Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 28 685
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
Автоматичното дозиране на Миле е много голяма благина.
То не ми пречи да съм независима, защото винаги мога да го деактивирам и да ползвам какъвто препарат искам.
Защо да плащам за екстра която стои деактивирана?
Тази екстра въобще не стои деактивирана.
Идеята ми беше, че имам море от възможности — автоматично дозиране, прахообразен, течен, капсдозинг, касули (такива не ползвам).
Или казано накратко — имам 4 възможности за избор на перилен препарат. От това, по-голяма независимост, здраве му кажи.
Точно това, че искам това автодозиране ме отказва от покупка. на Миле. Ако не бях длъжна да ползвам единствено техни препарати, нямаше изобщо да се колебая.
 Но не искам да се ангажирам с техните препарати, с перални на други марки с такава функция ще си имам свободата да си избирам между хиляди видове препарати и аромати.
Миле по никакъв начин не ви ангажира с техни препарати.
Можете да ползвате стандартен течен на избрана от вас марка, можете да ползвате прахообразен на избрана от вас марка, можете в контейнерите за многократна употреба на автоматичното дозиране да сипете течен препарат на избрана от вас марка, можете да ползвате капсули на избрана от вас марка.
Къде видяхте, че Миле ви задължава да ползвате техните препарати?

Аз лично ползвам препаратите на Миле, защото съм се убедила в техните качества, но това е тема за друга тема 😉

Здравейте!
Бих искала да попитам и вас, и всички други разбира се, за тази опция за автоматично дозиране. Да разбирам ли, че ако по някаква причина не ми хареса и не я ползвам, то това няма да доведе до някакви негативни последици за самата пералня?
Тъй като не смятах, че ми е нужна тази екстра, не съм се интересувала, докато не прочетох последните мнения.
Благодаря предварително!

# 736

Здравейте!
Бих искала да попитам и вас, и всички други разбира се, за тази опция за автоматично дозиране. Да разбирам ли, че ако по някаква причина не ми хареса и не я ползвам, то това няма да доведе до някакви негативни последици за самата пералня?
Тъй като не смятах, че ми е нужна тази екстра, не съм се интересувала, докато не прочетох последните мнения.
Благодаря предварително!
На мен консултантите ми обясниха, че е добре да си купя Миле с тази екстра ако ще пера с течен. Удобно и икономично е, но ако искам да сложа капсули или прах, мога да изключа автодозирането и това е.
Не би трябвало да има последици за самата пералня. Тази екстра я има по скъпия модел, преценете дали ви е нужна.

# 737
  • на Мелмак
Разбира се, че можете да използвате опцията само ако вие желаете.
Имам друга марка с автодозиране, но не вярвам да има разлика.
При мен е с бутон, с който посочваш дали изобщо го искаш, ако го искаш, за какъв вид замърсени дрехи да бъде.

# 738
Страхотни сте! Как ми отговаряте посред нощ Wink Благодаря ви Simple Smile
Моля, споделете това, което би ми било полезно за тази екстра от вашия опит..., май все повече се замислям за нея.

# 739
Предимства на автодозирането (Miele TwinDos/AutoDos)
Прецизност: Машината сама изчислява нужното количество препарат според програмата и замърсяването. Това намалява риска от прекомерна употреба.

Икономия: Спестява препарат и вода, защото не се налага да добавяте повече от необходимото.

Качество на пране: Дрехите се перат по-ефективно, без остатъци от препарат.

Удобство: Не е нужно да мерите и сипвате препарат при всяко пране – системата го прави автоматично.

Гъвкавост: Освен оригиналните капсули на Miele, можете да използвате и стандартни течни или прахообразни препарати, като ги наливате в контейнерите за многократна употреба.

Недостатъци и внимание
Цена: Моделите с TwinDos/AutoDos са по-скъпи от стандартните перални.

Препарати: Ако използвате оригиналните туби на Miele, те са по-скъпи от масовите марки.

Поддръжка: Ако системата не се използва редовно, препаратът може да засъхне в тръбичките.

Нужда от избор: Някои потребители споделят, че не искат да се ангажират с конкретни препарати и предпочитат свободата да сменят марки.

От нета.

# 740
Скрит текст:
Автоматичното дозиране на Миле е много голяма благина.
То не ми пречи да съм независима, защото винаги мога да го деактивирам и да ползвам какъвто препарат искам.
Защо да плащам за екстра която стои деактивирана?
Тази екстра въобще не стои деактивирана.
Идеята ми беше, че имам море от възможности — автоматично дозиране, прахообразен, течен, капсдозинг, касули (такива не ползвам).
Или казано накратко — имам 4 възможности за избор на перилен препарат. От това, по-голяма независимост, здраве му кажи.
Точно това, че искам това автодозиране ме отказва от покупка. на Миле. Ако не бях длъжна да ползвам единствено техни препарати, нямаше изобщо да се колебая.
 Но не искам да се ангажирам с техните препарати, с перални на други марки с такава функция ще си имам свободата да си избирам между хиляди видове препарати и аромати.
Миле по никакъв начин не ви ангажира с техни препарати.
Можете да ползвате стандартен течен на избрана от вас марка, можете да ползвате прахообразен на избрана от вас марка, можете в контейнерите за многократна употреба на автоматичното дозиране да сипете течен препарат на избрана от вас марка, можете да ползвате капсули на избрана от вас марка.
Къде видяхте, че Миле ви задължава да ползвате техните препарати?

Аз лично ползвам препаратите на Миле, защото съм се убедила в техните качества, но това е тема за друга тема 😉

Здравейте!
Благодаря предварително!
Ако не използвате системата ТуинДос, а работите с ПМ по стандартния начин на добавяне на перилен препарат, то това по никакъв начин няма да доведе до повреда на уреда.
В този случай — защо просто не си изберете пералня на марката без ТуинДос?

От личен опит — въпросната система е голямо удобство, а препаратите на Миле се справят отлично.
В този смисъл — аз не бих се върнала към пералня без тази система.
Да, освен че в 50% от случаите пера чрез ТуинДос системата, то ползвам и прахообразен препарат за бялото си пране. Ползвам течен препарат за вълнени изделия, ползвам Капсдозинг за връхните си дрехи.
Доволна съм, че имам такъв голям избор на форми за перилен препарат.

# 741
zanetti,  ако не се ползва автоматичното дозиране известно време, системата трябва да се почисти с техен препарат.
So Lucky* ,  в точката "Гъвкавост -  от нета" написахте: можете да използвате и стандартни течни или прахообразни препарати, като ги наливате в контейнерите за многократна употреба. Т.е. и прахообразни да се наливат в контейнерите ли? Това за прахообразните не става ли въпрос по-скоро за  стандартното отделение за препарати?

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 10:12 от Мари-ана

# 742
https://elemi.bg/product/peralnya-miele-wwd660-wcs-tdos-8kg

Тази оферта е с най-ниската възможна цена за марката. Предполагам, че е стар модел и искат да го разчистят. Дори и да не гледам други параметри, бих си я взела с тази въпросна екстра Twin DOS та дори и да не я използвам...
Който търси Миле - разгледайте офертата. Аз още не съм видяла програмите, с които разполага и дали има допълнителните настройки на някои от програмите, които имат някои модели.

# 743
Към всяка програма на Миле могат да се правят корекции — обороти, температура, съкращаване на времето, накисване, допълнително пране срещу петна, тихо, деликатно, пране на една дреха (до 1 кг)… и т.н., и т.н.

# 744
  • Ловеч
Момичета, препаратите на Miele за колко време ви стигат? Отговарят ли си на посочените пранета на опаковката? Днес взех от магазина и консултантката ми каза, че ако не ползвам Twin Dos една седмица трябва да прочистя системата. Вие на колко време я чистите? Ползвали ли сте и други течни препарати и кои са подходящи?
[

# 745

So Lucky* ,  в точката "Гъвкавост -  от нета" написахте: можете да използвате и стандартни течни или прахообразни препарати, като ги наливате в контейнерите за многократна употреба. Т.е. и прахообразни да се наливат в контейнерите ли? Това за прахообразните не става ли въпрос по-скоро за  стандартното отделение за препарати?
Да, в стандартното отделение.

# 746
Каква може да е причината за тези съобщения?
Пералнята е Bosch WGB24400BY. Три пъти изпрах на различни програми. Първият път без проблем. Вторият и третият път първо започна да дава съобщения за много пяна, удължи времето за да изплакне допълнително. Когато наближи да приключи програмата даде съобщение, че има проблем с помпата и прекрати програмата. В барабана имаше още пяна. Пуснах на програма центрофуга и приключи нормално.
Сложих прах, колкото пише на опаковката на праха. Вероятно е много щом има пяна в излишък. Но тази помпа ме притеснява.

# 747
Отвори и виж дали няма нещо във филтъра на помпата. Хем ще го почистиш, ако не си го правила скоро.
Пусни една почистваща програма без никакъв препарат да се махнат остатъците от препарати.

# 748
Пералнята е чисто нова. Три пъти съм прала.
Ще отворя филтъра. Съмнявам се да не е влязла цветоулавяща кърпичка.
Чакам я да приключи. Няколко пъти си удължи времето. От няколко час пере две килимчета от банята. След центрофугата още имат пяна и вероятно затова удължава.

# 749
  • на Мелмак
На мен ми се е случвало при много препарат, заради пяната не спира да пере.
Дано да е това!

Общи условия

Активация на акаунт