Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 13 887
  • 377
  •   3
Отговори
# 60
Тя си има допълнителни изплаквания, които може да включи. 20-минутната ще става за три-четири дрехи. Тя е за малко килограми.

Имам предвид, ако е изпрала нещо на ръка и иска  да го изплакне и центрофугира в пералнята.
Допълнителното плакнете е ясно.
Че кое пък ще е това нещо, което ще носи на изплакване и центрофуга, но няма да носи на цялостно изпиране дори и на деликатна програма в пералня, че да се пере на ръка? Чак не се сещам за такава дреха или материя.

# 61
Сега, като се замисля, всичко пера в пералнята, освен някоя кърпа, с която съм чистила кални обувки.

# 62
Пак съм аз!
Видях  препоръчаната от Петя АЕГ,
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cudGVobm9 … tc2c0OTg2OTExNg==
Предложиха ми и тази:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgb24410by?_gl=1*iikqto*_ … VtJJ9Iu33axBlkPuY
И сега се чудя коя от двете.
Обаче, друго искам да попитам, че не ми се е налагало. Когато се взима техника от интернет магазин, в случай на повреда в гаранционния срок, как става ремонта? Обаждам се и те изпращат техник, който идва на място ли? Дори в малък град?

# 63
Петя, то може и да има нещо, което се пере ръчно (и аз нищо не пера, даже естествена коприна отива в пералнята, ама да речем, че някой пере на ръка някои неща), но пък тогава няма да му трябва ни изплакване, ни центрофуга в пералня, защото ако нещо изобщо прави противопоказано прането в пералня на някоя материя дори и при ниска температура, е именно центрофугата. Затова се замислих за такъв начин на ползване, вижда ми се направо неприложим. 

# 64
Обаче, друго искам да попитам, че не ми се е налагало. Когато се взима техника от интернет магазин, в случай на повреда в гаранционния срок, как става ремонта? Обаждам се и те изпращат техник, който идва на място ли? Дори в малък град?
Не се обаждате на магазина, независимо дали е физически или онлайн.
Обаждате се на сервиза, който поддържа дадената марка. В гаранционната карта трябва да е упоменат.

# 65
Някой може ли да помогне със свързване на АЕГ 7 серия с wifi? През хотспот от телефон се свързва, а с рутер не става, въпреки че криптирането е на wpa2, а честотата 2,4. Намерих и други потребители със същият проблем, но без решение. От АЕГ ми казват, че щом се свързва с хотспот проблема не е в уреда и са си прави.

# 66
Някой може ли да помогне със свързване на АЕГ 7 серия с wifi? През хотспот от телефон се свързва, а с рутер не става, въпреки че криптирането е на wpa2, а честотата 2,4. Намерих и други потребители със същият проблем, но без решение. От АЕГ ми казват, че щом се свързва с хотспот проблема не е в уреда и са си прави.
Това прочетох на сайт на АЕГ:
"Make sure the location setting in your smartphone is turned ON ("always ON")"

иванита, избери си която ти е на сърце. В случая пералнята на Бош се води по-висок клас, защото предлага повече екстри, достъпни през wifi.
Иначе като качество на вложените "чарколяци" си е все едно с по-ниските серии на Бош и АЕГ. Демек са със сходна надежност откъм механични повреди.
Ето нещо сходно, но с wifi:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr83966oe

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 09:31 от petiaivanov

# 67
GPS-а ми е постоянно включен. Щом през хотспот става, вероятно ще да е някоя настройка на рутера, ама каква....

# 68
Здравейте и аз се намесвам с въпрос. Предстои ми закупуване на пералня, бюджет около 1000 лв. Разглеждам различни марки, но като цяло съм се спряла на Indesit, Gorenje, AEG и Bosh. Трябва ми нещо здраво и издържливо, като нямам особени претенции за шум и тн. Ще бъда благодарна за всяко мнение!

# 69
Виж назад в темата, доста коментари има за конкретни модели.
Първите две бих ги избегнала.

# 70
Здравейте!Идвам с въпрос относно тази пералня https://www.bg-mamma.com/?topic=1785103.45#:~:text=https%3A//www … Daeg%2Dlfr73844be
не можах да видя да има опция за за допълнително дозареждане,дали въпреки това могат да се случат нещата!

# 71
  • SF
Е, кой модел на Бош, тогава?

# 72
Здравейте, отскоро имам пералня АЕГ 8 кг, но не откривам отделни цикли за изплакване и центрофугиране. Помощ?
Дай снимка на дисплея. Аз съм АЕГ 7 ма серия. На самия програматор няма опция да избирам плакнене, центрофуга или източване на водата. Ако искам да правя това - има отделен бутон. Задавам дадена програма за пране, съобразена с количеството на прането и тогава с бутона избирам плакнене и т.н. На различните програми плакненето и центрофугата е с различна продължителност.
п.п. Сега погледнах в интернет посочения от вас модел - поне на снимката, която видях, на дисплея, го има този бутон. Не съм разглеждал подробно и задълбочено, отворих първия сайт, който ми излезе със зададения модел.

# 73
За почистване ползвали ли сте К2R на ДМ, другия са го спрели?
Доволни ли сте?

# 74
За почистване ползвали ли сте К2R на ДМ, другия са го спрели?
Доволни ли сте?
Ползвала съм, но не знам кой е другият, който е спрян. То няма как да се каже баш за такъв препарат (поне според мен) доволна ли съм, защото преди почистване пералнята нито е била видимо замърсена, нито виждам вътре какво се случва, т.е. нямам база да направя някаква съпоставка. Надявам се, че си върши невидимата работа по поддръжка и това е...

Общи условия

Активация на акаунт