Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 642
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 995
Кога е имало общообразователен тест + още един изпит, не съм чувал за това, Как е изглеждал този тест, може ли да се намери някъде?
Милка, аз кандидатствах по този начин през 2000 година, тогава беше за първи път. Тестът се водеше ТОП тест (тест общообразователна подготовка) и включваше въпроси от изучавания материал в 7 кл. по БЕЛ, математика, биология, химия, география, история. За мен тогава беше много лесен и въпросите бяха действително базови. Ученикът, който искаше да кандидатства, задължително полага този тест и по избор после БЕЛ или математика. За мен това е изключително справедлив начин да се отсеят децата за МГ и ЕГ (най-общи казано). Не знам колко просъществува и кога и защо точно го премахнаха, но е факт, че за такива инвалиди по математика като мен беше страхотен бонус.

# 1 996
Току що разбирам, че синът ми е решил единствено сгрешената задача?!?!?! Това така ли е? Нищо не разбирам от математика и няма как да знам.. За 23-та иде реч, щото един предходен коментар споделя подобна позиция.

# 1 997
Нищо й няма на 23 задача. Вероятно детето й е объркало условието имаше предвид авторката.

# 1 998
Моята се е явила на толкова състезания досега, че познава задачите до болка. Едно и също нещо въртят нашите математици. Трябва да ги изпитват по литература, за да си размърдат малко въображението и да спрат да циклят. Откога ги чакам да измислят нещо нестандартно, но не. Саксия с пръст, стълб с въже, такси, и задача от Б група в сборник, жалка работа.
А, и някаква адвокатска уловка в 21 задача

# 1 999
Току що разбирам, че синът ми е решил единствено сгрешената задача?!?!?! Това така ли е? Нищо не разбирам от математика и няма как да знам.. За 23-та иде реч, щото един предходен коментар споделя подобна позиция.
Няма сгрешена задача.

# 2 000
  • София
Да, всичко й е наред на 23 задача, синът ми е разписал грешно условие.

# 2 001
Моята се е явила на толкова състезания досега, че познава задачите до болка. Едно и също нещо въртят нашите математици. Трябва да ги изпитват по литература, за да си размърдат малко въображението и да спрат да циклят. Откога ги чакам да измислят нещо нестандартно, но не. Саксия с пръст, стълб с въже, такси, и задача от Б група в сборник, жалка работа.
А, и някаква адвокатска уловка в 21 задача

Какво да ги питат по литература?

Ние не може да излезем от коловоза на патриотизма...

Чудим се дали ще ни дадат заветната точка за една запетайка...

Художествена стойност в текст не търсим, само това дали са успели да запомнят всички "важни" моменти, в конкретно време! А си излезнАл от храста като наблюдател и те режат🤕

Тезата пък те закопава, ако не се сетиш за ключовите думи! Ода ли е, сода ли е🤣

# 2 002
Аз разчетох, че има някаква повня както с 16-та от БЕЛ и съвсем потънах  Joy

# 2 003
Да, тя и литературата ни такава. Шаблонна

# 2 004
Използвам момента да се поФалЯ, че съселчето в края на учебната година си намери учебника по География. Има контурни листа, по друг учебник и не работели в това училище. Абе, аз ли не съм наред, или тя географията има различни параметри?!?!?

# 2 005
Аз разчетох, че има някаква повня както с 16-та от БЕЛ и съвсем потънах  Joy

Къде потъна...в морето ли? Stuck Out Tongue Winking EyeJoy
Ай изплАвай вече....

Аз ще ходя да гледам изпитните раЛти в инспектората - любопитно ми е какво е писал моичкият на тезата и прерозказчето...и по мат ще видя...тЕй и тЕй ще съм там....дано не ги напрегнА лелите там Stuck Out Tongue

# 2 006
  • София
По-скоро преподавателят работи с определено издателство.

# 2 007
Аз пак да помечтая - мисля, че литературата трябва да спре да се изучава като нещо различно от изкуство. Изпити - само по български език и то владеене на езика (както чуждите езици се тестват) и създаване на собствени текстове.

# 2 008

Къде потъна...в морето ли? Stuck Out Tongue Winking EyeJoy
Ай изплАвай вече....

Аз ще ходя да гледам изпитните раЛти в инспектората - любопитно ми е какво е писал моичкият на тезата и прерозказчето...и по мат ще видя...тЕй и тЕй ще съм там....дано не ги напрегнА лелите там Stuck Out Tongue
Не съм стигнала до морето, но идеята да се видят работите много ме блазни..  само да му навра муцуната ей така за спорта някъде си Joy Щото му широко около врата и хич му не е, за френската с латинския направо ме съсипа, ревааааа

# 2 009
Или да им направят интересен изпита като в Американския, на есе. Да се учат да мислят, а не само да зубрят апосиопези

Общи условия

Активация на акаунт