Баща ли бе да го опишеш?

• 7 151
  • 149
  •   1
Отговори
# 30
Голяма драма, детето на 9 останало само без храна и вода в дома на баща си, живото застрашаващо трябва да е било със сигурност, а горкото дете трябва да е имало нужда от няколко месечен курс по посттравматична психотерапия.
Аре стига глупости, много деца стоят сами вкъщи от 2ри и 3ти клас, а други с тоя начин на отглеждане просто създавате напълно нефелно поколение. Вместо да звъни на майка си или можеше тя да му каже, съвсем спокойно можеше да хапне нещо от хладилника и да изчака баща си без излишни драми, ама май проблема е друг и е най вече свързан с бившия. Или просто имаме майка орлица, както някой каза по назад

# 31
За теб е нормално 9 годишно да седи само, без да има достъп до храна с часове? До часът, в който се е прибрал бащата, това дете е трябвало да вечеря и да си е легнало, най-малкото. Да си оставиш детето без храна и само, с часове, докато си вееш гъза по фусти е меко казано свинщина.

# 32
Не е фатално, но показва свръх егоизъм и неглижиране този дребен акт на бащата. Ако е веднъж - иди, дойде. Но обикновено щом се е случило веднъж е норма на поведение - абдикация от отговорности, най- общо казано.
Детето на 9 е все още дете, и дори да е пълен хладилника това далеч не изчерпва родителството. То трябва да усеща сигурност с родителите си, а не да се чувства забравено, а основните му потребностите - неглижирани.
Щом майките се съобразяват кога да се виждат с гаджетата си, когато имат дете и бащите трябва. Нали е споделена отговорността в случая?

# 33
Мен като оставим това, че е оставил детето цяла вечер само, ме изумява как така в дните, в които се вижда с детето, ходи по гаджета? Ами щом е и без това безработен, да намери някакъв по-подходящ момент да олабва жилата, когато детето е на училище или просто да избира дните, когато детето е при майката.
Не знам какво е състоянието на детето, явно все пак е оправно, но познавам родители на деца-аутисти, за които е немислимо да ги оставят за толкова време сами без надзор.

# 34
  • Melmak
В дома не е имало никаква храна ли? Ама ни-що празен хладилник???? Айде стига, не го вярвам това. Да няма готвено ще повярвам, ама да няма какво да хапне, с какво да си направи сандвич!?

# 35
Ергенски хладилник... Сигурно яде каквото си вземе готово чат-пат.

# 36
За теб е нормално 9 годишно да седи само, без да има достъп до храна с часове? До часът, в който се е прибрал бащата, това дете е трябвало да вечеря и да си е легнало, най-малкото. Да си оставиш детето без храна и само, с часове, докато си вееш гъза по фусти е меко казано свинщина.
Ако е аутистче и не знае как се отваря хладилник и как се борави с храната, не е нормално. Обаче за напълно здраво и с нормално за годините си развитие 9 годишно дете да чака някой да му сипе в човчицата храна, когато извънредно се е случило нещо такова, е тва вече не е нормално. Третиране на 9 годишно като 5 годишно, това е престъпление, но за съжаление се осъзнава твърде късно.
И май проблемът е точно във веенето на гъза, ама по добре да не ползва детето като средство

# 37
Ако е аутистче и не знае как се отваря хладилник и как се борави с храната, не е нормално. Обаче за напълно здраво и с нормално за годините си развитие 9 годишно дете да чака някой да му сипе в човчицата храна, когато извънредно се е случило нещо такова, е тва вече не е нормално. Третиране на 9 годишно като 5 годишно, това е престъпление, но за съжаление се осъзнава твърде късно.
И май проблемът е точно във веенето на гъза, ама по добре да не ползва детето като средство

Ако беше чел внимателно щеше да знаеш, че детето е аутист.
Но и може да борави с хладилник и да си приготвя елементарна храна като сандвич и салата. Въпроса е, че е бил празен, но тук пак трябва да се чете, не да се прескачат изречения.
Иначе да. Нормално дете на 9 трябва да готви, баници да прави, кори да точи Joy
Да смята, че ситуацията не е драма и е нещо обикновено, говори за това какъв човек си ти и какъв родител си.
Ако въобще си де, не знам.
И да си, явно дете не си гледал, всичко на майката е било. Те децата сами се гледат като се родят според такива като теб.

# 38
Виж сега, имам две деца малко над тази възраст и можеш да си спестиш драматизациите поне към мен. Дори да е бил празен хладилника няма да умре от глад до 10 вечерта, особено ако бащата е донесъл нещо готово като се е прибрал. Въпросът е принципен, много деца се възпитават като не им се оставя никаква самостоятелност, обгрижвани и дундуркани до 18 като невменяеми, после се очаква, че изведнъж магически с шута в гъза към нов град, държава или континент всичко ще се реши ей така.
Имам няколко примера около мен, където примерно 12 годишно дете не е пускано да излезе само до магазина на 20 метра от блока му, друго не е пускано да играе с връстниците си и сега в късна тинейджърска възраст има огромни проблеми с комуникацията с връстници. Тази свръх загриженост и ограничения в следствие си е чисто осакатяване и за мен е престъпление.
В случая не знаех, че детето е с аутизъм, тук вече не знам, може да е права авторката да реагира така.

# 39
Има си начини да се създаде самостоятелност и това,което ти смяташ за нормално не е правилния начин.
Това че имаш две деца не е гаранция за нищо.

# 40
  • Paris, France
В случая не знаех, че детето е с аутизъм, тук вече не знам, може да е права авторката да реагира така.

И да не беше с аутизъм, не може да го оставиш изведнъж само за 6 часа и без никаква храна в дома. Първо се оставя 15, мин, 30, час, два и така нататък. На неговата възраст децата ми и с автобус пътуваха сами, но беше абсурд да ги оставим без храна някъде, че и по нощите.

На 9г можех да си стопля и даже сготвя храна на котлона. Във фурна или експрес тенджера не, но нещо бързо като яйца, пържена риба правех. Децата ми не щат да готвят, освен някакъв полугабрикат.

Аутистичните хора трудно понасят промяна и трябва всичко да става постепенно, бавно и с обяснения и общуване. Няма да се сетят да отворят хладилника ако не им е показано и правено с тях неколкократно.

# 41
  • София
Като ти се митка, миткаш в дните, когато не си с детето. Елементарно правило на разведените. Айде аз отивам на купон.

# 42
Чакай, чакай! Това дете не отива на сървайвър, че да се радва на филия хляб, не отива на палатки в гората, където трябва да развие умения за оцеляване. Отива при баща си, където би трябвало да е очаквано, чакано и посрещнато. Бащата не е изпаднал в извънредна ситуация и не бедства някъде не кораб, че да не може да напазарува на време и да се прибере на време. На него не му стигнало времето да напазарува.

# 43
Разбиранията за родителство явно са твърде различни и не навсякъде децата имат гарантирана дори филия хляб.

# 44
Няма нужда да влизаме надълбоко - за мен лично е прекрачена граница на безхаберието. Ясно, че няма да умре от глад една вечер ако не яде детето. Но това определено не е формата на отглеждане и възпитание на дете, която очаквам от високообразован мъж в Европа. Не живеем в ивицата Газа, все пак. Има и неща като емоционална сигурност, от които едно дете има нужда. Не е само филия хляб. Пък той би бил доволен на филия хляб с краставица и салам. Не е като да отглеждам принцеса от Дисни.

Не щото е моето дете - бих се ядосала ако и комшийското дете е зарязано така. Даже имам чувството, че и по-радикално бих реагирала, ако за комшийското дете е разговора.

Днес говорих с баща му по телефона - въпросния разговор с вече малко охладена глава. Той наистина не вижда проблем. Така щяло да се научи да готви детето 😂 той май се надява детето да се научи и да готви и за него, щото допреди 2-3 години и яйца не можеше да пържи. Според него е достатъчно ангажиран и знае всичко за детето и без да ходи на срещите. Все така се падали в неудобни моменти. Това че сам си избираш ден и час в определени седмици, той даже явно не го знае. Може би дори не е гледал как се записва час за родителска среща (те са индивидуални). Но и остави отворен въпроса, за намаляване на времето, според това каква нова работа си намери.

Ясно е, че насила хубост не става. Чакам да отговори адвоката за консултацията, за да видя какво въобще мога да направя без да огорча живота на детето.

Общи условия

Активация на акаунт