Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 28 676
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
  • В небето
Е не мога да реша и това е. Всеки ден си сменям мнението.
https://www.tehnomix.bg/edra-byala-tehnika
Или https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-weg895-wcs-9-kg-twindos-s … 1400-ob-min?qty=1
Тя е почти еднаква с модел MIELE WWG880.
До довечера ще трябва да реша…

Първият линк не води към пералня.

Втората е ОК, има WiFi и ако липсва някоя програма, можеш да  я инсталираш.

Скрит текст:
Стига си си сменяла мнението, че накрая ще купиш някой боклук по съвет на "консултант" в магазина  Simple Smile
Напълно си права, добре че е мъжа ми. В крайна сметка той колкото и да не се интересува каква пералня да взема ми каза да избирам само между тези два модела:
АЕГ https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe?qty=1
БОШ https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg244f3by-9-kg-i-dos-1400-ob-min?qty=1
След работа отиваме да купим 😓😓😓
Ти си ми писала, че АЕГ е по-добрия вариант. Единственото, което не знам е има ли кратки програми. Сегашната ми има 15 и 30 мин, и точно това най-много ме привлече в Бош-а.
Накрая взимам АЕГ и това е. И без това сушилнята ми е същата марка. Спирам да гледам марки и модели, че свят ми се зави!
И за какво ще даваш толкова пари за пералня, като искаш да преплакваш по 15 и 30 минути и то със студена вода.... Никога не би ме привлякло подобно нещо, защото дрехите ми ще са все неизпрани. За тези минути нищо не се пере, а се мърля. Няма как препарат да се разтвори, че и да изплакне....
Няма да се съглася с Вас. На пазара масовост придобиха много перилни препарати, които действат и при температура от 20 градуса. Моята пералня е AEG и има програма 20 минути (3 кг.) при 30 градуса. Редовно нося ризи, които след като се прибера у дома мятам в пералнята и пускам заедно с листче (или половин) на Dr. Beckmann. Нямам проблем със захабяване. Сега Skip дори имат течен перилен препарат, който е проектиран да действа специално за кратки програми (Skip Wonder Wash Color Protect). Разбира се, написаното важи за леко замърсени дрехи.

# 721
Ами аз от години пера деликатни дрехи на 30 мин с дезифектант за пране. Не знам кой колко си цапа дрехите, но за едно носене, само дето си се препотил какво толкова замърсено има по дрехите.
Няма как да сложа да ми върти 2 часа пералня потник или тениска, която съм носила само за няколко часа през деня.
Но всеки знае де.
На 15 мин с дезифектант пера ВСИЧКИ обувки - сандали, ботуши, кожени, от плат и т.н.

# 722
Автоматичното дозиране на Миле е много голяма благина.
То не ми пречи да съм независима, защото винаги мога да го деактивирам и да ползвам какъвто препарат искам.
Защо да плащам за екстра която стои деактивирана?

# 723
Как така деактивирана? Вие видяхте ли какво е написала потребителката.
Ако перете вълна или др. , изключвате автоматичното дозиране и ползвате подходящ препарат или капсула в режим за тях.
Може да закупите постоянни контейнери и да ги пълните с ваш предпочитан препарат.

# 724
Точно това, че искам това автодозиране ме отказва от покупка. на Миле. Ако не бях длъжна да ползвам единствено техни препарати, нямаше изобщо да се колебая.
 Но не искам да се ангажирам с техните препарати, с перални на други марки с такава функция ще си имам свободата да си избирам между хиляди видове препарати и аромати.

# 725
Автоматичното дозиране на Миле е много голяма благина.
То не ми пречи да съм независима, защото винаги мога да го деактивирам и да ползвам какъвто препарат искам.
Защо да плащам за екстра която стои деактивирана?
Тази екстра въобще не стои деактивирана.
Идеята ми беше, че имам море от възможности — автоматично дозиране, прахообразен, течен, капсдозинг, касули (такива не ползвам).
Или казано накратко — имам 4 възможности за избор на перилен препарат. От това, по-голяма независимост, здраве му кажи.
Точно това, че искам това автодозиране ме отказва от покупка. на Миле. Ако не бях длъжна да ползвам единствено техни препарати, нямаше изобщо да се колебая.
 Но не искам да се ангажирам с техните препарати, с перални на други марки с такава функция ще си имам свободата да си избирам между хиляди видове препарати и аромати.
Миле по никакъв начин не ви ангажира с техни препарати.
Можете да ползвате стандартен течен на избрана от вас марка, можете да ползвате прахообразен на избрана от вас марка, можете в контейнерите за многократна употреба на автоматичното дозиране да сипете течен препарат на избрана от вас марка, можете да ползвате капсули на избрана от вас марка.
Къде видяхте, че Миле ви задължава да ползвате техните препарати?

Аз лично ползвам препаратите на Миле, защото съм се убедила в техните качества, но това е тема за друга тема 😉

# 726
Как така деактивирана? Вие видяхте ли какво е написала потребителката.
Ако перете вълна или др. , изключвате автоматичното дозиране и ползвате подходящ препарат или капсула в режим за тях.
Може да закупите постоянни контейнери и да ги пълните с ваш предпочитан препарат.
А вие видяхте ли аз какво съм написала?

# 727
Да, видях😃

# 728
Djordja Напротив, за да ползвам функцията автодозиране трябва да ползвам единствено техните препарати. Както казах по-горе, тази функция ми е важна и смятам да ползвам ежедневено при пускане на пералнята. Реално ако ще ползвам друг препарат, няма как да ползвам Twindos за съжаление…

# 729
Има как да използваш други препарати, но ме трябва да са гъсти, за да не запушват системата. Трябва да са сходни по гъстота с оригиналния на Миле.

# 730
Има как да използваш други препарати, но ме трябва да са гъсти, за да не запушват системата. Трябва да са сходни по гъстота с оригиналния на Миле.
Или да разреждаш с вода препарата който харесваш (ако не е оригинален). Излишна хамалогия за мен.

# 731
Djordja Напротив, за да ползвам функцията автодозиране трябва да ползвам единствено техните препарати. Както казах по-горе, тази функция ми е важна и смятам да ползвам ежедневено при пускане на пералнята. Реално ако ще ползвам друг препарат, няма как да ползвам Twindos за съжаление…
Не са правилни разсъжденията ви.
Купете си каквато пералня решите.

Аз се опитах единствено да помогна да купите по-качествена машина.
Между другото, има Миле и без ТуинДос система.

# 732
Дамасцена, Djordja  се опита да Ви даде съвет от личен опит. Аз само ще допълня, че ползвам автоматично дозиране на Бош и на Миле. Преди да купим Миле и аз имах подобни на твоите разсъждения. Сега не намирам никакъв недостатък на Милето и съм много доволна от качеството на изпиране с двете фази. Рядко вклювам препарат/прах/ без автоматично дозиране. Не се е налагало до момента да прочиствам системата, заради неизползването и. И от  Бош съм доволна. Ако трябваше да избирам само едната от тях обаче, бих заложила на Миле.
А по отношение на това, което petiaivanov писа като опция за друг препарат, мисля че Персил за цветно, който имам, е с такава консистенция.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 14:01 от Мари-ана

# 733
Благодаря на всички за отзивчивостта и помощта при избора . В крайна сметка се спрях на Бош и се надявам да съм направила добър избор. Старата ми пералня не е нито кой знае каква марка - Аристон, но и до ден днешен работи, а е на 17 години и за първи път техник за нея извиках преди 2 седмици…

# 734
Честито и със здраве да я ползвате!
Но имай предвид, че в днешно време (пък и в по-старо) не е само до дългия живот на уредите и липсата на ремонти, а и как си изпълняват функциите. Определено и в това отношение има разлики и предполагам, че в твоя случай ще имаш възможност да ги установиш в положителна посока.

Общи условия

Активация на акаунт