Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 108 156
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 705
# 706
Янче, именно сказуемо - е спокоен само трябва да изпише. Сигурно няма да дадат точки, защото в условието пише САМО сказуемото.

# 707
  • София
Да, да ясно ми е. Как е могъл да напише и   другото не знам.

# 708
Качени са тестът и отговорите - в сайта на МОН

# 709
# 710
Въпрос на 16та дъщеря ми е написала
- закон за дрън дрън
-всяко училище има право да въвежда допълни ограничния.
Ще получи ли точки изобщо?

# 711
“Не може да се отрече”си е съвсем правилно. Не трябва “м”.

По-скоро питането е за първото изречение
"Трудно може да си претставим животът във съвременния свят без мобилните телефони."

И двата варианта са допустими/взаимозаменяеми, аз лично не виждам грешка за коригиране.

# 712
  • София
- закон за дрън дрън
Е, стига, де! Joy Сладурана!
Ако проверителят има чувство за хумор, може да й даде 1т.

# 713
- закон за дрън дрън
Е, стига, де! Joy Сладурана!
Ако проверителят има чувство за хумор, може да й даде 1т.
Не, не, просто ме домързя да го допиша.

Закон за.. както си му е реда.
Но не е написала правилник, а всяко училище може да приема допъулните регламенти.

# 714
  • София
Пу, язък! За дрън-дрън ми хареса. Joy 1т. ще има според мен.

# 715
Моята е цитирала закона, но не е написала правилника. Ще получи ли все пак 1т за половин верен въпрос? Отделно твърди, че доста е задрасквала на преразказа, но нил четим. За това отнемат ли точки?

# 716
  • София
Присъединявам се и аз, да треперим заедно ..... Синът ми каза - открих си поне една грешка, може да имам между 60 и 90 точки. Ами - супер!

# 717
  • София
Моята е цитирала закона, но не е написала правилника. Ще получи ли все пак 1т за половин верен въпрос? Отделно твърди, че доста е задрасквала на преразказа, но нил четим. За това отнемат ли точки?

Нали вече казахме - ще има една точка. Въпросът изисква два отговора - по 1т. за всеки.
На преразказа може да отнемат някоя точка за графично оформление.

# 718
  • София
На 13. за отговор "Синът е спокоен" дали ще дадат точка или се приема за грешно?
И при нас е тази драмата - тя си е мислела за изречението с именно сказуемо и написала Синът е спокоен.
Все пак се надяваме да има поне половината точки за задачата...

# 719
При това положение, при нас равносметката е 64т някъде на теста, защото дъщеря ми твърди, че е проверила отговорите и само това има като грешка и 30+ на преразказ, според зависи колко ще и отнемат за драсканото. Засега запазва добри позиции за мечтаната Испанска гимназия и МАТ ще е решаващ.

Общи условия

Активация на акаунт