Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 6 670
  • 221
  •   1
Отговори
# 15
Петя, дайте препотъка за някоя или няколко. До 1000-1200лв макс. Реално не искам екстри, не ползвам нищо освен отложен старт и евнтуално ако има програма за почистване. Основно на моя Хотпоинт ползвам бързите програмиза 15 и 30 мин /за освежаване май се водят/ и за цветно пране на 1.20мин
Вижте сега, аз не съм тук да обслужвам всеки лично. Достатъчно линкове на актуални модели има в темата през последните месеци - от мен и от много други потребители. Разгледайте, ако искате, отворете сайтове на магазини и вижте какво има (добри марки сте набелязала в първия линк), изтеглете упътванията и вижте има ли нужните ви програми, как работи уреда и чак тогава питайте, за да се наклонят везните евентуално.
Нали се сещате, че за да дам линкове, трябва да ровя по магазините, защото все пак не съм енцикопедия да помня всички модели, серии и марки наизуст и коя колко кратка програма има..
Скрит текст:
И друго ще напиша, което не се отнася за Вас конкретно: значи пита ме в темата, пише ми безброй лични съобщения и уж се приключва, избрала е. След 3 месеца започва да ме залива отново с ЛС, защото видиш ли тогава нещо се била разколебала и аз пак да съм търсела вместо нея, а пък и да помня точно какво е било.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 22:43 от petiaivanov

# 16
Здравейте. В крайна сметка взех АЕГ 7 серия с autodose и wifi и тук започнаха драмите с връзката с wifi.

Не иска да се свърже по никакъв начин с wifi. Пренастроих рутера на 2,4 гхц и wpa2 и пак без резултат. Пробвах да създам хотспот през телефона - пак нищо. Рутера и пералнята са на 3 метра едно от друго, абсурдно е да се говори за слаб сигнал.

Писах и на АЕГ, някакви идеи?

# 17
Раздели 11.1-11.3 си ги прочел и спазваш стъпките?

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 23:01 от petiaivanov

# 18
С тия 15 -30 мин. по-добре спестете пари и вместо да си купувате пералня си ги мокрете на чешмата.
Благодаря Ви за съвета! + и на 2мата, харесали коментара Simple Smile))
 Даже сега се сетих, че направо с дрехите мога да си вземамдуш и ще съм още повече на далавера Laughing

petiaivanov Права сте! Благодаря за коментара. Ще се върна да попрочета малко по-назад. Просто в днешно време сякаш постоянно излизат нови модели и има доста голямо предлагане, което мезатруднява. Когато купувахме сегашната hotpoint ariston уж трябваше да е безшумна, а не излезе баш така, но пак съм доволна.

# 19
Ако можете, попрочетете. Ако не можете, то влезте в сайта на някой техно-магазин, филтрирайте марки и сложете граница на бюджета. Така ще ограничите моделите, които ще се покажат.

# 20
В моя случай е раздел 12

Задържам бутона за wifi, изчаквам да се появи надпис АР и тогава правя опитите за сдвояване

# 21
Здравейте!
Моят Индезит (40см. дълбочина - слим модел) май взе да сдвава багажа и се оглеждам за нова.
Марките, които предлагат такива модели са: Електролукс, Индезит, Горение и АЕГ, които са почти двойно по-скъпи.
Въпросът ми е заслужава ли си разликата в  АЕГ-то напр. LSR6E26DE, - 6 кг. или може да взема от по-евтините, и към коя от тези марки ще ме насочите?
Има и 45 см, модели, но не съм сигурна, че от мястото, на което ще се постави, ще може да се отвори напълно люка( готв.печка е почти срещу нея).
И още еднин въпрос. Има ли разлика в големината на казаните 6кг. и 7кг. АЕГ? Не можах да открия информация на сайта им.

П.П. Майсторът дойде и присъдата за старата пералня е ясна - за отпадъци. Та търсенето започва.
Моооже би, ще може да се намери и място за пералня с "нормална" дълбочина, но основното ми търсене е за плитка до към 42-3см. пералня с казан, който не е от пластмаса. Бюджетът, за който и вариант да се спра е до към 1500лв.
Ако може да ме насочите към кои серии на моделите да чета ще съм благодарна.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 22:55 от иванита

# 22
От Миле пак ми изпращат оферти. Гледам пералня за 10 кг., 1400 ц. с 10 год. гаранция на цената на моята 9 кг.,1600 об. Miele 880 , която купих преди няколко месеца. Изглежда е трябвало да поизчакам с покупката, защото все не ми стигат килограмите. Не правя реклама, но ако някой обмисля покупка и не му трябва автоматично дозиране, може да проучи офертите.

# 23
  • на Мелмак
Аз вчера четох, че се увеличават много цените на бялата техника. Малко футуристични ми изглеждаха процентите.
Не съм заглеждала Миле, затова да попитам - по Коледа имат ли намаления на нови модели?

# 24
Здравейте!
Моят Индезит (40см. дълбочина - слим модел) май взе да сдвава багажа и се оглеждам за нова.
Марките, които предлагат такива модели са: Електролукс, Индезит, Горение и АЕГ, които са почти двойно по-скъпи.
Въпросът ми е заслужава ли си разликата в  АЕГ-то напр. LSR6E26DE, - 6 кг. или може да взема от по-евтините, и към коя от тези марки ще ме насочите?
Има и 45 см, модели, но не съм сигурна, че от мястото, на което ще се постави, ще може да се отвори напълно люка( готв.печка е почти срещу нея).
И още еднин въпрос. Има ли разлика в големината на казаните 6кг. и 7кг. АЕГ? Не можах да открия информация на сайта им.

П.П. Майсторът дойде и присъдата за старата пералня е ясна - за отпадъци. Та търсенето започва.
Моооже би, ще може да се намери и място за пералня с "нормална" дълбочина, но основното ми търсене е за плитка до към 42-3см. пералня с казан, който не е от пластмаса. Бюджетът, за който и вариант да се спра е до към 1500лв.
Ако може да ме насочите към кои серии на моделите да чета ще съм благодарна.

Има разлика и 7-килограмовите са малко по-дълбоки- да речем с около 6 см.
Пералнята има казан и барабан. Барабанът е иноксов и е поставен в казана. Казанът може да бъде иноксов или "пластмасов" . Към днешна дата на 99% от моделите казаните са "пластмасови".
На АЕГ слимките са от 6 серия и са с по-качествени компоненти, но също не са койзнае какво...
Аз изобщо не бих гледала слим-модел, защото не ми се дават пари за пералня на 2-4 години.
На колко години беше Индезит-ът?
Намекнахте, че място за нормална пералня може и да се намери. Обмислете го.

Аз вчера четох, че се увеличават много цените на бялата техника. Малко футуристични ми изглеждаха процентите.
Не съм заглеждала Миле, затова да попитам - по Коледа имат ли намаления на нови модели?
За мен това си е чисто нашенска спекула. На Ганьо му дошла на акъла далаверка. Няма логика в България един модел да струва 1000 евро, а в Германия 400, например. Производителите ще спрат да внасят в България ли,  какво ли...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 08:34 от petiaivanov

# 25
Четох, че това увеличение се очаква да се случи заради увеличението (от наши фирми) на някакви еко такси или подобни бюрократични неща.

# 26
Таксите за рециклиране, които производителите и вносителите плащат на организациите по оползотворяване "скачат" с 700-1000%.
https://forbesbulgaria.com/2025/06/17/povishavaneto-na-taksite-z … ostta-na-biznesa/

# 27
Petia, Индезитът беше на около 5 г. Вероятността да намеря място за дълбока пералня е да кажем около 1% и то с големи размествания, защото пералнята е в кухненски бокс, който е много малък и тесен.
И относно за даването на пари за пералня на 2-4г.имаш предвид, че слим моделите са стари и нови няма, така ли?

Ох, имам 2-3 дни да премисля дали може нещо да се направи...Thinking

# 28
Petia, Индезитът беше на около 5 г. Вероятността да намеря място за дълбока пералня е да кажем около 1% и то с големи размествания, защото пералнята е в кухненски бокс, който е много малък и тесен.
И относно за даването на пари за пералня на 2-4г.имаш предвид, че слим моделите са стари и нови няма, така ли?

Ох, имам 2-3 дни да премисля дали може нещо да се направи...Thinking
Болднатото не го разбрах, но имам предвид, че слим-моделите са силно ненадеждни откъм качество и време на експлоатация и не си заслужават парите, които не са малко. По време на центрофуга хич не са стабилни повечето, което води до нежелани вибрации и повреди.

# 29
  • На брега на реката
Ети, не съм разглеждала дали имат намарения по Коледа,  но видях, че и в Техномикс имат новия модел с 10г.гаранция, а там може да се  поиска намаление.
Вчера ги гледах, че на приятелка и предстои обзавеждане на жилище и иска пералня и сушилня на Миле, та не е за изпускане дългата гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт