Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 6 743
  • 221
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!Предстои ми смяна на пералнята и съм се насочила към нови модели,но мой познат майстор ме убеждава да взема Бош -2 серия,те можели да се отремонтират при повреда.Какво е вашето мнение?

# 31
  • на Мелмак
Много се пише за моделите. Много мнения има. Ако искате някой да обори вашия познат майстор, не знам дали има желаещ. Аз лично стари модели не бих си взела. Искам да ми е удобна, модерна, ползвам различни програми, автоматично дозиране. Харесват ми новости. Пералнята ми е на около 8г. Мисля, че ще изкара още толкова, но мисля и да я ъпдейтна. Ако мисля за ремонт на нова пералня, защо да я купувам? Но това съм аз и моето виждане. Вие сами ще решите как да си похарчите парите! Успех ви желая Simple Smile
Бубе, мерси! Ще ходя да я гледам Grinning пак Grinning

# 32
И аз не бих взела морално остаряла пералня (и въобще уред) с довод, че можела да се ремонтира. Самата мисъл за покупка на каквато и да е вещ по такъв критерий  ми е противна. По-скоро бих проучила кое е с по-високо качество, за сведа до минимум вероятността да ми се налагат чести ремонти по време на експлоатация и бих гледала да ме устройват функциите и удобството при работа.

# 33
Здравейте!Предстои ми смяна на пералнята и съм се насочила към нови модели,но мой познат майстор ме убеждава да взема Бош -2 серия,те можели да се отремонтират при повреда.Какво е вашето мнение?
Важно е да споменете с какъв бюджет разполагате.

Аз за техника пари не жаля и инвестирам в качество и съвремие на уреда.

Но… Да дам пример:
По ваканционни имоти имам “удоволствието” да ползвам знайни и незнайни марки перални.
Миналото лято в един от имотите имаше една нова пералня (нямаше надпис за марка по нея, представете си), която переше ужасно.
Тези дни пък прах на едно, сигурно двадесетгодишно, АЕГ, модел 60610. Максималните обороти на центрофугата бяха 1000 и всеки път си мислех, че машинката се готви за излитане. Обаче пък, переше добре.

Ако съвсем нямате бюджет, то заложете на по-стара и надеждна (според вашия познат) технология.

Ако нямам наличен бюджет, аз бих потърсила за оферти от магазините за покупка на изплащане без оскъпяване и бих взела съвременна и качествена пералня.

# 34
Бюджета ми е до 1500лв,и се ориентирах към по нови модели,но той смята да съм съм си купила от по стария надежден модел и сега съм разколебана.

# 35
Бюджета ми е до 1500лв,и се ориентирах към по нови модели,но той смята да съм съм си купила от по стария надежден модел и сега съм разколебана.
В този случай не го мислете — купете си хубав и съвременен уред. Екстрите си заслужават, не са глезотии.

# 36
Покажете му на този неук човек тези две картинки- едната е от 2 серия, а другата от 4 серия и го питайте как ще им смени лагерите и какво по-точно ще им отремонтира:
Скрит текст:

Купете си свястна пералня и не се занимавайте с този човек, който изобщо не е в час какво се предлага на пазара. Беше то, ама преди няколко години....

# 37
От Миле пак ми изпращат оферти. Гледам пералня за 10 кг., 1400 ц. с 10 год. гаранция на цената на моята 9 кг.,1600 об. Miele 880 , която купих преди няколко месеца. Изглежда е трябвало да поизчакам с покупката, защото все не ми стигат килограмите. Не правя реклама, но ако някой обмисля покупка и не му трябва автоматично дозиране, може да проучи офертите.
Може ли един линк, ако става за извън София.
Благодаря. Two Hearts

# 38
Благодаря ви, имах нужда и някой друг да е на моето мнение и ще си купя от новите модели!

# 39
  • оттам, откъдето започва България
От Миле пак ми изпращат оферти. Гледам пералня за 10 кг., 1400 ц. с 10 год. гаранция на цената на моята 9 кг.,1600 об. Miele 880 , която купих преди няколко месеца. Изглежда е трябвало да поизчакам с покупката, защото все не ми стигат килограмите. Не правя реклама, но ако някой обмисля покупка и не му трябва автоматично дозиране, може да проучи офертите.

Наистина ли е толкова голям барабанът на Миле, че да събира 9-10 кг сухо пране? Thinking

Само информативно питам, защото АЕГ 8 кг събира с много напъни 5 кг сухо пране.

# 40
И двата модела са удачни-- WWG360 WCS PWash&9kg и WWK 360 WCS, 10 кг, 1400 об/мин, Клас A, CapDosing, PowerWash. Сложете детерминанти за екстри и правете разлика на обем и килограми.Повечето програми, които касаят обем са детерминиране Z. B. - 2.00 на 2.40 при завивки. Същото отнесете и към фини програми или други със специално предназначение.
И най - добре следвайте количество  на пране и осъществяване на дейността за същото според обичаен ритъм и седемдневие. /освен, ако не ползвате домашен/а иконом, помощница.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:05 от niljaniljo

# 41
Коя е годината на производство на пералня Канди С 420 ?

# 42
Коя е годината на производство на пералня Канди С 420 ?
Можете да определите възрастта на вашата пералня, като погледнете серийния номер на табелката с данни. Първата цифра представлява годината, а втората и третата цифра представляват седмицата на производство. Например, 13500016: 35-та седмица на 2001 г.
Успех! 😉

# 43
  • на Мелмак
Лично на мен ми е малко странно как ще се събере 9кг пране, пък ще се намокри, пере и центрофугира. ММ веднъж беше натъпкал пералнята до горе, ама наистина до горе, то вътре чаршафи, хавлии, дрехи...
Като се прибрах и видях как върти, лошо ми стана. Помолих го повече да не ми помага с прането. Едва набутал всичко, 'щот то 9кг. Нямаше поражения. Всичко беше ок. Но всъщност аз и около мен си взимаме перални с повече кг, заради обемно пране като завивки. Иначе ежедневното е2-4кг. Не повече, разделено по цветове.

# 44
Не е казано, че като е 9 или 10 кг. барабанът трябва да се пълни. Не е добре да е повече от 2/3 пълен. Тези 9-10 кг се отнасят по-скоро за тежки дрехи, а не за надумкан до пръсване барабан.

Общи условия

Активация на акаунт