Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 109 862
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 105
....

Ивалета - твоето момче съм го признала за герой! Какво става с ПЧМГ , аз се чудя дали да го ръчкам и за там? Иронията е, че моят съпруг искаше много АК - ама сме 145 резерва, никакъв шанс:(

...

145 мисля, че има някакви шансове. Моят е 157 (ако помня правилно, не ми се рови по темите), но пък сме много доволни от представянето на съчинението или есе .. каквото и да е там. Нещо  със задачите не му се получи.
Не мога да си позволя финансово да го вкарам в частно школо Sad Не, че не заслужава детето,  но така стоят нещата в реалния живот. За това ми се иска сега да се уталожи този стрес, да отиде спокоен, така както се яви в АК, така както се яви и за английския, и покри В2 вместо това, за което се яви - В1  към Британския съвет...
Насмели са се децата.

# 106
Аз записах моя син за първия приемен на ПЧМГ, страшно много харесвам училището, новата локация ни е още по-удобна. Но не мисля, че има голям шанс да го приемат - видях резултатите от пробните изпити, а те имат и изисквания за ниво на резултатите от НВО, та ще видим.

# 107
Моят си е вкъщи и учи. Миналата седмица отсъства 2 дни, следващата също съм го оставила вкъщи. Ще отиде само да го изпитат по БЕЛ за повишаване на оценката и после право в къщи. Направи си устата да остане и по физическо, но твърдо не разреших. Ще стане някоя каръщина, ще се чудя после какво да правя. Ако иска почивка - на дивана с плейстейшъна (ей, не съм вярвала, че ще го кажа това).
Иначе шапка му свалям - много се постара тази година. Независимо какъв му е резултатът, с ръка на сърце мога да кажа, че детето се смаза от учене. Имаше дефицити и по двата предмета и сигурно има много деца, които ще се представят по-добре и знаят повече, но усилията които хвърли, особено вторият срок като видя накъде духа вятъра, бяха кански. Онзи ден се замислих, че от февруари досега е имал не повече от 3 почивни дни - последният ден на пролетната ваканция, когато леко се разболя и пропусна урока и 2 дни по Великден. Във всеки един друг ден той учи и беше  на уроци, дори на рождения си ден.
И сега преговаря по БЕЛ, обаче го виждам как вече е много, много уморен и се чудя дали да не го накарам да спре. Има нужда от един последен стабилен напън по БЕЛ и да мине всички произведения още по 1 път поне с четене, но май вървим към това да предобрим работата.
П.С. Преди малко говорих с една позната с осмокласничка- разпитах дали са доволни от сегашното им училище. Детето до 7 клас беше в ПЧМГ, по-малкото й още е там. Отзивите й бяха, че натоварването в това училище е огромно, децата са толкова заети със задачи по математика, че не им остава време за нищо друго, дори за спорт, говори се само за математика, плащат се луди пари за всякакви курсове и екскурзии, целта на която била не децата да се развиват многостранно, а да решават още и още задачи. Беше доста по-доволна от сегашното училище на детето, защото онази среда я смазвала. Не е случай на 'гроздето е кисело' - детето миналата година я бяха приели в АК на втория тур - когато поканиха през юли резервите, но то избрало държавното, защото е с по-творчески ориентирана паралелка, а то рисувало и предпочело да завие в тази посока.

# 108
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз харесвам ПЧМГ, но категорично не е подходящо училище за моята дъщеря. Явно тя сама го осъзнава, защото абсолютно категорично отказа да я записвам на изпити там, дори и като резервен вариант. За каква нова локация става дума?

# 109
  • София
София Тех парк

# 110
Здравейте, влязох в една чуденка. Ако по бел им се падне въпрос от рода" Каква част на речта е приятел? " И детето отговори съществително нарицателно ,а верния отговор е само съществително име,дали ще  отнемат  точка? Мисълта ми е при отворените отговори , трябва ли да се отговоря напълно точно?
Не би трябвало да го санкционират, ако отговори същ.нарицателно, защото това е пълната и най-точна дефиниция.
Имате ли отговори? Какво пише там?

# 111
Аз записах моя син за първия приемен на ПЧМГ, страшно много харесвам училището, новата локация ни е още по-удобна. Но не мисля, че има голям шанс да го приемат - видях резултатите от пробните изпити, а те имат и изисквания за ниво на резултатите от НВО, та ще видим.
Мога ли да попитам какви са задачите на приемните изпити за ПЧМГ, в смисъл дали са с трудността на НВО или са по-трудни. Само върху училищния материал ли са, или включват и състезателна математика (защото изпита им за 5 клас далеч надхвърля училищния материал и е с трудността на състезанията за прием в СМГ). Пети клас вече не ме интересува, но ме интересува изпитът в седми. Предварително благодаря.

# 112
Здравейте, влязох в една чуденка. Ако по бел им се падне въпрос от рода" Каква част на речта е приятел? " И детето отговори съществително нарицателно ,а верния отговор е само съществително име,дали ще  отнемат  точка? Мисълта ми е при отворените отговори , трябва ли да се отговоря напълно точно?
Не би трябвало да го санкционират, ако отговори същ.нарицателно, защото това е пълната и най-точна дефиниция.
Имате ли отговори? Какво пише там?

# 113
Мога ли да попитам какви са задачите на приемните изпити за ПЧМГ, в смисъл дали са с трудността на НВО или са по-трудни. Само върху училищния материал ли са, или включват и състезателна математика (защото изпита им за 5 клас далеч надхвърля училищния материал и е с трудността на състезанията за прием в СМГ). Пети клас вече не ме интересува, но ме интересува изпитът в седми. Предварително благодаря.
Аз само знам, че изпитът в 7-ми клас е с формат на НВО. Досега не съм го записвала на пробните, реших директно на приемните, без специализирана подготовка.
В 4-ти клас като беше го пуснах на тогавашните приемни - бяха по-трудно от учебния материал, но не колкото МзВ. Беше на 3 точки от приема тогава.
Сега очаквам да са с една идея по-трудни от стандартното НВО.

# 114
Като в четвърти клас, имат си трикове. Като теми, върху учебното съдържание, но от ФУЧ и ИУЧ.

# 115
  • София
Форматът е на НВО, трудността по-висока. Моят юнак докара 80т на пробния изпит там, а на ПИ в школа, с трудност, съпоставима с НВО, постига 100т.

# 116
Мерси. Много не разбрах само дали е само училищен материал, не знам има ли друга прогимназия освен СМГ и НПМГ, която в прогимназията да има ИУЧ и ФУЧ математика. А и да има, в тези часове извънучебен материал ли се учи, или просто се упражнява училищният.

# 117
Сборниците, групи Б и В. С фиксация върху задачите, които трябва да знаеш как се решават. 5-ти клас винаги има египетски дроби, например.

# 118
  • София
Мерси. Много не разбрах само дали е само училищен материал, не знам има ли друга прогимназия освен СМГ и НПМГ, която в прогимназията да има ИУЧ и ФУЧ математика. А и да има, в тези часове извънучебен материал ли се учи, или просто се упражнява училищният.
ИУЧ и ФУЧ обикновено е състезателна математика, но си зависи и от учителя, може да ползва тези часове и за упражнения на материала.

# 119
Мерси пак. Хайде успех на всички! Недоумявам как може да мъчат децата с контролни и даже класни точно сега. Това е садизъм.

Общи условия

Активация на акаунт