Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 025
  • 381
  •   1
Отговори
# 75
За почистване ползвали ли сте К2R на ДМ, другия са го спрели?
Доволни ли сте?
K2r не е марка на ДМ.
Само него използвам, защото е много по-добър от всички течни препарати за почистване, които не правят нищо.

# 76
Здравейте, отскоро имам пералня АЕГ 8 кг, но не откривам отделни цикли за изплакване и центрофугиране. Помощ?
Дай снимка на дисплея. Аз съм АЕГ 7 ма серия. На самия програматор няма опция да избирам плакнене, центрофуга или източване на водата. Ако искам да правя това - има отделен бутон. Задавам дадена програма за пране, съобразена с количеството на прането и тогава с бутона избирам плакнене и т.н. На различните програми плакненето и центрофугата е с различна продължителност.
п.п. Сега погледнах в интернет посочения от вас модел - поне на снимката, която видях, на дисплея, го има този бутон. Не съм разглеждал подробно и задълбочено, отворих първия сайт, който ми излезе със зададения модел.

Благодаря! Първо избирам програмата и след това бутона за плакнене/центрофуга - така ли?

# 77
Здравейте, отскоро имам пералня АЕГ 8 кг, но не откривам отделни цикли за изплакване и центрофугиране. Помощ?
Дай снимка на дисплея. Аз съм АЕГ 7 ма серия. На самия програматор няма опция да избирам плакнене, центрофуга или източване на водата. Ако искам да правя това - има отделен бутон. Задавам дадена програма за пране, съобразена с количеството на прането и тогава с бутона избирам плакнене и т.н. На различните програми плакненето и центрофугата е с различна продължителност.
п.п. Сега погледнах в интернет посочения от вас модел - поне на снимката, която видях, на дисплея, го има този бутон. Не съм разглеждал подробно и задълбочено, отворих първия сайт, който ми излезе със зададения модел.

Благодаря! Първо избирам програмата и след това бутона за плакнене/центрофуга - така ли?
Да. Както казах, на различните програми, тези цикли са различно време. Колкото е по - продължителна програмата, толкова по - продължителни са и тези цикли.
Разбира се, трябва да се съобрази и програмата с количеството пране.
Например, ние перем предимно на програма памук. Прането е около обикновено е около 5 - 6 кг. Понякога се случва праха за пране да е дошъл малко в повече и след последната центрофуга да има още пяна по прането. Тогава използвам бутона за плакнене и центрофуга. Ако оставя на същата програма - Памук - времето на тези цикли е четиридесет и няколко минути - не го помня точно. По някога пяната е много малко и тогава сменям на друга програма - ползвам Микс 69. Тя е за 5 кг. пране. Като пусна на тази програма само плакнене и центрофуга, времето за тези цикли е 13 мин. мисля.
И така - ако имам нужда от плакнене, преценявам какво и от какво искам да се изплакне, количеството, и тогава избирам програмата.
Надявам се, че е станало ясно какво се прави.

# 78
  • SF
Кой модел на пералня Bosch да купя? Искам да може да пере и по-малко от 5 кг. пране.
Bosch добър избор ли е?

# 79
  • на Мелмак
Има ли пералня, която да не може да пере по-малко от 5кг?

# 80
  • SF
Не знам.
Аз редовно ще пера под 5 кг. За какво да купувам някакви с огромни барабани за по 8-9. Това имах предвид, ако не се е разбрало.
Сега след разяснението имате ли препоръка и мнение за Bosch?

# 81
  • на Мелмак
Ами точно за Бош е препоръчвано най-много. Просто трябва да прочетете и да съобразите с вашите нужди и бюджет.

# 82
Кой модел на пералня Bosch да купя? Искам да може да пере и по-малко от 5 кг. пране.
Bosch добър избор ли е?
Всяка пералня ще пере под 5 кг. За сам човек е нормално да пуска под максума който пише на инструкциите.

Бош е много хвалена марка напоследък, но гледам че новите ги правят в Турция.

# 83
Не знам.
Аз редовно ще пера под 5 кг. За какво да купувам някакви с огромни барабани за по 8-9. Това имах предвид, ако не се е разбрало.
Сега след разяснението имате ли препоръка и мнение за Bosch?
“Огромният” барабан от 8-9 кг ще е удобен за завивки, шалтета и други обемисти изделия. Освен това, програмите за максимален капацитет на пералнята са ограничен брой, основно програма Памук.
Деликатни, дънки, ризи, вълна, връхни и спортни дрехи, и т.н. обикновено са за по 2, 3 или 4 кг.

Та, не се ограничавайте в пералня с предварително детерминиран малък капацитет.

# 84
  • SF
В кой магазин ми препоръчвате да се появя и да огледам Бошовете. Ще разчитам и на момчетата и момичетата, които продават. Често си четем заедно табелките и се чудим какво е искал да каже авторът, но ако разполагат с някаква статистика коя се продава най-много и се харесва най-много.
Другата, която бих купила, ама... не знам дали си струва, е Miele, но в по-ниския ценови клас, не тези от 3000 лева.

# 85
В кой магазин ми препоръчвате да се появя и да огледам Бошовете.
В който има добра оферта за съответения модел.
Конкретни модели са препоръчвани назад по страниците на темата. Харесайте си според програми, функции и цена, та тогава тръгвайте да търсите коя верига я дава най-изгодно. Магазините за техника са ясни, няма значение откъде ще се купи.

# 86
Момичета, здравейте!
Аз си поръчах АЕГ-то:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr73844be/
Чакам го в четвъртък, а за сега си свалих упътването и чета. И едно въпросче, възниква, на което НЕ получих еднозначен отговор :
Пералнята ще е на около 2+ м. от крана за вода и канала, т.е. маркучите, които идват с нея ще са къси. В един магазин ми казаха, че трябва да закупя оригинални, за да важи гаранцията. В друг - да отида, в който и да е магазин и да си купя маркучи с исканата дължина. И сега се чудя кое е вярното. И ако трябват оригинални, в сайта на аег ли да търся, защото в техномаркет, зора и и пр. не продават.

# 87
Момичета, здравейте!
Аз си поръчах АЕГ-то:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr73844be/
Чакам го в четвъртък, а за сега си свалих упътването и чета. И едно въпросче, възниква, на което НЕ получих еднозначен отговор :
Пералнята ще е на около 2+ м. от крана за вода и канала, т.е. маркучите, които идват с нея ще са къси. В един магазин ми казаха, че трябва да закупя оригинални, за да важи гаранцията. В друг - да отида, в който и да е магазин и да си купя маркучи с исканата дължина. И сега се чудя кое е вярното. И ако трябват оригинални, в сайта на аег ли да търся, защото в техномаркет, зора и и пр. не продават.
Глупусти, купих си от Баухаус, че имаха най-различни дължини.

# 88
Момичета, здравейте!
Скрит текст:
Аз си поръчах АЕГ-то:
Нямат никакво значение маркучите за валидността на гаранцията. Купи който и да е. Няма какво да им се набутваш с оригинални, които са си същите Simple Smile

# 89
В кой магазин ми препоръчвате да се появя и да огледам Бошовете. Ще разчитам и на момчетата и момичетата, които продават. Често си четем заедно табелките и се чудим какво е искал да каже авторът, но ако разполагат с някаква статистика коя се продава най-много и се харесва най-много.
Другата, която бих купила, ама... не знам дали си струва, е Miele, но в по-ниския ценови клас, не тези от 3000 лева.
Има Миле на промоция в Технополис, мисля към 1600 беше най евтината.
Според мен немското си е немско, но и Бош са хубава марка,

Общи условия

Активация на акаунт