварянето е както трябва и няма проблем маркучите да са по-дълги. Слай я до печката, но остави един-ва пръста разстояние между двата уреда.

# 54

модел LFR61844BE/AEG 1400

# 55

модел LFR61844BE/AEG 1400
Трябвало е да викаш за помощ преди да я купиш Simple Smile   или да си дръпнеш упътването и да видиш какво има.
Моделът е съвсем базов от най-ниската 6-та серия на АЕГ. Няма такива екстри.

# 56
  • оттам, откъдето започва България
Novodomka896, ако ти се наложи да изплакваш нещо, просто ползвай 20-минутната програма без да слагаш препарат. Simple Smile

# 57
Тя си има допълнителни изплаквания, които може да включи. 20-минутната ще става за три-четири дрехи. Тя е за малко килограми.

# 58
Не съм разглеждала скоро перални, но интересно ми се струва, че всичките ми стари и действащи имаха и имат отделни функции "изплакване + центрофуга" и само "центрофуга", а сега който и да е модел да няма?
Или неправилно съм разбрала какво се търси?

# 59
  • оттам, откъдето започва България
Тя си има допълнителни изплаквания, които може да включи. 20-минутната ще става за три-четири дрехи. Тя е за малко килограми.

Имам предвид, ако е изпрала нещо на ръка и иска  да го изплакне и центрофугира в пералнята.
Допълнителното плакнете е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт