Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 97 196
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 30
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз си признавам, че още не съм поглеждала ДПП. Ще ги гледам като мине НВО-то и тепърва тогава ще обсъждаме с потърпевшата как ще ги подреждаме.

# 31
Тази бележка е различна, за някои търсят и медицинско - например НПГПФ

Медицинското съм го изкарала с точката за цветоусещане, ма това пропуснах. Ще дам зор в понеделник, че акълът ми не е бил достатъчен тази седмица.
Иначе, за такива смотани като мен има разяснение. Предполагам, че е актуално.
1. Проверете резултатите от първото класиране.
Ако сте доволни от училището, в което сте приети, подайте документите си за записване.
2. Ако искате да участвате във второ класиране, подайте заявление за това.
Това заявление трябва да се подаде в училището, в което сте били приети на първия етап.
3. В заявлението за второ класиране нямате право да пренареждате желанията си.
Мястото ви от първото класиране е запазено, така че не можете да променяте реда на желаните училища.
4. Ако не сте били приети на първото класиране, автоматично ще участвате във второто.
Вие ще се състезавате за свободните места, заедно с приетите, които не са се записали.
5. След като се класирате на второто класиране, трябва да подадете документите си за записване в новото училище.
Важно:
На второ класиране обикновено движението е много малко, най-много с 1-2 места.
Участват само тези, които не са се записали на първо класиране, заедно с тези, които не са били приети никъде на първо класиране.
И в добавка, ако дупе ти устиска чакай трето класиране.. Аз не бих издържала.

Аз пък си мислех, че на Второ класиране стават по-големите размествания, хмм. А трето класиране си мисля, че е живо тото или можеш да се качиш нагоре или да паднеш надолу.

# 32
Също си мисля, че второ класиране е с повече размествания и всъщност то е реалното. На трето има по едно-две места макс и то не навсякъде.

# 33
Не твърдя, че тази информация е достоверна. Само копирах това, което излезе като стъпки. Вероятно има пропуски, а може така да е било някога.
Някой има ли наблюдения, доколко пробните НВО-та се припокриват с реалните като материал?

# 34
  • София
Благодаря за новата тема 🙂

Искам да попитам за медицинското, което се иска за професионалните паралелки - има ли нещо специално, което трябва да пише в него и колко време важи, т.е. мога ли другата седмица да го извадя и поне до записването след второто класиране да ми върши работа?

Относно желанията малко не ви разбирам логиката с тези 30 паралелки, ние едвам добутахме до 6 броя, като последните 2 са тотален компромис, но са там, за да не остане без училище... Или не му харесва профилът, или е по над час път в посока, а това го игра вече 3 години и няма да си го причини, освен за много желано място.

# 35
На първо, трето и четвърто класиране се редят желания спрямо свободните места.

Първо и второ са с една и съща подредба, като на второ се придвижвате нагоре на място, освободено от друго дете придвижено нагоре, или излязло от класирането поради например:
заминало в чужбина
записано в частно училище
записано в училище към Министерство на културата
записано в друга област
подредило грешно желанията (или променило си мнението в последния момент) и решило, че ще се бори на трето класиране за желание по-ниско от това, в което е прието.

След като приключи второ класиране и записване, обявяват останалите свободни места и имате четири опции:
1. Не сте приети никъде - редите наново желания
2. Приети сте, но не сте се записали, защото детето е
Цитат
променило си мнението в последния момент и решило, че ще се бори на трето класиране за желание по-ниско от това, в което е прието
- редите наново желания
3. Приети и записани сте, но виждате някъде място, което искате и ви се рискува - отписвате се и редите наново желания. Мястото, от което се отписвате, не се пази за вас и не участва в трето класиране. Обявява се като свободно на четвърто класиране.
4. Приети и записани сте и си стоите там.

Редактирам се да добавя: на четвърто класиране участват и деца, които са приети и записани, но паралелката не се сформира поради малък брой ученици. По принцип още след второ би трябвало да е ясно, че няма да се сформира.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 18:33 от crow

# 36
Трябва да има резултат от изследването за цветоусещане. Поне в училищата, в които ще се пробва рисувателният. За двамата ми струваше 40 лева.
Мога и 50 паралелки да сложа, щото изобщо не съм сигурна за шансовете им, поне така да имат някакъв, някъде. В едно училище има средно между 5 и 7 паралелки. 50 паралелки са средно 10 училища. Нали така? Само в НЕГ се кандидатства с едно желание за всичките.

# 37
  • Пловдив

Относно желанията малко не ви разбирам логиката с тези 30 паралелки, ние едвам добутахме до 6 броя, като последните 2 са тотален компромис, но са там, за да не остане без училище... Или не му харесва профилът, или е по над час път в посока, а това го игра вече 3 години и няма да си го причини, освен за много желано място.

Логиката е, че хората се застраховат. Имало е и във форума драми, че детето е останало без училище или заради малко писани желания, или заради нереалистични такива.

# 38
Благодаря за новата тема 🙂

Искам да попитам за медицинското, което се иска за професионалните паралелки - има ли нещо специално, което трябва да пише в него и колко време важи, т.е. мога ли другата седмица да го извадя и поне до записването след второто класиране да ми върши работа?

Питайте в самото училище какво медицинско точно искат и кога.  Моят е в училище по изкуствата и вече сме подали такова, за допускане до приемен изпит. А точният вид медицинско е описан на сайта на училището в графа прием.

# 39
Трябва да се гледа и статистиката от миналата година все пак като ориентир.

Санака, моля те кажи ми минималните балове на второ от миналата година на Строителния в София. Изгоря ми компютърът, на който са тези файлове, мъжът ми е по работа с неговия, а аз от телефона не мога да оправя със сайтовете на РУО и Дидева. Ако можеш разбира се и благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 21:57 от Dincho

# 40
Да видим този линк дали ще се приложи, че не всичко ми позволява
Проба Simple Smile От първо до четвърто класиране София град 2024
https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2F … las%5F2024%2Exlsx

# 41
# 42
  • София
Динчо, виждаш ли снимката, която публикува gato или да ги пиша?

# 43
Виждам я снимката и линка се отваря. Благодаря на всички ви. 🤩

# 44
Трябва да се гледа и статистиката от миналата година все пак като ориентир.

Динчо, аз използвам тази статистика за ориентир и ще стъпя на нея, когато имаме резултат и почнем да редим паралелките.

Разбира се, никой не знае тази година децата, които желаят дадена паралелка какъв бал ще имат и как ще се позиционират спрямо желанията си, но все пак дават обща картина:)

Общи условия

Активация на акаунт