Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 303
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Според инструктажа за ученика:

Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика – и линия, пергел, триъгълник.

# 286
Според инструктажа за ученика:

Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика – и линия, пергел, триъгълник.

...и часовник. Него не го пише ..но го носи. Grinning

Разбрах..мерси. Нали черновите не се проверяват така или иначе и остават в квестора .... ама добре.

# 287
  • София
Не се проверяват, на тях може и да си рисува. Но при изрично изброяване какво може да носи, е твърде вероятно да му вземат моливите.

# 288
  • Бургас
Моята девойка снощи ме застреля, като ми каза, че нито в училище, нито в школата им е обяснено чисто организационно как протича изпитът. Примерно на идентификационната бланка кой и кога попълва входящ номер, ЕГН, имена? Тя сама ли трябва да си окомплектова нещата, или отива с всичко при квестор и той го прави? Притеснявам се да не омота нещо, че е голям заплес, отделно е и притеснителна, и да не стане гаф.

За окомплектоването на изпитната работа по математика имам ясна снимка на Дидева, ще я разгледаме днес. Дали има и такава за БЕЛ?

Това с часовника си го мисля и аз. Моята има, но не го носи, а в стаята не знам дали ще има. И изобщо някой информира ли ги периодично с какво време разполагат?

Леле, сто въпроса ще излязат днес. И вероятно все глупави Joy, ама паниката ме е треснала.

# 289
  • ПЛОВДИВ
И в едни момент забиват Братчетата на Гаврош, на моя любимец.. и настава мазаляк. Фен съм на Смирненски, но децата мисля, че не го разбират все още.

Моят го разбира по негов начин.... Надявам се да не се падне това проидведение, защото наборчето е спорило на курса,  че това стихотворение е комунистическа пропаганда ....
На мен ми разказа и доказа, че по това време ,когато е написано и издадено произведението са били на власт БЗНС и комунистите са промивали мозъците на хората. ...

На него му у е все едно...

# 290
  • София
Моята девойка снощи ме застреля, като ми каза, че нито в училище, нито в школата им е обяснено чисто организационно как протича изпитът. Примерно на идентификационната бланка кой и кога попълва входящ номер, ЕГН, имена? Тя сама ли трябва да си окомплектова нещата, или отива с всичко при квестор и той го прави? Притеснявам се да не омота нещо, че е голям заплес, отделно е и притеснителна, и да не стане гаф.

За окомплектоването на изпитната работа по математика имам ясна снимка на Дидева, ще я разгледаме днес. Дали има и такава за БЕЛ?

Това с часовника си го мисля и аз. Моята има, но не го носи, а в стаята не знам дали ще има. И изобщо някой информира ли ги периодично с какво време разполагат?

Леле, сто въпроса ще излязат днес. И вероятно все глупави Joy, ама паниката ме е треснала.
Ами на всички тези въпроси е отговаряно по-напред в темата. Simple Smile

Идентификационната бланка се попълва от ученика, подписва се от него и от квестора, така че последният следи за това. Окомплектоването също е под наблюдението на квестора. Когато ученикът приключи, квесторът идва при него и дава указания за окомплектоването. И за двата изпита окомплектоването е еднакво.

Във всяка стая би трябвало да има часовник. Квесторът задължително съобщава 15 минути преди края на всяка част, но вероятно съобщава и междинно време.

Не се притеснявайте за техническите неща. Ако държите да се притеснявате за нещо, притеснявайте се за пълния член и глаголното време. Joy

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 09:41 от sanaka

# 291
  • София

На НВО точки се дават, не се вземат.

Мда, затова тази задача за него досега беше най-лесна. Ако се колаебае, поправя нещо допълнително и продължава. Не знам защо им вкараха муха точно на финала, но ей сега отивам пак да му кажа да спира да го мисли Relaxed

Днес са били 3 деца и няма да има часове.

# 292
От все сърце пожелавам на всички деца успех и спокойствие!

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 07:41 от crow

# 293
  • София
В модела на НВО за тази година оценяването е определено по абсолютно същия начин, както и в предходните:

4. Оценяване 
 Оценяването се осъществява по критерии, като всяка тестова задача носи брой точки, съобразен с познавателното равнище, спецификата и трудността ѝ.   Максималният брой точки от изпита е 100 т. 

Аз не намирам разлика в инструктажа от тази година и предходните. И в него, както и в предходните изрично пише:
Внимание! Изпитният тест, математическите формули за НВО по математика и листовете за чернова не се поставят и засекретяват в индивидуалния плик и няма да бъдат проверявани! [/b]

След като черновите не се прибират, засекретяват и проверяват, няма как да нарушат анонимността.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 09:39 от sanaka

# 294
  • София
При нас днес и отсъствия не пишат, половината даскали също отсъстват, доколкото знам от нашия клас няма никой на училище.

Днес ще се занимаваме с инструктаж, събиране на раница и нищоправене в останалото време, вероятно някъде ще идем да се разходим. Имаше желание наборчето да иде на тренировка, но баш днес катеренето ми се струва прекалено рисково.

Дано децата успеят да покажат най-доброто, на което са способни и да се класират за най-подходящото за тях място 🍀🤞🏻

# 295
Аз пък много харесвам "Братчетата на Гаврош" и според мен си е напълно разбираемо за децата .
И кой може да го каже по - хубаво от Смирненски - " и колко скръб в очите трескави, и колко мъка се чете"...
Или това
Скрит текст:
Тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна –

като теменужен остров в лунносребърни води,

и над смътния ѝ гребен, сякаш в болка безнадеждна,

се разтапят в тънка пара бледи есенни звезди.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 09:53 от Аmanda

# 296
  • Бургас
Днес в 11ч ни викат в училище да раздадат служебните бележки.
Утре в колко ще карате децата?
Аз мисля в 8 и 30 да е там.Сигурно към 9 без 15 ще ги вкарат в стаите.

# 297
Sanaka, това "САМО" как да го тълкувам и нещо ново ли е ?

Ако може да пишат по изпитната част какъв е проблемът там също да си отбелязват отговорите и след това да ги пренесат?

# 298
  • Бургас
Утре в колко ще карате децата? Аз мисля в 8 и 30 да е там.Сигурно към 9 без 15 ще ги вкарат в стаите.
Изпитът започва в 9, в служебната ни бележка пише, че следва да се явят в сградата половин час по-рано.[

# 299
  • София
Не е ново. Означава, че ще се зачитат само тези отговори, които са отбелязани в листа за отговори/беловата. Но няма никакъв проблем да работят по изпитния тест, да си смятат на него, да си отбелязват отговорите там.

Общи условия

Активация на акаунт