Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 97 196
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
О, и аз се радвам, познах те сега Wink
Наслука с НВО-то, реденето на желания и класирането, пу-пу Simple Smile
Не го записваш след първото класиране, а подаваш заявление в това училище, където е приет, че искаш да участваш във второ класиране. След него или се изкачва на по-предно желание при късмет и го записваш там, или го записваш където са го приели на първо класиране, ако не ви се рискува с трето класиране.
Нали знаеш, че съм смотана. Да преговорим.
Значи, приемат го първо желание някъде, не записвам детето, подавам заявление в училището, което го е приело да участва във второ класиране. То не губи мястото си от първото класиране, ако стане сакатлък с второ и при този сценарий го записвам вече в първото. Хм? /Радвам се да те "видя"/
...

# 16
Ако детето е прието на първо класилане, първо желание, не виждам къде ще се изкачва още нагоре. Записвате го и отивате на море:)))

Доп. Боряна ме е изпреварила с отговора.

# 17
Ако го приемат на първо класиране по първо желание сдиректно се записвате. Няма как да мине надолу и ако не се запише губи мястото.
Ако е приет на първо класиране по трето/четвърто/десето и т.н желание подавате заявление за участие във второ класиране. Можете да се изкачите нагоре или да го класират отново в паралелката прет на първо класиране. Ако не се запишете след второ губите мястото и на трето се започва отново но само със свободните места

# 18
Подреждате паралелките според желанието на детето. Ако го приемат на първото място, записвате. Ако е на някое по-назад, вариантите са два - или записвате, или участвате във второ класиране като мястото се пази, но може да се качи нагоре и сте задължени да запишете това, което е от второ класиране. Не може да се върнете надолу.

# 19
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за новата тема.

Редете по желание, а не по бал. И не само 3 желания, освен ако точките не са 2 х 100.

# 20
Така, установих, че съм се изказала страшно неправилно. Не, въпросът е, ако детето е прието на второ желания, но има потенциал за първо.. Бе казах аз, че главата ми я няма от сметки цял ден. Моя е грешката.

# 21
  • Пловдив
Ако във второ класиране са ви приели на по-горно желание, записвате се в него. Ако искате да се върнете в паралелката, в която сте били на първо класиране, пак опирате до трето класиране. Ама тогава не се знае дали ще има свободни места в конкретната паралелка.

# 22
Ако във второ класиране са ви приели на по-горно желание, записвате се в него. Ако искате да се върнете в паралелката, в която сте били на първо класиране, пак опирате до трето класиране. Ама тогава не се знае дали ще има свободни места в конкретната паралелка.
Да, благодаря! Схемата не ми бе ясна как се случва.. Надявам се, да се изчисти въпросът, че съм написала страшна простотия в предходния пост Rolling Eyes
Значи се надяваме до второ класиране да може да мръдне към първите желания и това се заявява в училището, в което е прието детето..

# 23
Затова очите на 4 при реденето на паралелките,  аз постоянно ги въртя, в списъка имам 63бр. 😀 Не можем да избягам от народо психологията - нека има

# 24
Ние май ще ги редим избраните спрямо удобен транспорт. Под определем бал, слагам просто квартналното и толкова. Не си струва да пътува час в посока за същото.

# 25
  • Пловдив
И най-вече нека водещо да е желанието на детето

# 26
Желанието на детето е най-важно. Резултатите от тези изпити са друга бира. Взимам и местоположението като фактор. Малко е вероятно да има бал над 400, предвид стреса, но .. не мога да правя сметки без реални стойности.
Сега гледам, че за художествените на рисувателния ще трябва и служебна бележка, че е ученик... не може ли за това да послужи бележката за матурите.. Сума хартия, за едно и също нещо Sad

# 27
Желанието на детето е най-важно. Резултатите от тези изпити са друга бира. Взимам и местоположението като фактор. Малко е вероятно да има бал над 400, предвид стреса, но .. не мога да правя сметки без реални стойности.
Сега гледам, че за художествените на рисувателния ще трябва и служебна бележка, че е ученик... не може ли за това да послужи бележката за матурите.. Сума хартия, за едно и също нещо Sad

Тази бележка е различна, за някои търсят и медицинско - например НПГПФ

# 28
  • Бургас
Позната, чието дете ще се явява на изпит по рисуване, ходи и за медицинско от ЛЛ за цветоусещане.

# 29
Тази бележка е различна, за някои търсят и медицинско - например НПГПФ

Медицинското съм го изкарала с точката за цветоусещане, ма това пропуснах. Ще дам зор в понеделник, че акълът ми не е бил достатъчен тази седмица.
Иначе, за такива смотани като мен има разяснение. Предполагам, че е актуално.
1. Проверете резултатите от първото класиране.
Ако сте доволни от училището, в което сте приети, подайте документите си за записване.
2. Ако искате да участвате във второ класиране, подайте заявление за това.
Това заявление трябва да се подаде в училището, в което сте били приети на първия етап.
3. В заявлението за второ класиране нямате право да пренареждате желанията си.
Мястото ви от първото класиране е запазено, така че не можете да променяте реда на желаните училища.
4. Ако не сте били приети на първото класиране, автоматично ще участвате във второто.
Вие ще се състезавате за свободните места, заедно с приетите, които не са се записали.
5. След като се класирате на второто класиране, трябва да подадете документите си за записване в новото училище.
Важно:
На второ класиране обикновено движението е много малко, най-много с 1-2 места.
Участват само тези, които не са се записали на първо класиране, заедно с тези, които не са били приети никъде на първо класиране.
И в добавка, ако дупе ти устиска чакай трето класиране.. Аз не бих издържала.

Общи условия

Активация на акаунт