Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 194
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 210
Болните да оздравяват!!!!

Класната иска утре учебниците да връщат. Ние имаме да преговаряме по тях още. Няма да ги върнем утре просто. Как пък не се усеща че не е редно това което иска...
Много съм изнервена и то заради подобни неуредици от страна на училището.
Чак днес им предала как се пише отговор на въпрос/теза Rolling Eyes
То пък бива бива...думи нямам.
Добре че е интернет и аз насреща...че да го подготвя.

Ай ай ай..много думи имам..за цели 100 тези на таз тематика...но ще замълча кОлтурно и тактично Close

# 211
Тотолно отказва да прави тестове по БЕЛ.Днес били правили в училище и не иска да прави повече.Явно много им е писнало вече и на децата, не само на нас.....

# 212
Тотолно отказва да прави тестове по БЕЛ.Днес били правили в училище и не иска да прави повече.Явно много им е писнало вече и на децата, не само на нас.....
Ами да не прави, като не иска. Оставете детето да почива, няма какво повече да се научи за ден Simple Smile

# 213
Моят има нужда от преговор. Определено...особено по мат.

# 214
И моята отказва всичко вече, уикенда дори отказа да отиде на последното си занятие в школата, ходи на кино, на спорт, развяваше си байряка два дни. Днес пак отказва да прави тестове по МАТ и БЕЛ, явно много им е писнало на децата. Аз се отказах да я натискам, каквото научила научила, а и тя положи огромни усилия през годината, заслужава малко почивка. Голям заплес е иначе, от четвъртък си е зарязала служебната бележка под чина в училище и не осъзнава важността и, това повече ме притеснява...

# 215
  • София
Как ще редите желания сега? Джин ли нямате?

И моето нищо не прави. Днес отиде до училище и го върнали, че нямало кворум за провеждане на часовете. След матурите не знам как ще ти съберат да ги оформят. Вече са запразнили.

# 216
При нас само 4 деца били за цял ден. Утре и в четвъртък изобщо няма да има май.

# 217
Помните ли моят син, който беше нацелил кое произведение ще се падне за теза през 2024 година? Ей сега дойде и ме светна, че има вътрешно усещане как цитатът ще е "Боже, колко мъка има по този свят, Боже". Ако е познал отново, да не кажете че не съм споделила информация Wink

Мисля, че този цитат е доста актуален... Wink  Нали и без това ще въвеждат религия в училищата, а тук го има и религиозното чувство, божествена воля за мъката по света, традиционни ценности, човешката съдба, свързана с изпитания и тн..

# 218
Моята отиде за първия час и после бегом вкъщи. Разминала се с учителката по история в коридора и с тази по география на двора. Били се изгледали мълчаливо, ми съобщи като се прибра. И двете я търсят да я изпитват.
Опитвам се поне да я накарам да си оправи стаята. Как протича мисловен процес в този хаос, не знам

Здравейте, и мен вече ме обхваща лека паника. На набора хич не му пука. Само се интересува кога ще може да излезе навън и дали ако се провaли на матурата ще може да излиза лятото по цял ден навън. Всичко му е на шега. Не знам да се радвам ли или да плача.
Радвайте се. Моята е такава паника, че не се стои покрай нея.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 17:30 от Априлски душ

# 219
  • София
...
Опитвам се поне да я накарам да си оправи стаята.
...

Ха, не само ти.

# 220
Ей, моят пък днес се разби от преговор. И теза писа, тази от детенце Sunlight😀 и на мат беше - последен урок. Учителят се просълзил на изпроводяк и му казал, че вярва в него и се радва за съвместната им работа:) Много мило...

Утре вече мисля да не го закачам - каквото било, било:)

# 221
Моята седнала и преговаря. Току изпъшка, ох, ами ако не си довърша преразказа, ами ако объркам четенето с разбиране, оххх. После отиде в хаоса в стаята си и легна да спи, ще видим като стане как ще е. Аз съм в отпуска до края на седмицата, като ме стегне пия бира, много често взе да ме стяга

# 222
Помните ли моят син, който беше нацелил кое произведение ще се падне за теза през 2024 година? Ей сега дойде и ме светна, че има вътрешно усещане как цитатът ще е "Боже, колко мъка има по този свят, Боже". Ако е познал отново, да не кажете че не съм споделила информация Wink

Мисля, че този цитат е доста актуален... Wink  Нали и без това ще въвеждат религия в училищата, а тук го има и религиозното чувство, божествена воля за мъката по света, традиционни ценности, човешката съдба, свързана с изпитания и тн..
Щерката вчера прояви желание да си сложи кръсчето от кръщенето,досега не го е носила  Simple Smile
Явно си говорят нещо в училище

# 223
Fifi ,разби ме. Ти си литератор под прикритие явно. Ще метна твоят пост към хлапето- дано попие някоя идея за тезата

# 224
Моето цяла година не прави никакви тестове, днес го изнудих да направи НВО от последните пет години по БЕЛ. Първи модул. Знаех, че при него мога да действам само в последния момент.
Бих казала, че добре се справи за човек, който изобщо не е учил и никаква целенасочена подготовка няма. Даже на теста, с който кандидатства батко му през 2020 година, направи по-малко грешки в първи модул. Много добре си спомням една задача с монета, той откри и трите символа, батко му успя само два.
Притеснява ме само това, че на първата задача -за извличане на информация от текст, изобщо не се връща към текста. Чете и направо отговаря на въпросите на база на запомненото.
Греши на задачи от типа да търси обстоятелствено пояснение, наречие и т.н. Но в рамките на приемливото за човек, неположил труд. Два теста направи с по една грешка. Задачата с редактиране му е ОК.
Тезите не са му блясък, но поне няма проблем да си каже каквэ мисли. Не е учил наизуст тези, готови конструкции и т.н. Каквото-такова. И без това по математика се молим да не е двойка, все тая е каква ще е другата оценка, само дано да е над 65 -70 точки.

Общи условия

Активация на акаунт